Årets sista dag

Har varit på årets sista gymträning. Det blev spinning på Wasa Sports Club. Efter det hämtade mamma hundarna, för de kan ju inte vara med mig när jag ska iväg och festa ikväll. Håller på och målar naglarna och sånt nu, det är ganska tidigt ännu så jag hinner nog.

Ha ett gott nytt år allihop! :)
 
 Önskar mig en rosa Moët nu bara för att det är nyårsafton

Imorgon gäller det!

Dags för den årliga nyårsfesten. Den hålls i Gerby detta år.
Dagen har varit full av förberedelser. Typ.
Okej, inte så mycket egentligen haha. Det blir nog mer imorgon. :D
 
Är för första gången på länge taggad inför fest.
Jag har inte velat festa sen i september tror jag.
Ändå har jag varit ute 2-3 ggr sedan dess.
Men detta ska bli skoj, ser fram emot morgondagen! :D
 
 Förra nyårsafton
 

Ny design!


 
Jag har haft min gamla design så himla länge så svängde snabbt ihop en ny. Här är en bild på den gamla. Om du inte ser den nya kan du klicka på F5-knappen på tangentbordet för att uppdatera sidan.

Julen är över

Är fortfarande hos föräldrarna, är fortfarande förkyld. Ska nog åka tillbaka till stan imorgon tror jag.
Här är lite bilder från julafton. Jag fick en hel del grejer. LV-väska, jeansskjorta, stort smyckesskrin, inredningsgrejer, skönhetsprodukter, hundgrejer, massor av böcker, tekoppar, m.m., m.m.
 
 

Juleljus

 
 

Julafton

Igår bakade jag lussebullar, 40 stycken blev det! Har gjort en himla massa mat de senaste dagarna och idag. Nu är allt klart. Dukningen är fixad, klapparna under granen och hundarna rastade. Gästerna kommer snart.
 
Apropå hundarna så är stackars Jack rädd idag. Han har suttit i bastun och gömt sig en stor del av dagen. Han gillar inte att vi dammsuger mest hela tiden (vi har dammsugit varje dag nu under julstädningen). Inte blir det bättre av att tomten kommer, tycker Jack. Alla med mask över ansiktet är läskiga för en blyg hund.
 
Sjuk är jag ännu, hostar och håller på att tappa rösten. Dock gör det inte så mycket, jag brukar inte känna av så mycket när jag är sjuk eftersom jag har så mycket energi ändå. (Eller så är det all koffein i teet som gör mig pigg, haha)
 
Förutom städning och matlagning har vi idag också varit till åldringshemmet och hälsat på min farmor. :)
 
Nåja, GOD JUL allihopa!
 
 

Christmastime of the year

 
Vaknade förkyld imorse, sååå ont i halsen osv. Vilken tur att jag är hos föräldrarna då, behöver inte gå ut ur huset överhuvudtaget. Istället har jag städat massor! Även lagat julmat, det är mycket som måste förberedas inför julafton. Älskar förberedelserna, jag är ju en liten festarrangör egentligen.

Dessutom har jag skrivit klart mitt examensarbete i Ledarskaps-kursen! :D 14 sidor text blev det. Nu ska jag bara läsa igenom det innan jag lämnar in det. Att läsa är den jobbigaste delen, jag kan inte sitta still och koncentrera mig. Fatta vad jobbigt om man vore lärare och skulle läsa igenom alla 30 elevers arbeten, och allihop ska ju vara runt 10 sidor långa. Det måste ju ta flera dagar att läsa igenom och kunna göra en rättvis bedömning.
 

Wintergirls

Det är ganska mysigt med julstress ändå. Igår var jag på stan och shoppade med mamma och moster. På kvällen tog jag sömntabletter för att kunna somna extra tidigt. Idag steg jag nämligen upp klockan 6 och drog till Wasa sports club. Jag skulle gå på BodyAttack kl 07.15. Dessvärre var det ju inhiberat.... Så jag hängde bara i gymmet och tränade. Nu har jag slagit in julklappar och imorgon åker jag hem till familjen för att påbörja julstädning och bakning+matlagning inför julafton! :)
 

Kära tomten

Det finns inte särskilt mycket man önskar sig i julklapp nu förtiden, man har ju allt! Helst vill jag ha pengar eller fonder. Det är bra stuff. (Vet inte varför jag strävar efter att ha så mycket pengar när jag ändå inte har nånting att använda dem till)
 
Här kommer en liten önskelista:

Proteinpulver! Gärna hallon eller något med vitchoklad.
 
 
 
Doftljus
 
 
 
 
Louis Vuitton-väska
 
 

Likörer! Föredrar grädd-likörer med choklad, som typ Baileys, Dooleys, eller jordgubbslikören Mansikki!
 
 
Lexington inredning
 
 

Julhund

Ledarskap 1 och hälsovårdsjuridik, check! I alla fall föreläsningarna, nu fattas bara examensarbetet inom de båda kurserna.
 
