Julafton 2014

Denna julaftonsmorgon vaknade jag hos  Johnny. Redan tidigt kom JuusoL dit och hängde med oss hela förmiddagen. Jag var och köpte en ny laptop åt mig själv dessutom som julklapp!:)

Efter lunch blev det stressigt som fan. Mattlar och Petri var här, samtidigt som både jag och J hade fullt upp med att få med oss allt. 
Kl15 hämtade hans pappa oss, och de släppte av mig i stan vid min lägenhet.
Kl16 kom min lillsyrra och bror och hämtade mig, for då till korsnäs på julmiddag med familj och släkt.

På kvällen/natten fick jag skjuts tillbaka in till stan med min moster. Jag for till Johnnys igen och senare på natten promenerade vi genom den ljusfyllda kyrkogården, hem till mig. 


25 december
Jag sov några timmar på natten/dagen och senare kom Mattlar till mig. På eftermiddagen fick vi chaufför och åkte till Johnny. Där spenderade jag kvällen med han och Markko och posti-Mikko och säkert nå andra konstiga typer åxå haha:D Det var riktig fest och även ett slagsmål fick vi bevittna.

De senaste dagarna blev lugna. Jag håller på att dö av rastlöshet och tristess. Igår gick jag till J på kvällen, då var Heidi och Eli här oxå men de blev trötta och for hem tidigt. Idag har jag seriöst inte ens gått ut ur J's lägenhet en enda gång. Känns så himla slöseri på tid att inte göra något vettigt! Men vad kan man när resten av gänget bara vill sova och ta det lugnt... Vi har just sett på en skräckfilm, The Babadook, och J har somnat. Tråkig rastlös kväll igen:p

Who needs reasons?

I fredags hände inte så mycket, jag träffade Thono under eftermiddagen, och så var jag och Johnny ute på stan på kvällen, in i nåt trapphus å utanför Pullo bl.a. Heidi var också till mig ett tag. På lördagskvällen for vi till Sasu och Sami. De var jättetrevliga fastän de bara talade finska. Sasu bjöd på tee, semla och bulle. Haha, kul med nya random bekantskaper;D J sov hos mig sedan. På söndagen for jag till Korsnäs över natten.
______________________________

Måndagen den 22 december lämnade jag Korsnäs på kvällen. Jag for till Johnny för att fira lite jul. Iida var där en stund men hon var sjuk så jag och J gick ut och gå med hennes hund Memmo! :D Vi gick i vikinga och så for vi in en sväng till Jykä

Sedan förde vi hem hunden och så kom Peki till Johnnys. Vi satt där hela kvällen, drack lite och hade julbelysning och ett litet jul-träd haha;D Det var en rätt lugn kväll, fint!:)


Nästa morgon sov J för länge tyckte jag. Så jag gick över till Heidi och gav henne en julklapp. När jag kom tillbaks till J, så sov han fortfarande men Mattlar hade anlänt! :D jättelänge sen jag träffat honom så det var kul att snacka med honom. Vi gick en sväng till bankomaten och sen väckte vi Johnny. Det var en lugn händelselös dag, jag och J lämnade ensamma medan Mattlar for å köpa julklappar. Vi har julstädat lite under tiden. 

Mot kvällen kom Arttu, men då ännu var jag ganska trött och uttråkad, så låg ensam i mörkret i sovrummet och hörde på musik. Senare kom Mattlar med HappyJoe-cider, då blev jag glad och social!:) Vi satt i vardagsrummet, snackade träning och gym! Sen kom helt plötsligt Å och hunden in, vafan vi blev förvånade eftersom han inte varit i stan på ett tag, så det var en glad överraskning!:)

Mot senkvällen for de alla iväg, även Johnny en stund. Jag passade på att gå i duschen och sen kom Daddeee!!:D Han har ju flyttat till Göteborg så vi hade en massa skvaller och diskussioner att ta igen. Efter ett tag kom Johnny hem. Vi tre har firat julafton tillsammans, uppesittarkväll heter det väl. Vi har snackat minnen, nutid och framtidsdrömmar. Det var jävligt nice, fast vi saknade ju nog Toni för att gänget skulle vara fullständigt...

Vi satt uppe långt inpå småtimmarna, killarna spelade nå spel på datorn och tfnen, så trååååkigt:p Sent på natten fick Dadz skjuts hem, så då gick jag och la mig några timmar hos J. Sömnbrist och långt ifrån redo att möta stora släkten ute på landet... Huhu :p GOD JUL!!

Fuck alcoholics, I'm the dopest


Efter ett par dagars lugn och ro möttes jag av en mycket stressig tisdag. Jag blev väckt omänsklig tid av Johnny, sedan några timmars sömn till.

