Sportlovs-onsdag

 
 
En ganska annorlunda kväll, började inte dricka förrän 21-tiden eftersom jag var osäker på om jag förväntades dricka eller ej. Oavsett så kom Anna, Maija, Reidar och Emil till mig. Vi satt och drack samt filmade in sånadär öl-nomineringar på facebook. 
 
Vid midnatt for vi till Daniels. Där var lite allmänt olika folk; Tony, Niko, Daniel och Kia. Hilding oxå men han for hem. Int gjord vi nu så jättemycket. Kia och Daniel blev stupfulla, själv slutade jag dricka klockan 2, och höll mig till vatten därefter. 3-tiden gick jag hem.
 

Längtar till weekend festival

 
Down and out with my dumb friends, ready to misbehave
Forget about Monday to Friday, 'cause I've been working like a slave
Creepin' towards the weekend, MDMAble to shine
Bringing me down to the deep end, back off, back off!
And let me lose my mind

Ollistisdag

Nästa utekväll detta sportlov blev Ollistisdag. Veera kom till mig en timme runt 18-tiden, vi satt och snackade om livet, skolan, utbildningar och framtidsplaner. :)
Hon for iväg sen och Anna S kom till mig, vi körde igång festen! :D Philip kom och hälsade på en kort stund.
 
Festen såg ut i stort sett som på bilden ovan, för Hilding, Tony, Mats och Trolla kom till mig. Det grundades rejält med alkohol, och sen bestämde vi oss för att åka extra tidigt till Ollis för att slippa köa. 
 
Ollis var kul, inte så jättemycket folk kanske. Vi satt vid ett bord i början mest. Var ut på cigg, dansade lite.  Jag och Anna blev bjudna på strawberrylonkero och salmixshots, då känd man nog sig lite i fyllan:D Fast jag var nog endå ganska nykter, har inga minnesluckor iaf:) 
 
Jag och Hilding dansade en del där på slutet, sen gick vi hem till mig och Trolla mellan kl 2 och 3. :)
 



Sunday night at Pullo

 
Inledde min sportlovsvecka med att besöka HulluPullo. 
Förfestade på egen hand, ganska trevligt. Sen kom gänget på bilden ovan, Maija, Reidar, Anna och Emil.
De skjutsade mig till krogen sen. På krogen hängde jag först med Gusse och Elli. Vi drack Irish Coffee.
Elli och jag gick runt en del och träffade folk. 
Jag drog iväg själv sen, är ju ganska osocial och när jag blir full så trivs jag bäst i mitt eget sällskap. Så jag gick runt med min dricka och telefonen. Var uppe på scen och dansade en stund.
 
Sen hittade jag tillbaka till gänget, vi hängde i karaokerummet och drack mina favoritdrinkar Nasu och VilleValaton som ni ser på bilden nedan. Det är sjukt hur gott det är med Nasu, fast man blir inte särskilt full av dem, är ju bara 4cl hallonlikör i :P Men det är bra, så kan man dricka mera utan att bli full :D
 
Stannade tills krogen stängde och sen fick jag skjuts hem, det var typ storm ute och jag hade högklackat så ville inte gå själv i mörkret.
 
 

Vision 1 Y Anniversary

Fredagen blev nykter för min del, men igår lördag var det äntligen dags att festa! Vision stog på agendan, och förfestade gjorde jag i min lägenhet tillsammans med min syrra. Vi passade på och drack upp en alkohol-glögg som lämnat över sedan julen. Drack rätt mycket, minst 10 cider på förfesten, men ändå blev jag inte särskilt full. Var väl eftersom jag inte tog nån starksprit :P
 
Lite senare på kvällen kom Hilzu och Trolla, han har ju Trolla för tillfället. Daniel har Jack, haha, alla mina hundar är utdelade till olika folk, bara å säga till om nån vill ha en hund! Sen kom även Karin till mig. Vi slängde snabbt i oss några lonkero till innan jag och tjejerna gick iväg till Leipätehdas.
 