Har varit hemma i Korsnäs över helgen, känns som att jag alltid är där på helgerna nu. Det blir så när man mest är nykter.
 
Måste försöka komma i julstämning. Stressen tränger undan alla julkänslor. Men antar att det nu blir en full pluggvecka och sedan får julstämningen infinna sig på helgen :)
 
 

Nyårsfest 2014!

 
Nån som är intresserad av att komma på en nyårsfest, en hemmafest i ett hus där vi får ha hur hög musik vi vill? Hör av er så kan jag bjuda in er till evenemanget på facebook.

Einstein

Mår inte bra just nu, är alldeles för stressad. Det är så mycket kurser hit och dit och massa arbeten man ska skriva. Well, jag har bara mig själv att skylla, det var min egen idé att gå i två skolor samtidigt. Vet inte ens var jag ska börja, det är så himla mycket. Finskan är det jag satsar minst på, och om jag inte aktar mig så blir jag nog underkänd i den. Det är alldeles för svåra uppgifter. Typ "läs en text och svara på frågor om texten". Liksom whaaaat, jag kan inte ens läsa en text på finska, jag förstår ju högst vart tredje ord i texten.
 
 

Vision @ Leipätehdäs

 
I lördags ordnades Vision på Leipätehdäs.
Jag började förfesta med Ellinore och Nathali.
Daniel skulle skjutsa oss till krogen (jag vill inte gå i kylan haha)
Så även han kom på förfesten.
 
Lite senare kom också en väldigt full Nicke, samt iisa och Linje.
Vi var allihop mycket fulla när vi skulle till krogen, lite väl fulla alltså.
Men vi kom in iaf, och linje köpte drinkar till mig och iisa.
Dessvärre minns jag i princip ingenting av krogen. Jag är alldeles för lättpåverkad av alkohol! :P
 
Var ute och vinglade på terassen med Jeanette.
Stod vid baren och talade med Tomas och Ida.
Dansade med tjejerna. Var nog uppe på scen också fastän jag inte har nåt minne av det.
Plötsligt stängde krogen. Jag var inne på toan när en vakt knackade på och sa att det stänger.
Det var nästan folktomt när jag skulle gå ut :O skumt.
Min telefon fungerade inte, jag hade tappat bort alla vänner, och lappen till garderoben var borta.
Stod och frös så jag skakade och tillslut fick jag min jacka ändå.
Vandrade hem i kylan, usch för att gå ute på vintern!
 
Nathali som skulle sova hos mig kom hem lite senare också.
Här är en bild av henne på förfesten ;D
 
 
Tyvärr ingen lyckad utgång för min del. Man vill ju minnas vad man gjort liksom! Det är bara en massa mörker och frågetecken för mig :P

Här gillar vi likörer



Idag har jag varit på åbo akademi hela dagen. Ledarskapsstudier stod på schemat. 

Ikväll blir det party!:D min syrra och natali kommer hit. Senare även jeanette och hennes jobbkompis. Så det ska bli skoj. Vision på leipätehdäs sen, förhoppningsvis hittar även iisa dit!:) 

All dricka på bilden är inte min heller, SÅ mycket ska jag inte dricka haha :D ölspelet ska vi spela och förhoppningsvis går det att blanda några goda drinkar med flaskorna:)

Studier

Hinner aldrig blogga längre för jag har så fullt upp med skolan :/ Denna period har jag i gymnasiet finska och matte. Men jag har även börjat vid Åbo Akademi på öppna universitetet och där har jag en hel del spännande kurser att se fram emot.

Igår var väl de flesta ute och festade kan jag tro? Själv var jag på ÅA på en föreläsning i kursen Ledarskap 1. Den höll på från 17-20.45 på kvällen. Det var intressant!
 
Vi får se hur många studiepoäng jag lyckas plocka ihop på ÅA. Varje kurs ger 5 sp och man får dem ju tillgodo när man söker in på universitet senare. Men jag kan ju inte söka in ännu eftersom jag inte har gymnasiet klart. Men snart så! Jag är anmäld till studentskrivningarna nu i vår, sen kommer jag även skriva nästa höst och eventuellt nästa vår beroende på hur många ämnen jag ska skriva.
 
 
 
Jag har funderat över vad jag ska plugga vidare till sen och jag vet faktiskt inte. Nationalekonomi verkar vara ett bra val, men samtidigt skulle jag vilja plugga finansiell ekonomi och lära mig mer om investeringar.
 
Samtidigt kommer jag såklart söka in till veterinär om jag lyckas få bättre poäng på högskoleprovet.
 
Problemet är bara att jag vill jobba BÅDE med ekonomi och medicin (främst veterinärmedicin då). Kanske det går att kombinera det? Typ en treårig linje ekonomi och sedan direkt söka till veterinär. Ja, det låter bra!
 
 
 
Mitt bästa tips till de som inte vet vad de vill bli:
Välj gymnasiet direkt och skippa yrkesutbildningar!
Hade jag gjort det så hade jag varit klar med gymnasiet nu.