På dagen ringde telefonen stup i kvarten, och jag hann med att träffa Heidi, Johnny, min mamma samt Daniel och hunden. 

Sedan var det plötsligt mörkt, och jag fick skjuts med min mamma till Dragnäsbäck. Där for jag till Junnu. Hos honom fanns även Johnny, Petri och Arto. 

Vi var där en stund sen följde jag med Johnny till honom. Junnu vinglade omkring där några timmar också. Jag var lite deppad och sur pga en grej som hänt, och Toni är borta nu några dagar. 

Lite senare kom Melissa och någon kille. Sen var vi ensamma en stund och gjorde inte så mycket. Mot midnatt dök två killar upp, aldrig träffat dem förr, kan kalla dem P och P. 

De var festliga och lustiga. Kanske lite tråkigt för mig och J som var nyktra, men killarna slocknade på soffan så vi fick en lugn natt ändå.


Onsdagsmorgonen var för crowded för min smak. Killarna hade vaknat, och så kom Junnu och Pygmi-Laura på aamukahvi. Jag letade mig därifrån rätt snabbt, och gick istället ensam ut på en 40 minuters promenad i det vackra vädret. 

När jag kom tillbaka var det lugnt igen. Bara slöade hela dagen, jag satt framför datorn och sökte efter ny musik. På eftermiddagen gick jag hem. Johnny kom lite senare och så såg vi på film och tog tidig natt!

Våran egen julfest

På lördagen vaknade jag före Johnny, så jag hann både gå en halvtimmes promenad och gå och hälsa på Daani och Jack.


På eftermiddagen följde jag med J på kaffe till Shell, därefter sökte han sig hemåt. Istället kom Toni för att festa till lördagen med mig. Vi hade Malibu och tänkte ha lite julfest, det var meningen att Johnny och Heidi skulle komma också men de dök aldrig upp. 

Istället har jag och Toni firat jul i lugn och ro hos mig, det var jättetrevligt. Vi har hunnit med att kolla på ett par dokumentärer, söka runt på wikipedia & google, samt dricka ice-tea och snacka om bl.a. ekonomi. Senare visade han mig en massa låtar och förklarade lyrics men jag var så trött och hade svårt att hänga med;D Så då tog vi natt istället. 

Kanske lite annorlunda kväll mot hur det brukar se ut, men det är kul att någon annan än jag för en gångs skull vill aktivera intellektet och inte bara festa festa festa. :)

T hade något att göra på morgonen redan, så jag följde honom hem och fick den sedvanliga morgonpromenaden! ^^,


Ett par timmar senare återvände han. Är vi de enda som är vakna och utan baksmälla en söndagsförmiddag? Ingen svarade i telefon, så vi hade lite tråkigt. Toni fixade med en dator, jag hörde på musik. Var ut på cigg i det vackra vädret. 

Vi väntade på Johnny och när det började bli mörkt dök han äntligen upp. Dessvärre började jag bli sjuk, mådde illa, hade huvudvärk och ville gå och lägga mig. Det har varit en intensiv helg, den har bara susat förbi!:D Har haft jätteskoj!

I found heat in our silence

Torsdagen var jag bara hemma och vilade, och sen på fredagen kom först Toni till mig en stund. Därefter tänkte jag gå till Johnnys, men han skulle till stan så istället träffade jag Kim och Daniel en stund medan jag väntade på Johnny.

När Johnny sedan anlände, var vi hos mig hela kvällen, och Toni kom även med i några timmar men han for iväg nånstans typ kl01. Jag och Johnny var till stan två gånger under natten, men hittade nu inte särskilt mycket intressant folk. Sen gick vi nog bara å sova. :) 
det var en rätt kul fredag fastän det inte hände så mycket. Jag gillar att ha gänget samlat och bara chilldricka och prata och ha det trevligt!




I'm the option you shouldn't have chosen

 
Onsdag
Både Toni och Johnny var här under dagen och eftermiddagen, på kvällen blev jag ensam.
Jag och Toni grälade lite på messenger och jag var inte så glad.
Det var kväll så jag gick till Daniel och följde med på hundpromenad med han och Jack.
Sen gick jag hem och så gick jag och mötte upp Toni som skulle till Dragnäsbäck.
Där var vi hos Junnu i flera timmar, kollade på tv och hade det ganska slött.
Sen vandrade jag och Toni hem igen i det lite kyliga regnet.
Toni for hem till sig och jag for ensam hem till mig. 

I stay out late

Lördagen var jag nykter, träffade lite olika folk på dagen men gick och sova tidigt.