På krogen träffade jag genast Tomas och Ida, hängde med dem och snackade en del i början. Sen gick jag med tjejerna och hittade ett bord vi fick sitta vid en stund. Efter det var det bara rakt upp på dansgolvet :D Uu yeah det var nog nice. Jag dansade med en hel massa folk, såg en hel del bekanta från tidigare rave och fester. Kul att vara tillbaka i den miljön, det var länge sen jag var ut på nå sånthär :)
 
Mest dansade jag uppe på scen med glada random typer. Var ute på cigg ett antal gånger också. Däremot blev jag aldrig särskitl full, så jag drog hem rätt tidigt, före 3 redan. Fast inte hem, utan jag gick till Hilzu och Trolla och sov med dem :)
 



Rather skinny & unhappy than fat & unhappy

 
 
 

Torsdag

Steg upp tidigt och spenderade hela förmiddagen med att göra en massa saker. Långpromenad med vovven, plugga lite, och sen stack jag iväg till gymmet. Körde ett eget träningspass först, löpning och hantlar. Sen kom mamma till gymmet och vi gick på 1 timmes BodyBalance. Det är ju nice att jag kommit igång med gruppträningarna igen.
Sen har vi väl mest gått i affärer, jag har hämtat ut min nya Canada Goose jacka som jag beställt, awesome. Haha jag vet att jag skrev ett inlägg här om att jag aldrig mer skulle köpa Canada Goose, men ja.. Det gick ju som det gick. ;D
 
 
 

Vår-feelis!

Det är så skönt att våren verkar ha kommit hit till Vasa också. Hoppas det håller sig såhär. Jag får sån himla feelis, vill bara fa ut me nån som har bil å bara sitt i bilen å kör runt med hög musik!
 
Denna vecka tänkte jag ta tag i gymmandet, det var inte så bra för formen att vara i sthlm och äta ute varje dag ;P Så igår tog jag mig till gymmet men det funkade inge bra. Första gången är alltid lite motig. Idag däremot är jag sjuk, har fått nåt virus i halsen alternativt nackspärr eller så har jag bara skadat nån muskel i helgen. Iaf så gör det ont när jag trycker på halsen. Men min smärtgräns är relativt hög så jag for till gymmet endå och det kändes så jävla bra! :D

Var där i två timmar och det var som om jag aldrig ens haft en gym-paus. Orkade jogga i hög hastighet utan att bli andfådd. Det är nog nice hur grundkonditionen finns där ändå:D Himla skoj asså.

Ready to misbehave


Efter att ha fixat dricka igår for jag till Daniel. I början var det ganska lugn fest med Jonas, Huhtis, Ville, Birk och Rami.  Vi spelade ölspelet. Hilding kom in och hälsa på en sväng också men eftersom han inte drack så stack han ganska fort. Kia kom väl 10-tiden elr nå. Det kom även en massa andra typer som jag inte vet vem de var. Allt som allt var det ganska stor fest.
 
Jag var nog ut på nå äventyr också, bland annat till Shell. Det snöade och var tråkigt väder. E int riktigt säker på vad jag gjorde men sjukt kul hade jag iaf :DD Sen satt jag å mådde jävligt bra hos Daniel, folk kom och gick, och en hel del olika typer var in även fast det var sent. Stannade där jävligt länge precis som många andra, det blev en längre fest än det brukar va. :)

Valentines Day


Flyget var försenat, men till Vasa kom jag iaf. Hann hem och packa upp lite smått, sen tog jag min kaninpäls (älskar) och gick till Hilzu. Hade tänkt vara nykter men han bjöd på en cider så då var det bara att traska iväg till Super å köpa lite ES-lonkkun haha. Hunden var med mig hos Hilzu i en par timmar, sen for han hem till korsnäs.

