Halloween - Let's start early


Jag gillar halloween och för att få ut så mycket som möjligt av högtiden började jag redan på torsdagen vid lunchtid hos Johnny. Det var ett par finska typer där då jag kom, alla stressade lite. Jag och J fick skjuts till Laura där vi satt med henne ute i solskenet på terassen.:) däremellan träffade vi Lauri och hans tjej, sen gick vi till stan. I stan hängde vi med Heidi, samt träffade Susa en sväng. Sen for jag hem via, och när jag gick ut igen mötte jag upp Johnny, Jouni och Nik. Vi var vid shell och det började redan mörkna. Jag o J började gå hem till honom, jag frös och det var så himla kallt:( som tur var kom Ertsi efter halva vägen så vi fick skjuts. Resten av kvällen var det ganska lugnt. Tony var in och hälsade på, och så var jag ensam i lghten ett tag. 
Det blev en lugn start på min halloween-helg med andra ord! :)

Life and Death my Darling

På söndagen sov jag länge, men på kvällen for jag iväg till Johnnys för de skulle festa. Jag tog det nyktert, fortfarande rätt slö av sömnbristen. Jag somnade nästan i soffan.. Där var J och F, samt Junnu och Janne en stund i början. 
 
J och F fortsatte förfesten till 01-tiden, då for de iväg på äventyr medans jag gick och la mig. De kom hem typ 5-tiden nån gång. På morgonen var det såndär rolig krapula-humor, jag var pigg och energisk utan baksmälla, medans killarna var lite medtagna;D  Junnu, Heidi, Susan och några fler har varit över på morgonkaffe, annars har vi tagit det rätt lugnt. J har suttit klistrad framför datorn, medans jag och F har stått i köket :D Det har varit en himla kul dag, bra feelis och ny energi, beror säkert på att solen lyst in i lägenheten hela dagen! :)
 
J var ute på ärenden på kvällen och jag var precis påväg hem, då F övertalade mig att stanna. Våra engelskspråkiga besökare åker nämligen hem imorgon så ikväll var sista chansen att hänga med dem. Vi har kollat filmer och så har jag följt med F och en av de engelska killarna till Ida och Å. Kul och spännande kväll, roligt med lite nytt folk med i bilden!:)
 
På natten blev vi ensamma, var en sväng fram å tillbaka till huutoniemi, sen såg vi nån film och sov, jag for hem på morgonen.
 

En nuku vaan ajattelen silmät kiinni

Veckan har gått i lugnets tecken. På onsdagen gick jag på stan en stund med J och fikade på Arnolds. På torsdagseftermiddagen träffade jag Liljekvist och fick skjuts till Johnnys där det var rätt mycket folk, flera jag inte kände, + Heidi och Junnu. Folk samtalade och drack kaffe medans en film rullade i bakgrunden. Det var ganska lugn kväll, folk for iväg tidigt och sen var det bara Junnu kvar som jobbade med datorn samtidigt som vi såg en film. Sov över hos Johnny, och vaknade nästa dag till SNÖ utomhus!:)

Vi städade lite och så for J på nå ärenden medan jag fick va själv i lägenheten flera timmar å vila :) (Y) Firade fredagskvällen med johnny, Mattlar, F och ett par nya vänner som var på genomresa:) helt spontant for de till alko efter ett par olika flaskor. Jag tog mig några vodkadrinkar (inte druckit vodka på 3 månader säkert) fast jag blev inte särskilt påverkad. Det var trevligt och kul, jag var glad och snackade med alla. Innan midnatt började vi söka taxi. Några for i den första taxin, själv åkte jag med F och Mattlar i den andra. Jag och F for in till mig på varsin dricka före vi gick till Sky. 

Sen mötte vi upp gänget och for till sky, satt vid olika bord och jag frös och vi var ut o röka några ggr innan vi fick ett av borden vid dansgolvet. Jag talade engelska med våra besökare och hörde om deras land. Jag hann bara dricka en lonkero på krogen. Tiden gick fort och så småningom var det bara jag och Johnny kvar vid vårt bord. Plötsligt kom Hanna med kompisar in, de kom och satt med oss.