Idag söndag dök Toni äntligen upp, han hade varit på sjukhuset. Han kom till mig på dagen och vi hörde på chillstep och bara vilade. Träffade Kim på en tobak. Vi började dricka på sena eftermiddagen, och efter ett tag kom Heidi och Wellu och joinade oss. Vi satt i vardagsrummet hos mig och snackade om bl.a. hundar. Det gick lite väl mycket på finska för min del denna gång. Johnny kom också hit ett tag. De for iväg typ kl23, efter det fortsatte Toni och jag förfesten. 

På natten gick vi till HulluPullo, men slapp inte in för Toni hade något otalt med vakten typ:p så jag följde med honom ut och Fredrika kom ut på en cigg med oss. Jag och Toni gick en promenad i stan och sen väntade vi hemma hos mig tills stängning, då for vi tillbaks till krogen och stod och talade med Fredrika o Kent en stund. Därefter gick vi via Tonis kompis, de spelade nånting och jag satt mest och väntade, tillslut gick vi hem till mig och somnade nästan direkt! 

På måndagsförmiddagen följde jag Toni hem, det har blivit lite av en god vana att ta en morgonpromenad tillsammans!:)




Perjantai = hauskaa

Efter Korsnäsbesöket gjorde jag mig iaf redo för fest. Både Toni och Johnny har varit hos mig hela eftermiddagen och kvällen. Jag och Toni har varit ut och gått och mött en bekant till mig, annars har jag mest suttit inne å chillat. På kvällen försvann Toni och kom inte tillbaka, tråkigt eftersom vi hade planerat KROG.

 Istället lämnade jag Johnny hemma framför Netflix medan jag själv gick mot stan och mötte upp Daani, Fredrika och Kent typ halv 1 på natten. Vi gick till sky där det var rätt mycket folk men inga bekanta. Sen skulle vi byta ställe, jag gick ensam utanför Malleys för min syrra var där men hon svarade ej, så jag gick till Ollis då där mina vänner var. Vi satt vid ett bord och diskuterade, hann inte vara så jättelänge innan det blev valomerkki. Före det lyckades ändå Daani smita iväg hem i förväg. Jag träffade på en tjej inne på toan och vi blev "goda fyllevänner". Jag följde med till hennes bord och hälsade på hennes kompisar. Sen tillbaka till Fredrika och Kent. Mera diskuterande och förtroliga konversationer trots hög ljudnivå. Stället stängde och vi träffade på fulla oravais-bor utanför ollis, haha lol. :D

Sa hejdå till Fredrika och Kent och så gick jag en par rundor på torget för att söka efterfest. Messade Johnny och då hade han vaknat och satt på mcdonalds! När jag kom dit var han med två tjejer, o medan de väntade på maten gick jag ut ett varv till på stan;D Back to Donken, nu hade Eli och Laura anlänt. :) Så småningom blev det bara jag, Eli och Johnny som fortsatte vidare till min lägenhet för lite lugn hemmafest! (Jag nojjar och klagar när de vill ha så hög musik på hos mig, rädd att grannarna ska säga nåt:p)

Vi hade nu inte riktigt något att dricka så det blev mest att vi låg i soffan och sängen, delade djupa tankar med musiken i bakgrunden.

När det började bli gryning var jag nog så trött så jag bad dem att fara hem:p  Sleep<3



Sammanfattningsvis var det jättekul med krogen, länge sedan jag var ute ju, trodde att jag tröttnat men ikke! Två lonkero gick åt under kvällen oxå, alltså bara två lonkero under hela kvällen, ganska otroligt för att vara mig!:D

Torsdagschill och filmkväll

Vaknade utvilad på torsdagen och väntade på att killarna skulle komma ut till mig. Toni hann först, efter en par timmar kom även Johnny, och så var gänget samlat igen!:D Vi tog det lugnt och nyktert idag, chillade, lyssnade på musik och gjorde upp helgplaner. Jag var även en sväng till stan och tog en cigg med T-Bone och Paula. :)) 

Toni for iväg på ärenden på eftermiddagen och Johnny slumrade till i sängen. Jag hade inte så mycket att göra. När J vaknade var vi till halpa-halli och sen närmare kvällen for han hem. Toni kom tillbaka lite senare, vi satt bara framför datorn, och sen på kvällen kollade vi på tv. Mot natten kollade vi på en film och somnade sedan. 