Hilzu och jag drack lite smått, det var trevligt att bara va vi två. 

Men sen blev han trött och jag var inte alls trött, så typ 00-01 tiden gick jag till Daniels. Där var Kia, Jonas, Ville, Oscu och Birk. Kanske någon mera var in en sväng, vet inte riktigt. Vi satt iaf och drack som vanligt, diskuterade och hade skoj. Jag stannade där till klockan 5 då jag gick till Hilzu för att sova.
 

Farväl kära Stockholm

Dags att åka hem! Sitter på pendeltåget nu, åker kommunalt till arlanda. Ååh jag är nostalgisk idag, älskar stockholm!! Det är så kärleksfull stämning i luften, hjärtan överallt och alla går med en ros i handen. På centralstation var det silent disco. Folk dansade och trängdes med hörlurar på, hörlurar som var synkade så alla hörde samma musik. När det kom en ny låt så tjoade alla och blev glada. Roligt att se på.



Innan jag kom till centralen så var jag ute på Essingeöarna hos en väninna för att fördriva tiden i väntan på tågresan till Arlanda. Kändes skönt att vara tillbaka i lite lyxigare miljöer, precis som när jag bodde på Lidingö! Essinge är ganska likt Lidingö, båda är öar med vatten och lyxvillor. Emma och hennes sambo bodde i en skitsnygg lägenhet med storslagen entre. åh vad jag vill tillbaka till detdär livet, men vet att om jag flyttar nu kmr jag inte orka göra skolan klart, och det vore ju sämre än sämst, typ:p




Nästsista dagen i sthlm

 
Jag har haft en trevlig resa i stockholm. Träffat vänner, vandrat runt i stan, shoppat massor, ätit alldeles för mycket och haft kul tills jag blivit alldeles för trött. Idag har jag köpt cigg-paketen här på bilden ovan. Jag tog en cigg och rökte, den gröna. Den smakade lite som päron-isglass. Fast mådde inte så bra av att röka då jag inte rökt sedan helgen. Usch för nikotinkick ibland alltså. Ingen mera cigg för mig förrän jag är i vasa.
 
 
Ikväll råkade jag befinna mig på Centralstation. Det var tydligen invigning där och massor med folk.
 
 
Helt plötsligt när jag tänkte gå därifrån så såg jag en svart bil komma körande, med ordningsvakter/poliser och allt. Jag kände igen kvinnan som steg ur bilen, det var ju kronprinsessan Victoria! Följde efter in för att kolla, men det var fullt av människor och kameror så jag fick ingen bild av henne. 
 
 
 
Förutom det så har jag även idag gjort ett mycket bra köp. En äkta pälsväst i kaninpäls. Jag hade en lista i huvudet på saker jag tänkte köpa denna resa:
Jeffrey Campbell skor
Canada Goose jacka ELLER
Lexington jacka
Pälsväst i kanin
Hollies-pälsväst i kanin och tvättbjörn
 
 
Har kommit fram till att jag väntar med holliesvästen till nästa resa. En sån väst går ändå på 1500kr, så kanske räcker med endast en denna gång. (Tips om man gillar päls - Monroe i Sturegallerian, så himla bäst! Hollies-västarna hittar man på SALT)
Jeffrey Campbell skorna köpte jag iaf, love them! Canada Goose jackan beställer jag från nätet istället, jag har fan inte rum med den i all min packning då jag flyger hem. Och Lexington-jackan, hur fan gör jag med den? Vill så gärna ha den. Älskar lexington, älskar äkta päls, ooh denna ytlighet i sthlm är fan ganska najs ändå, inte fullt så ytligt som andra ställen i världen, men bra mycket snyggare än genomsnittsmänniskan i vasa, haha! 
 