När det var valomerkki och krogen stängde, gick jag och J till min lägenhet för efterfest. Efter typ en halvtimme kom Mattlar och F också. Vi talade mest om lite allt möjligt, var ut på cigg i mörkret, hörde på musik. Klockan 07 gick vi till Shell på morgonkaffe innan våra vägar skiljdes åt för en ny dag!

J följde med via mig och sen for vi ut på stan och kollade i butiker rätt länge. I lätt duggregn promenerade vi sedan genom Brändö påväg hem till J. Vi stannade dock hos hans kompis och satt där en stund innan vi fick skjuts hem av Minna. Vi hängde i lägenheten resten av kvällen, gjorde nån film på datorn. Heidi var här rätt länge, samt Mattlar och F. Alla var dock rätt slut i huvu, orkade inte tänka när vi dygnat denna natt... Så alla satt mest med egen tfn/dator. Jag lämnade sällskapet kl22 då jag for hem för att ta igen sömnen.

Restless and wild

Morgonen och förmiddagen satt jag med Heidi i hennes kök och drack tee. Vi hade väldigt givande och intressanta konversationer. Sen gick jag till Johnnys för att duscha och fixa mig, därefter kom Heidi dit. Vi städade lite och planerade medans vi väntade på nå folk. Sen for vi ut i naturen, jag, Heidi och Johnny. Kallt blev det, så vi tänkte fara tillbaks och bada bastu för första ggn nu i höst. Fast det glömdes bort när två andra vänner kom till Johnnys. heidi och jag var en sväng till hennes vindsförråd/tvättstuga, och sen hämtade vi hennes katt och tog med den till J. Det blev en kul natt med intressanta samtalsämnen, ganska lugnt och chill:)


Måndag
Gjorde i princip ingenting annat än att sitta i soffan hos Johnny under dagen, träffade på lite allt möjligt folk. På eftermiddagen gick vi till butiken, i övrigt har jag hållit mig inomhus. Hängt med Mattlar, Heidi och några andra. Var ganska trött och orkade inte göra nåt speciellt. Sov hos Johnny sen och på tisdagsmorgonen åkte jag hem för att få lite lugn och ro. :p


To Turku and back

Gissa vad jag ställt till med? (Min bil på bilden) :p

I åbo åkte vi hem till Sanna, Trollas uppfödare. Trolla fick hälsa på andra hundar, samt hennes tilltänkta kavaljer. Lite försiktig var hon, och när hon träffade på en liten 9-veckors tollarvalp blev hon tillochmed rädd! Hon har aldrig träffat nån liten valp, och särskilt inte någon tollarvalp som bara vill bita och busa!:D haha.. Vi stannade på fika och efter ett tag var Trolla lugnare så vi kunde lämna henne där och starta vår hemresa.

Vi stannade på kaffe etc på några abc:n längs med hemvägen. Utanför Björneborg körde vi förbi en kollision där en lastbil hamnat i diket och någon omkommit. 
(http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101818761277_uu.shtml) 
Det var trafikstockning och blåljus vart man än såg, både poliser och ambulanser. Med andra ord hade polisbilen på den inledande bilden ingenting med mig att göra ändå, haha :p




In the arms of rain
När vi kom tillbaks till Vasa åkte vi genast till Hanna. Heidi och jag hade ganska slött och satt mest med våra telefoner. Senare spelade vi allihop en omgång yatzy. Efter det kom en massa finska typer dit och då for vi vidare till Dragnäsbäck. Vi gick in till Heidi och var där några timmar. Lekte med hennes sociala katt. Där var ganska trevligt men i övrigt var kvällen ingen höjdare, regnade gjorde det också! Johnny for hem och sova nån gång på natten, själv stannade jag hos Heidi. Hade druckit ett par cider så kunde inte köra hem.

Resa till Åbo


Fredagen spenderades i sängen med huvudvärk. På kvällen kom ändå Johnny och Dadde till mig. Luften var kall och himlen var glittrande stjärnklar. Trolla var glad över att någon sparkade boll med henne. 
Vi drack några cider. Johnny stannade över natten och vi fick nog alldeles för lite sömn eftersom väckningen på lördag morgon var kl08. 