Vi vaknade rätt tidigt för jag skulle följa med Daniel till Korsnäs kl10 för att skjutsa dit hunden. Roligt med en liten roadtrip på morgonen!:)


En ny vecka

Toni stannade hos mig över natten. På morgonen medan det ännu var mörkt, tog vi en promenad hem till honom en sväng för han skulle hämta nå grejer, sen gick vi tillbaka till mig. Lite senare for vi till stan, Toni hämtade ut en klocka och shoppade på clas ohlsson. Han köpte inbrottslarm åt mig som han sedan la upp på ytterdörren. Självklart lyckades Johnny ha igång det när han skulle gå ut från mej på kvällen haha!:D

Toni var hos mig hela dagen, vi försökte få tag i en nykter chaufför, men ikke. Vi var även ut på en promenad, till supermarket, ringde runt till folk, och så var ju Johnny in ett tag och berättade lustiga historier innan han for iväg på "krismöte", vad nu det ska betyda haha!:D

Toni somnade på soffan en timme på kvällen, men sen beslöt vi oss för att gå ut till baren och hänga med hans kompisar. Dock hade de stannat kvar och festat i Smedsby, så vi hoppade in i en taxi och for dit, då var klockan nog redan 01.

På festen hos Kimppa var de flesta finska, dock inte så mycket folk. De var trevliga och ansträngde sig nog för att tala med mig. Det var en ganska tråkig och trött natt för mig och jag ville hem. Slutligen ringde Toni en taxi och skjutsade hem mig. Talade med Heidi och bestämde att ses. Hann bara hem o duscha snabbt så hade hon cyklat till mig. Vi tog min bil, hon fick köra, och så for vi till Ristinummi och träffade nå finska killar. 

När vi for in till centrum hängde Heidi med in till mig i väntan på Toni som kom efter ett par timmar. Heidi for vidare, medan T och jag gick en sväng till stan, var ganska kul, trötta som vi var;D humor. 

Sen var vi hos mej, halvsov i sängen 2-3 timmar, chillade. Johnny kom förbi en stund. Sen for alla och jag fick gå och lägga mig tidigt, även nästa dag (onsdag) sov jag typ hela dagen och bara var hemma och vilade.

Julöppning i vasa

Efter att ha varit hemma och fixat mig på förmiddagen, åkte jag till Johnny där även Junnu var. Sen for jag och Johnny på en varm choklad till Shell. Därefter var vi på eftermiddagsfika till en av J's kompisar, jag var social och snackade finska!:D Toni kom sedan till mig en liten stund efter att jag och Johnny anlänt hem. Vi sprang runt och gjorde en massa, killarna var ut skilda gånger och träffade kompisar på cigg typ men annars hände inget skilt. Tiden sprang iväg så vi hann inte till stan för julöppningen, och inte kom våra vänner från Dragnäsbäck heller. Toni och jag var ut på cigg istället kl17 och såg på fyrverkerierna från min gård. 
Därefter var det lite spänd stämning mellan en av killarna och nån tjej, som tur inte hos mig. J for till Reima ett tag. Jag hade chattat med Mellis, min festivalvän, och vi bestämde att ses en sväng när hon skulle via stan. Så jag tog Toni med mig och gick för att möta henne. På vägen mötte vi Johnny som var påväg tillbaka från Reima, så honom tog vi med. Jag träffade Mellis vid tågstation och vi hängde där och talade samt utanför halpahalli. Det var så kul att träffa henne och se att allt är bra, long time no see! :D sen var hon tvungen att gå vidare. 

Väl tillbaka hos mig satt vi mest vid köksbordet och jag klagade att det inte fanns en soffa i köket. Sen när jag satt i soffan i vardagsrummet ensam klagade jag på att det inte fanns bord och stolar där så killarna kunde sitta där och vara sociala med mig. Haha jag klagar mycket tydligen;)

Johnny for till olympia för att träffa ett par vänner. Jag och Toni tog det riktigt chill, rökte och la oss sedan i vardagsrummet och väntade på J. J kom tillbaka efter ett litet tag och vi funderade nog på att gå in till stan där 01-tiden och se om man skulle stöta på några bekanta eller andra kul festfolk. Men det blev så kallt och började snöa, så det drog ut på tiden. Rastlösa J for iväg ensam kl03 och var borta säkert tre timmar haha. Han kom tillbaka i gryningen, helt på g, medans jag och Toni nästan somnat under tiden. Vi steg upp och jag följde Toni gåendes hem så jag skulle få lite frisk luft och värme i kroppen. Efter det gick jag hem och la mig i sängen med Johnny för att sova några timmar! 


Söndag
Fan haha, vi vaknade först kl16 på dagen. Piggnade till och så kom Toni förbi en liten stund. Sen var det bara jag och J, vi pysslade inte med något särskilt, bara var. På kvällen kom Toni tillbaka, han höll på med nån dator här och J lekte med telefonen och jag fixade och städade etc, fanns inte så mycket att göra. Johnny for hem närmare midnatt. Toni stannade och fortsatte försöka fixa datorn. Har ju lite svängt dygnet på sistone, så man är lätt uppe lite väl sent. :p