Bara massa småprat

När jag kom till Sthlm igår var min finska dialekt väldigt påtaglig, men allt eftersom tiden går märker jag verkligen hur sjukt snabbt jag kommer in i gamla vanor igen. När man är i den här stan, så blir det liksom naturligt att småprata med alla. Folk är så öppna och sociala, helt annat socialt klimat än i Finland.
Stockholmsdialekten flyter på mer och mer för mig, mot slutet av resan är det typ ingen som märker min finska dialekt längre :P Fast igår har folk fortfarande frågat mig "Varifrån kommer du, uppåt norr i landet eller?" 
Borde nog flytta hit egentligen, men hyran på söder är ju ~9000kr för en etta, ännu mer om man vill bo i de finare områdena.
 
Åh det är så jäkla skönt att slippa frysa, det är typ runt +6 grader varmt här! Awesome!

Dag 1 i Stockholm

Det blev inte många timmars sömn inatt. Hilzu kom till mig på kvällen då han kom hem från sin resa, han stannade till midnatt. I morse kom pappa och skjutsade mig till flygplatsen. Sen var det samma sak som alltid, flyga en timme, anlända till arlanda, tanka pengar på telefonen och SL-kortet, åka Arlanda Express.. Gick till hotellet genast jag kom in till city.
 
 
Resten av dagen har jag hängt i stan, har hunnit med sjukt mycket. T-centralen, Odenplan, Fridhemsplan, Skanstull och Slussen. Mötte upp en kompis också, vi satte oss i hotellbaren på Clarion Hotell på söder. I Sverige har de ju lite mer kontinentala dryckesvanor, de dricker inte för att bli fulla så som vi gör i Finland. Därför brukar jag betee mig som en svensk när jag är i Sverige, jag brukar alltså inte dricka mig full även om det är fest.
 
Men iaf, eftersom vi befann oss i lobbyn på lyxiga Clarion så bestämde vi oss för att ta varsin drink. Om man inte dricker för att bli full kan man ju dricka något extra gott, och vad passar då bättre än en rosa tjejig drink? Vi beställde därför varsin Strawberry Daiquiri som vi drack långsamt under en timme med massa snack om vad som hänt sen sist. Sen skildes vi åt och jag drog hem till mitt hotell. Ska sova nu snart och tidigt imorgon ut på stan igen haha :P

We like to party

Igår var lite stressigt, redan 17-tiden for jag ut å köra med Daniel, började dricka klockan 18. Åkte sen till honom, städade inför festen och drack lonkero. Blev rätt full redan av två lonkero men hade väldigt kul!:) 

Det kom ganska mycket olika folk dit. Kia, nå random dudes och Karin från nyårsfesten. Lite senare på kvällen kom det lite folk som förfestade inför krogen. Bland annat Maija och Anna.S. :D det var kul, inte festat med dem sedan i sommras typ. Sen kom även Jonas, han var lite full och rolig att tala med:D fast han å Daniel börja gräla sen så han måsta fara. På tal om Daniel, fullare typ får man leta efter:p 

Jag gick hem och sova klockan 4 på natten ungefär, riktigt kul kväll:) 




This is how it feels like

Det blev en lugn kväll hemma med nå lite drickas, typ 5 lonkeron bara. Satt med Janette å lyssna på musik bara. Jag hade nog tänkt fara till SolarSound Vasa Club men en typ sa att biljetterna va slut så ja idsa int gå ut i kylan å måsta köa minst en halvtimme för att slippa in :P
 
Nåja, skönt att int ha krapula idag iaf :D

Plugg

Provveckan är igång, igår skrev jag finska-prov. Ingen aning om hur det gick, men helt okej tror jag. Efter det sov jag hos Hilzu, eftersom han idag rest bort och ska va borta hela helgen. Själv åker jag ju till Stockholm på måndag så vi får se om vi alls hinner träffas nåt på en vecka...
 