Jag fick låna en bil och så hämtade vi Heidi och for iväg med Trolla till Åbo. Jag har Trolla på foder, vilket innebär att uppfödaren ska ta en kull valpar på henne. Nu löper Trolla så vår uppgift idag var att skjutsa ner henne till Åbo där hon ska stanna i ca en vecka för att träffa en hanhund. Förhoppningsvis blir det en lyckad parning och valpar om ett par månader! :)

Dance into the storm

Efter att ha varit hemma ensam och nykter hela helgen var energinnivån på topp när väckarklockan ringde klockan 8 på måndagsmorgonen. Ut med hunden och sedan iväg till gymmet på en timmes BodyPump. Jättekul att vara tillbaka och jag kände mig stark med musklernas glykogenlager fyllda. Blev bara mer energisk haha:p


Väl hemma så kom Johnny vid utsatt tid, klockan 13, hem till mig. Vi snackade om allt som hänt i helgen, mest festerna som han varit på, själv hade jag ju bara legat hemma och sovit typ:p :D sen for vi ut o köra med Hägen och Maria en stund och efter det fortsatte vi på hundpromenad med Trolla. Promenaden ledde slutligen till Sale där vi helt random stötte på Dadde! Vi lämnade och prata med honom ganska länge där ute, innan vi kom på att han kunde ju hänga med hem till mig så slapp vi stå ute och frysa. Så han var hos mig tills det började mörkna, då for han iväg en stund. Sen gick tiden ganska fort och plötsligt kom Dadde tillbaka med Tony. Vi satt alla fyra vid mitt köksbord, skrattade och hade kul, härlig måndagsfeelis!:) De andra for hem sen och Johnny for iväg på nåt eget en timme där före midnatt, sen kom han tillbaka. Vi gick en nattpromenad med Trolla, mysigt med höst på nätterna tycker jag:) vi gjorde inte så jättemycket konkret mera den natten. Var till Shell och drack varm choklad, där var det mest bara alkkisar.. Sen tog vi natt hos mig. 

Nästa dag gick i lite samma tecken. Med Johnny på eftermiddagen och sen på kvällen var också Dadde och Tony här hos mig. Kul! Alla var nog lite tröttare än igår. Var ute och rökte m.m, hände inte så mycket. Sen på natten sov Johnny och jag hos mig bara. 

Onsdagen vaknade vi, handlade lite mat och sen kom Mats och vi satt och snackade med honom en stund. Sen for Johnny hem på eftermiddagen och jag stannade hemma och tog det lugnt bara.

Ny design in the making

Lördagskvällens sysselsättning: ändra bloggdesign

 

Torsdagen den nionde oktober


På torsdagen var det lite festligheter på gång, fast jag var jättetrött när Johnny kom till mig runt 14 på dagen. Det blev kul ändå. Först gick vi ut på stan ett tag, hade lite grejer vi behövde köpa. Efter det satt vi hos mig, och var ut med Trolla. Sen kom Sofie och var hos mig en stund. 
 
På kvällen kom Dadde. Det regnade och var mörkt ute, ändå var vi ut på en cigg med bl.a. Ertsi på natten när Dadde farit vidare. I övrigt tog vi det lugnt och kollade säkert tre filmer under kvällen/natten.
 
 
Morgonen efter (fredag) sov vi länge, sen for Johnny hem och sen gjorde jag inget mer den dagen. Redan helg igen, men även denna helg tar jag det lugnt. Konstigt nog blir det inte så mycket happenings på helgerna, det blir mer in i veckorna som jag är ut å pååå. :D
 

Try before you die

Tisdagen den 7 oktober vaknade jag peppad och utvilad. Jag gick till föregångarna och träffade många bekanta, det var himla roligt! :D När klockan var 3 och dagen där var slut så gick jag hem till mig. Johnny och Sofie kom till mig.  Sofie stannade inte så jättelänge. Sen kom Heidi istället. Vi satt här bara och planerade lite vad vi skulle göra. :)
 
Heidi var tvungen att dra vidare. Resten av kvällen spenderade Johnny och jag hos mig samt hos den andra Heidi och Reima. Efter det gick vi till Shell och spelade på spelautomaterna. På natten fick vi nån idé och cyklade hem till Johnny i det mörka, blöta höst-vädret. Ganska kul ändå. Avslutade natten med att se en film. 
 
