Lillajul

Sov länge och sen kom Toni till mig runt kl12.
Vi funderade vad vi skulle göra under dagen, satt och snackade bara.
Det var en vacker dag, soligt men kyligt.
Tog bilen till Minimani och sedan for vi till Johnny för lite vanligt fredagshäng.
Där var även Enska o sedan kom nog nån annan finsk typ oxå.
Toni visade mig hur man sköt med luftpistol från balkongen.
Sen for jag hem en stund emellan, och på kvällen for jag tillbaks till Johnnys.
Träffade Laura först, sen hände inte så jättemycket.
Lite random folk kom på besök, och sedan hämtade jag Toni,
vi for via en butik och köpte godis, cider och glass.
 
Lite innan 21 var vi tillbaka till J. Då var där Laura, Sofia, Junnu, Eli, Arttu och Heidi. Det var lite väl hög ljudnivå, for ut på balkongen å snackade med bl.a. Eli, Heidi och Toni. Sedan for jag, Eli och Toni till Elis lägenhet i Bobäck. Där hörde vi på musik, träffade hans sociala katt, sköt med luftpistolen (jag var ganska bra på att sikta och träffa rätt), killarna spelade playstation, vi rökte, jag var rätt trött och hade lite tråkigt, så sysselsatte mig med att göra färgglada armband ;P
 
Vi sov över där, och på morgonen tog vi en kort promenad i Bobäck för att vakna till liv, sen följde Toni med mig in till stan. In en sväng via mig och sen tog jag en promenad och följde honom hem. Skönt att vara ute och gå i frisk luft redan på morgonen, bästa starten på dagen ju! :)
 



I'm waking up, I feel it in my bones


På onsdagen var jag lat, deppad och hade svårt att stiga upp, men kl15 var jag iaf hos Johnny. Vi gjorde inte så mycket. Träffade Paula och hennes hund. Sen var Reima och Å här ett tag. På kvällen var jag ensam en stund här och sen när J kom tillbaka å skulle sova, var jag trött och orkade inte stanna, så for hem typ kl22. Men sen runt midnatt for jag tillbaka (jag hade bil) för då hade jag talat med Heidi och Junnu, så for till dem. Först var vi hos Heidi och sen gick vi genom vinden till Junnus. Vi var där ett tag och det var ganska chill, sen hämtade jag Toni med bil typ 04-tiden.

Vi satt hos Junnu hela natten, det var jätteskoj! heidi började städa och strax hakade jag och Junnu på. Sen typ 7-8 tiden for jag och Toni hem till mig, chillade, pratade, rökte och kollade grejer på datorn. Klockan 13 hämtade min mamma oss och skjutsade oss och hunden Trolla till Johnny. Kl15 hade jag veterinärtid med Trolla, ultraljud. Dessvärre fanns det inga valpar i magen på henne. :(

Sen gick vi tillbaka till Johnny, där var oxå Toni och Sami. Det var chill och trevligt. Kl19 var jag hemma, time for some sleep!:D har haft en så himla awesome night, älskar att jag har bil och kan göra vad jag vill, livet känns värt att leva igen haha:DD

En helg hos mig

På fredag vid 12-tiden fick jag besök av Johnny. Vi satt en stund hos mig innan vi gick till alko, därefter buss hem till honom. Laura och Junnu kom dit. Laura och Johnny drack rom. Jag dricker inte rom så jag smakade bara lite och fick sedan huvudvärk och illamående. Laura vinglade omkring, tre finska killar kom dit, jag satt mest tyst och trött, orkade inte socialisera på finska. De behövde lite mat etc från Lauras så jag erbjöd mig att gå och hämta, skönt med lite frisk luft. 

Det kom mer folk och jag blev ganska stressad och kände mig instängd med så mycket folk som drack i en lägenhet. Så jag stängde in mig i sovrummet och var ifred en stund. Laura vinglade iväg till sin nästa destination, och Johnny slocknade i soffan. Jag blev uttråkad och tänkte fara hem, men då ville de andra muntra upp mig! Så jag hängde med Eli, T-bone och Ninnu. Vi snackade och så småningom blev det riktigt kul. Vi fyra gick hem till T-bone i Brändö, dit också Jonatan kom. Det var jätteskoj att lära känna nya vänner och vidga vyerna lite. T-bone hade en grå lekfull katt som busade med oss där vi satt i soffan. Jag drack lonkero, talade, var ute på cigg på balkongen,  och så lekte vi Totuus vai tehtävä.
Det blev sent och vi låg och slumrade i soffan i mörkret. Jag gick tillbaka till J i det stilla snövädret tidigt på morgonen. 



Reima, Tony, Å och några andra dök upp under lördagsförmiddagen. Vid 15-tiden fick jag, Johnny och Tony skjuts till mig. På gården i dragnäsbäck var det någon lägenhet som brunnit, massa blåljus.


