Pluggish

Matte, matte, matte. Har spenderat hela dagen framför datorn och med matteböckerna och grafräknaren bredvid.
Vänner på facebook har lärt mig mera idag än vad min gymnasielärare någonsin gjort. Säger det något om kvaliteten på min distansutbildning måntro??
 
 

Oliver's Inn Halloween

 
 
 
I fredags var det då dags för Ollis Halloweenparty. Vi förfestade hos mig. Ellinore och Natali drack med mig, och Jens kom och hälsade på en stund nykter. Natali skulle göra någon halloween-sminkning men hon målade bara mer och mer så tillsist hade hon svart färg i hela ansiktet! :D
 
Sedan for Jens iväg och Daniel som skulle skjutsa oss till krogen kom och hämtade oss. Det var inte så jättemycket folk på Ollis, men vi hade skoj där vi sprang runt och talade med folk.
 
Det hände väl inte så jättemycket. Carla kom till Ollis iaf, så satt vid ett bord med henne. Dansade. Tappade bort tjejerna jag kom dit med. Stod med Micke i baren. Var rätt full. När Ollis stängde var det en kille som skjutsade hem oss. Najs att slippa gå i kylan.

Promillekoll

Igår var jag på Halloweenfest på ollis, men tror jag skriver om det imorgon. Det jag nu tänkte ta upp är appen Promillekoll. Det är systembolagets app som man fyller i sina uppgifter (kön, längd, vikt) och sen fyller man i varje gång man dricker nånting under festkvällen. Jag tyckte att det verkade skitbra, och jag fyllde i allting under förfesten. Sen plötsligt säger appen att nu kommer den inte visa min promillehalt mera eftersom jag nu överstigit 0,8 promille, och den visar inte högre än det. Jahapp, där blev jag besviken. Men fortsatte fylla i under förfesten ändå.
 
På krogen drack jag en hel del också, men fyllde inte i nånting. Föresten gick det bara 6 euro för mig under hela kvällen, Economista-boken har väl gett effekt haha.
 
På morgonen hade jag lite ärenden så var tvungen att köra bil i stan. Måste säga att det gick lite väl svajigt.. Kom på att jag kunde kolla appen sen, och den visade 0,3 promille. Och det var bara vad jag hade druckit innan klockan 11 på kvällen. Om man tänker på att jag ännu drack massa drinkar (och shots) ända fram till klockan halv 4 så är det väl rätt säkert att säga att min promille måste varit minst 0,6, säkert mera. Varning för trafikfara med andra ord! ;P
 
 

Svar på tal

Jag tycker att det är superbra att jag endast går minus 200 euro varje månad. Av de pengarna går 170e till hyran. Alkoholen är alltså under 30 euro varje månad. På de pengarna går det bra att gå ut typ 3 ggr i månaden. Något roligt måste man ju unna sig också eller hur?

Jag är ingen sån som går ut och dricker massa dyra drinkar på krogen. Det finns ju de som tar med bankkort till krogen också, och det går över 50 euro på en kväll för vissa. Det låter ju bara sjukt, jag förstår inte hur det kan gå så mycket pengar.
 
Under sommarlovet har det såklart gått lite mer pengar för mig då jag varit ute och festat ofta. Men det är inte något jag direkt tänkt på, jag har bara använt av kontanter dessutom så det är inget som syns på mina konton att det skulle gått minus. Vissa utgångar har varit gratis, vissa har blivit uppemot 30 euro. Beror ju till stor del på vad inträde och sånt kostar.
 
Jag har en hel del alkohol hemma i skåpen, så brukar dricka mycket av det de gånger som jag vill bli full. Ibland går jag ut mer nykter och då dricker jag bara vatten på krogen. När jag har druckit mig full på förfesten lyckas jag på något vis bli bjuden ännu mer alkohol på krogen, (och blir för full) så då går det heller inte åt några pengar annat än till inträde.
 
Med den här takten kan jag plugga och festa utan studiemedel i flera år liksom! :D Fast det ska jag självklart inte göra, jag vill ju inte slösa upp hela sparkapitalet. Kan bara föreställa mig vilken ångest det skulle innebära om man inte hade pengar på kontot. Vad skulle man då ta av vid nödfall, tex om Jack behöver sin 4000euros operation nån gång i framtiden?? Otänkbart att slösa utan att ha en plan.

Min dubbelmoral

Att jag är djurvän är ingen hemlighet. Jag försöker äta vegetariskt i så stor mån som möjligt. Något jag däremot har blundat för är pälsindustrin. Men det är en industri som är grym och som inte borde gömmas!
 

Jag äger en Canada Goose jacka. Denna säsong har jag redan använt den i ett par veckor. Jag fryser ju så lätt så jag börjar använda den redan på hösten, fastän det är en riktigt tjock vinterjacka.
 
