Alkoholdiskussion

Imorgon ska det ju vara halloweenfest, men det verkar vara mycket strul med vilken plats det blir. Poliserna har lagt sig i lite väl mycket. Festen jag talar om är Hard-o-Ween, ett rave-party av samma arrangörer som Hard to the Core. Hoppas festen blir av, för den förra var ju superkul!
 
Här är en länk till en artikel om festen.
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/jarjestaja-pohjanmaan-poliisi-syrjii-konemusiikin-ystavia-1.1492930
 
 
En polis har skrivit följande på facebook:
 
"Konstapel Mikael Appel
Lagliga fester är tillåtna, olagliga är otillåtna
Det skall tydligen ordnas fester i var och varannan knut i helgen. Vi på polisen har de senaste dagarna fått tips om ett flertal mer eller mindre olagliga fester som skall ordnas. Då vi började kolla upp tips hittade vi flera olagliga fester som var under planering.

I Vasaregionen har det kommit tips om ett olagligt Rave-party för ca 400 personer med inhyrda DJ:n på ett ”hemligt ställe”. Polisen har fått reda på var det här ”hemliga stället” finns. Ingen tillståndsanmälning för offentlig tillställning har inkommit till polisen, vilket polisen meddelat åt fastighetsägaren.

I andra samlingslokaler i Österbotten har man tänkt ordna olika privata fester. Problemen i dessa fall har visat sig vara att festerna inte är privata, utan har marknadsförts via sociala medier i öppna eller slutna grupper, inträde har ingått och i viss fall verkar alkoholen flöda fritt. En privat fest i en allmän samlingslokal (ex. en ungdomslokal)med alkoholservering kräver anmälan till polisen (Alkohollagen 59§). En privat fest kan inte ha inträde och inbjudan måste vara personlig.

Förutom ovan nämnda fester i allmänna lokaler ordnas hemmafester. Hemmafester är helt okej så länge det inte förekommer underåriga som dricker alkohol och antalet deltagare är på en passlig nivå. De hemmafester polisen fått kännedom om verkar tyvärr vara sådana där underåriga samlas i större mängd och dricker alkohol. Är ditt barn på väg på en sådana fest i helgen?"
 
 
 
Det är förjävligt att poliserna sätter stopp för så många fester. Vi bor ju ändå i Finland, här finns det inte så mycket alternativa sätt för ungdomarna att ha kul på, än att dricka alkohol tillsammans. Tänk efter, om du inte räknar med skola/jobb, vad gör du då oftast när du träffar dina vänner för att umgås och ha kul? För mig är det iaf så, att om jag planerar att träffa en vän så brukar vi oftast bestämma att gå ut på krogen tillsammans. Det känns som "standard"-sättet att umgås när man är ung!
 
Jag tycker heller inte att det är något fel på det. När man är ca 18-25 år så hör fester till livet. (ja såklart börjar det ju redan tidigare, men för att vara moraliskt korrekt skrev jag 18). Det hör ungdomen och studielivet till att få vara ansvarslös och supa till det. Nu super inte jag så ofta längre, men jag dömer ingen som super flera gånger i veckan. I somras gjorde jag ju själv det.
 
Alla växer upp så småningom. Kanske skaffar partner, får barn etc som gör att man inte kan umgås med sina vänner och festa lika mycket. Men innan man gör det har jag bara ett råd: Lev i nuet och festa så mycket du vill!
 
För att klargöra: Jag syftar alltså på festdrickande, socialt drickande. Att sitta deppandes ensam hemma varje dag och smygsupa är inte hälsosamt varken psykiskt eller fysiskt!
 
 


Sandra

Blir festen av eller inte? Jag hörde om den o funderade på att komma. Kan man anmäla sig ännu och var kommer den nu sist och slutligen att ordnas?

Svar: Hej!Det är lite oklart om den blir av eller inte. Oavsett så anmäler man sig inte, utan det är de som är först på plats som slipper in. men man måst hålla koll på facebook, de skulle meddela där!
Alexandra None



URL:





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?