Nästa morgon väcktes vi av Mats som kom in en sväng och hälsade på! :) Sen kom även Tony och Junnu, Klockan 13 fick jag skjuts hem av Lauri som är finsk, det var kul att lära känna honom lite mera och öva på finskan! :) Resten av dagen har jag varit ute med mamma på stan, och så har jag bytt hund, nu har jag hunden Trolla hos mig!
 
 

Födelsedagar

Torsdag
Var på stan med Johnny och Dadde. Johnny sov hos mig sen. Vi var nog bara nyktra, åt glass, kollade på Breaking Bad och somnade rätt tidigt. 

Fredag
Vi sov länge, fick skjuts till Johnny. Gick till butiken och på samma gång upp på kaffe till Minna o Risto. Bara hemma hos honom sen och såg på film och dokumentärer. Lugn fredagskväll, somnade tidigt igen.

Lördag
Vaknade på förmiddagen av att Mattlar kom förbi på aamukahvi. Han stannade några timmar, kul att hänga med honom. :) sen kom även Tony och Heidi förbi under dagen. Jag gav en födelsedagspresent åt Heidi eftersom hon fyllde år i torsdags!:) Mattlar var in en sväng på eftermiddagen oxå, vi hade rätt kul och gjorde fejk-tattoos, haha.


Vi såg tre brandbilar på gården, det hade tydligen brunnit i nån lägenhet här :s På kvällen gick jag och Johnny till Laura i hemstrand. Var där ett par timmar och satt i köket med lite andra festmänniskor.

Sen hem till Johnnys med Heidi. När hon gick vidare, kom Mattlar dit igen, vi hade lite lugn chill-fest fram till 3-4-tiden på natten, det var trevligt. 

På söndagsmorgonen vaknade jag upp hos Johnny. Väldigt många av mina vänner som fyllt år de senaste dagarna, denna dag var det Johnnys tur att ha födelsedag! :) 

På förmiddagen städade vi och sen for jag ut å köra med Heidi och Susan. När jag och Heidi kom tillbaks till Johnny så hade hans föräldrar anlänt, så vi åt tårta och drack kaffe med dem. Heidi for vidare sen och jag lämnade kvar på födelsedagsfikan. När hans föräldrar for så blev det lite kompisfest för Johnny istället. Mattlar, Tony, Å, Jouni, och en hel del andra var in och sa grattis. Det var en trevlig och lite flummig kväll (jag var så trött efter att ha lyssnat aktivt på finska hela tiden + att det var så mycket folk där). Klockan 21 promenerade jag hem till mig där jag möttes av hunden Jack. :) Nu ska jag sova och vila ut efter denna lååånga helg!

Septembers sista dagar

På måndagseftermiddagen var Daniel.L och Jari in till mig och drack några öl. (Jag drack inget). Efter det for jag till dragnäsbäck hem till Ida och Å som flyttat dit. Johnny, Junnu och Tony kom också dit. 

På kvällen hängde vi hos Johnny. Jag snackade mycket med Vennu. Sofie var in en stund så jag kunde ge en födelsedagspresent åt henne!^^ Det var ganska mycket folk under kvällen, men mot midnatt lugnade det ner sig och endast Heidi och Junnu stannade lite längre. Jag ville fara å sova sen så de for. Kollade på Breaking Bad med Johnny en stund men sen gick jag och la mig.

Nästa dag vaknade vi tidigt och var till tvättstugan bl.a. Junnu och några andra kom förbi. 16-tiden gick jag och Johnny via hemstrand mot stan. Jag for hem å han for själv till stan. Då det började mörkna kom han till mig och vi for iväg med en chaufför ut och köra i replot o björköby, det var vackert med solnedgång! Vi for till hans nån kompis som hade en villa där, och var där nån timme. Därefter fick vi skjuts hem till mig!:) hunden Jack var hos mig och vi stannade tills nästa dag, då pappa hämtade hunden och själv gick jag och la mig tidigt.