På bilden ovan kan ses hur vargar/prärievargar fastnat med tassen i fällor. Där kan de ligga och lida i dagar innan de upptäcks och slipper sitt lidande. Knappast ett värdigt avslut på livet för dessa hunddjur som sedan blir pälskragar.
 
Jag har alltid älskat Canada Goose, och även päls i allmänhet. Det är så vackert, så mjukt och skönt mot huden. Känns som att jag får ha med mig en liten kissekatt runt halsen typ, haha. Nää men allvarligt! Detta är inget att skämta om, och när du bär päls så bär du en liten del av en varg som lidit och haft ont i flera dagar, bara för att du ska kunna värma dig! Det är fan inte rättvist!

Min dubbelmoral är:
Jag kommer fortsätta använda de pälskläder jag har samt min Canada goose jacka.
MEN
Jag kommer inte köpa någon ny Canada Goose! De har förlorat mitt förtroende nu.

Never be weak

Alltså denna vecka måste vara den bästa på länge! Jag har tagit tag i mitt liv och framtidsvisioner, samt tränat varje dag! Ååh vilken underbar energi man får av att träna på morgonen, bästa starten på dagen!<3
 
Idag var jag på Body, stod längst fram med Ida, och vi tog verkligen i, så nu är träningsvärken på kommande hhaha ;D
 
 
Bjuder på en gammal bild på mig, Ida och Tomas

Min vecka so far

Idag var vi ute på en lite längre promenad i dagsljuset, jag och Trolla och Jack. Vi gick genom ett bostadsområde med massor av villor. Alla tätt packade hus med små söta trädgårdar, äppelträd, färgglada villor med bilar parkerade ute på vägkanten.. Det påminner så mycket om Lidingö. Jag saknar verkligen våra promenader bland lyxvillorna där. Det var vacker och promenaderna där piggade verkligen upp och gav framtidsutsikter för även den deppigaste av dagar.
 
Veckan har gått i ekonomins tecken. Började måndagen med att gå på ett möte som fick mig att inse att jag inte kan förlita mig på att andra ska hjälpa mig. Jag måste själv ta tag i min situation och få min privatekonomi att växa. Så jag har tillbringat mycket tid med att traggla mig igenom ekonomiska termer, ekonomiska podcasts (de engelska är aningen svårtuggade) och allmänna sidor. Idag har jag mest varit inne på mina båda nätbanker (ja, jag har konton i två olika banker). Fokus ligger på investeringar. Om jag vill få mitt kapital att växa måste jag våga ta chanser.
 
Jag har även gymmat en hel del. Min morgon fick en perfekt början med tee, hundpromenad, bodyattack och core. Bra så.
 
 

Hejdå stockholm!:)






Nu är jag påväg till arlanda. Jag åker den kommunala vägen med pendeltåg till märsta och sedan buss därifrån till arlanda. Det är inte alla som känner till den vägen, för SL döljer den på sin app, annars skulle inte lika många ta flygbussarna.

Jag har haft en bra resa, eftersom jag reste ensam har jag kunnat göra precis vad jag vill och när jag vill. :) prickade ju in en perfekt tidpunkt för min vecka i stockholm också, riktigt varmt har det varit:) 

En kväll på tunnelbanan

Igår flög jag somsagt till Stockholm. På flygplatsen råkade jag träffa Zakarias! Jag träffade ju honom förra fredagen på ollis också, och nu var han påväg tillbaka hem till sthlm med samma flyg som mig. Önskar att jag också bodde i Stockholm.
 
 
 
Jag fick via facebook reda på att Rapunzel of Sweden hade öppningsevenemang. Så jag gick dit lite spontant, tog ett glas champagne och kollade runt. Trevligt trevligt.
 
 
Var på NK bokavdelning. Blondinbella och Pingis hade boksignering nämligen, så jag gick dit och fick en bok signerad. Hennes fotograf tog bilder av publiken där jag syntes, men de kom inte med på hennes blogg. Däremot tjejen med hunden som syns på Bellas blogg, hon stod framför mig i kön, söt vovve!
 
 

Nu ska jag va tråkig och sova. Festa, vad är det liksom? Jag är trött efter att ha gått på stan 8 timmar.

Snart avresedag

Stressar hela dagarna nu innan resan! Massa att göra :P Men imorgon flyger jag till Stockholm, så himla underbart!
Det var en evighet sedan jag senast var där. Jag missade ju hela sommaren i Stockholm eftersom jag var tvungen att gå på varje evenemang alla krogar i Vasa anordnade. Pfft, som om inte Stockholms krogar anordnade evenemang?? haha :P
 
Förra sommaren bodde jag i Stockholm och hängde med underbara tjejer.