Nu ska jag snart iväg till skolan för att skriva matteprov. Sen blir det att läsa modde hela kvällen, för imorgon är det studentskrivningar! :D (okej, joo jag är nog ganska trött på allt just nu, egentligen, men det ska nog gå bra)
 
 

En lista

vad har du på dig?
Stretchjeans, topp och en kofta
hur mår du? 
Inget vidare, sådär, faktist.
vad önskar du just nu? 
Att livet var allt jag nånsin önskat mig, att jag fick leva i en ständig glädjebubbla med obegränsat av cash
vad har du ätit idag? 
En kopp tee och typ en halvliter vatten
vad ska du göra i morgon? 
Får se om jag lyckas ta mig till skolan på dagen. På kvällen ska jag iaf skriva finska prov.
och på söndag?
Vakna upp utan baksmälla. :) Packa väskan inför stockholm!
vem saknar du? 
Människor. Minnen. Drömmar. Förhoppninga som inte längre finns där.
senaste köp? 
En ny dator igår, råkade spilla vatten över tangentbordet på den gamla, hehe
vad skrattade du senast åt?
En rolig konversation på messenger
vad grät du senast åt?
När mina suparplaner gick i kras. Det var inte det att jag inte fick festa, det var mer att jag ställt in mig på att ha kul och istället tvingades sitta hemma med ångest.
vem sov du senast med?
Hilding :)
vad läser du just nu? 
Har paus med de skönlitterära böckerna just nu, läser istället på prov varje gång jag har en ledig läs-stund.
senast sedda film?
The wolf of Wall Street som jag skrev om häromdagen.
vem var den senaste som ringde dig? 
Pappa
vart vill du åka just nu?
Stockholm. Längtar efter att få gå på min gamla gata, kolla längtande på min gamla lägenhet på söder, fortsätta framåt och handla i min gamla mataffär och fyllas av nostalgi och sorgsenhet över att det aldrig kommer bli vad det en gång var.
senast 3 inkomna sms? 
Använder knappt sms längre, allt går via Messenger eller WhatsApp.
vad stod det i ditt senast skickade sms?
Ett fyllesms som varken jag eller mottagaren förstår vad det handlar om, haha
 
 

Flyr staden

 
Provveckan är här. Åhh vad det ska bli skönt på fredag när proven är över! Då blir det en lugn helg för att vila upp mig, och sedan har jag tagit ledigt veckan efteråt för att resa till Stockholm, det förtjänar jag! Åh fan så mycket jag ska shoppa, behöver en ny Canada Goose.. :'D Så blir shoppande istället för supande nu i ett par veckor, ungefär :) 
 
 
 

Hemmafestande


Det har varit två dagar fyllda med alkohol, det har varit två dagar fyllda med glädje.
Igår hann jag inte blogga för jag gick till Hilzu nästan genast jag vaknade. 
Stannade där tills klockan 20, sen fick jag skynda hem och börja dricka.
Ellinore och Natalie var redan hos mig så jag öppnade en lonkero och försökte dricka ikapp. 

Tänkte att lonkero inte kommer göra mig full snabbt, så jag fick lite sprit av Natalie. 
Pisang Ambon (jättegod likör) som hon hade blandat i lite sprit i. Dock måste det ha varit mycket mer sprit än vad jag trodde, för efter två glas med spritblandningen blandat i lonkero, så minns jag inte mera.
 
Det är helt svart och jag vaknade upp halv 8 på morgonen och undrade vad fan som hänt.
Massa fylle-sms och meddelanden hade jag skickat åt folk också, åååh :'D So stupid fjortiz, jag betedde mig fan likadant som Ellinore och Natali brukar göra!! Not good :D
 
Hade ju tänkt fara på krogen men så blev det inte. Carla och Linda hade kommit hit senare på kvällen. De och Ellinore och Natali hade varit här till 1-tiden på natten, sen hade de farit på krog en sväng. Natali kom hem till mig för att sova sen efter några timmar, och även Ellinore kom runt 4-tiden. Jag hade nog slocknat för länge sen då.