Faktum är att vi var hos mig resten av helgen! På lördagskvällen var J hos Reima, medan jag och Tony bl.a. gick till affären och handlade mat. Där stötte vi på en av mina gamla bekanta, och fick oss en liten pratstund. Annars har vi suttit och talat mest och gått ut på rökpauser nu som då. Tiden vandrade snabbt iväg... Medans det ännu var mörkt gick vi en promenad runt 1,5 kvarter;D

Söndagen var ungefär likadan. På dagen tog Johnny cykeln och körde iväg på äventyr och uppdrag medan jag och Tony mest låg i soffan/sängen och njöt av tystnaden, chill, lugn och ro. 

J har varit med emellanåt, vi har pratat framtidsplaner och jag har julpyntat lite. På kvällen försvann J igen, och när han dök upp hade han en dator med sig, så killarna har mekat med den hela kvällen typ. Det blev en annorlunda, lugn helg hos mig med andra ord, men det var jättetrevligt trots att vi inte hade nåt särskilt att göra. :) 

Även idag måndag har jag varit med samma typer. J var här över natten och halva dagen, och på kvällen var T här ett par timmar. Men nu ikväll går jag och lägger mig ensam, litte udda men skönt, när man är van vid sällskap 24/7! :)

Mån

Helgen spenderades lugnt i korsnäs.
På måndag morgon följde jag med pappa in till stan och for till Dragnäsbäck. Tråkig/stillsam förmiddag, sedan gick jag och Johnny till Risto på lunchfika typ. Därefter var vi hemma hos J en stund med Reima och HeidiR. På eftermiddagen fick vi skjuts till mig där vi spenderade resten av kvällen med allmänna småsaker som behövde fixas/åtgärdas i lägenheten, och jag läste i gamla skolböcker jag hittade. Hände inget särskilt förutom att Susa & Paula kom förbi på en tobak.

Nästa dag gick jag och J på stan på olika ärenden; posten, apotek och butiker. Där emellan var jag på möte på föregångarna och sedan mötte jag upp Johnny för en fika på Arnolds. 

Vi skiljdes åt för ett tag efteråt för han skulle hem, men på kvällen kom han tillbaks. Efter en stund dök även Tony och Paukku upp, P var lite berusad och underhållande. :D De var kvar en stund och vi hade riktigt trevligt i köket hos mig. Vi planerade att jag och J skulle komma ut och festa med dem till Lauras senare.  

De for iväg igen, och jag fixade mig för fest. Nån gång på kvällen for Johnny iväg till nån kompis i närheten, och under tiden han var borta dök Tony upp. Vi satt och hade diskussioner om bl.a. psykologi, samhället och andra livsfrågor. Det tog en bra stund men sen kom slutligen Johnny tillbaka. Dock fick vi vänta säkert ytterligare en timme för han hade nåt viktigt att göra vid datorn innan vi kunde fara iväg. 

Typ 23-tiden fixade J äntligen den söndriga kedjan på min cykel, när han var klar med den cyklade han ikapp Tony och mig, vi hade redan hunnit en lång bit mot hemstrand.
Sen kom vi hem till Laura, förutom henne var även Paukku och Melissa där.:) det var allmänt glada miner runt köksbordet, mycket skratt och random samtalsämnen. 

Rökte i bastun, korsordslösning ute på verandan, sy ihop ett hål på en jacka... Var bara några av nattens lite annorlunda aktiviteter. Paukku och Melissa for hem på natten, vi andra stannade, låg i sängen och soffan i vardagsrummet med tv:n på. 

På onsdagsmorgonen följde jag med en sväng till Johnnys medan jag väntade på att mamma skulle komma och skjutsa hem mig. Roope som flyttat utomlands var tillbaks på besök till vasa, så han kom in till J och jag hann träffa honom innan jag for hem:)

Blood for blood

Jag har varit hemma i stillhet några dagar och det leder ingenstans. Har gymmat och städat och kollat ikapp Paradise Hotel och gått och lagt mig tidigt om kvällarna. På tisdagen höll jag på att bli tokig av all extra energi och rastlösheten som kommer av att inte göra nånting speciellt. Så det fick vi råda bot på med en lång fartfylld vecka.

Johnny kom till mig runt lunchtid. Efter ett tag gick vi till halpahallis kafeteria på en fika bland pensionärerna xD 
Efteråt mötte vi Heidi.R och Reima, vi gick med dem till stan och stod på torget och talade med dem en stund innan jag och J gick hem till mig. Sen fick vi skjuts hem till J av Lauri och Katja. Vi hängde mest i hans lägenhet och Assan var in ett par gånger och så kom Heidi dit.:) Dessvärre var det ingen som var lika energisk som mig en vardagskväll som denna, så redan typ 20-tiden tog vi kväll och la oss i soffan för att se ett par filmer. Deliver us from evil och nyaste paranormal activity. Tips: popcorntime.io om man vill se filmer snabbt och enkelt.

Nästa dag var ganska lugn, vi var till tvättstugan och tog det lugnt hemma hos J, det var nog en del folk dit nu som då också. Jag lekte sekreterare och hjälpte till med räkningar&pappersarbete, det var så kul och jag började verkligen sakna skolan med matte- och bokföringstimmar!:) 
På eftermiddagen gick vi till Minna och Risto på fika:) Det blev fort kväll sen, jag var på mycket bra humör, chattade med folk på snapchat och hade jättekul medan J halvsov framför nån booring film. Det blev en lugn hemmakväll. HAH, där trodde jag fel! När klockan närmade sig 21 var vi plötsligt påväg till några festlägenheter i brändö, där det typ dricks varenda dag. Det var lite lustigt att se, det var ganska mycket folk där, samtliga var killar och finskspråkiga. Jag och J var där en timme, sen satt festfeelisen kvar! Så vi ringde Heidi och så kom hon till J och vi hade jättekul hela kvällen och halva natten.

Julfeelis på balkongen

På torsdagsförmiddagen gick jag med J mot stan. For hem till mig. Jag stannade där ett par timmar medan han for på ärenden i stan. Vid skymningen fick vi skjuts av Lauri till Johnnys.
Susa kom dit och sedan Heidi. Därefter var det lugnt fram tills kvällen, då Ida, Å och hunden kom dit. Vi satt alla i soffan och pratade. 

De for sedan och min huvudvärk som jag haft under dagen började bli värre. Tillsist var det migrän tror jag, illamående, pulserande huvudvärk och svimningskänslor när jag stod upp. Jag var i sovrummet och försökte få vila lite medans J flummade på ute i lghten med Heidi, Junnu och några random tjejer jag inte kände. Nån gång på natten var det lite lugnare men J och Junnu var fortfarande kvar. Jag steg upp utan att ha fått somnat nåt och vi grälade. Tillsist fick jag äntligen Junnu att gå därifrån så det nu blev liiite lugnare. Jag följde sedan med J till Jykä på morgonkaffe. 

Fredagen gick snabbt. Johnny somnade i soffan då vi kom tillbaks och Å kom dit så jag pratade finska med honom och rökte. Sen kom Tony och Laura. Jag somnade av utmattning på eftermiddagen, när jagvaknade var det för sent att få skjuts hem så var tvungen att sova en natt till hos J. Mamma hämtade mig på lördagsmorgonen och jag följde med till korsnäs.

Jag vill inte bromsa!

Regnigt och måndag, det kändes inte så kul.. Träffade Jenny under dagen och efter det gick jag ut på en promenad, hamnade hos Daniel och Jack. Efter en par timmar ringde Johnny så då for jag hem och träffade honom, typ 18-19 var klockan. Vi chillade mest bara och så kom Tony till mig. Susa var i närheten så hon kom över på en cigg. Tack vare Susa har mina finskakunskaper ökat drastiskt på sistone, för hon kan varken svenska eller engelska - alltså är jag tvungen att prata och förstå finska!:D då lär man sig rätt snabbt, även fast nu grammatiken inte blir helt korrekt:p

Sen blev Johnny och jag ensamma en stund innan min old friend Tomas dök upp. Vi satt alla tre i köket hos mig ända till klockan01! Då var jag rätt trött må jag säga! Tomas for sedan hem och då gick vi och sova.

Nästa dag vaknade jag upp och hade en del på schemat! Först följde jag med mamma till sportsgym, sen träffade jag Tony, därefter gick jag på möte till föregångarna innan jag slutligen gick på stan med Johnny. Han köpte en ny telefon och så hängde jag med honom till massa telefonaffärer så jag blev uttrååååkad;D


Sen gick vi till en pizzeria där J köpte varsin pizza åt oss. Usch vad jag blev mätt, gick hem till mig sen. Vi var lite oense om vad vi skulle göra sen, så det var lite turbulent. F kom sedan dit till mig och tillsammans for vi alla tre med skjuts i snöovädret till Dragnäsbäck. Vi började med ett besök hos Ida och Å. 

Jag och J hade planerat storstädning, så det var vad vi sysslade med under kvällen. Kul att få göra något och inte bara sitta still och se på filmer, som de oftast vill göra här hos J, booring. ;D
Det började brinna i hyllan på balkongen, det var en ljuslykta som hade gått sönder, vilken tur att vi såg den och hann släcka!:p

Tony kom hit på natten, vi hade massa olikfärgade ljuslyktor och satt och rökte,  det var jättefint med alla färger. 
 
Vi eldade i bastun oxå, för första gången i år. (y) fast alla var rätt trötta, satt mest med egna telefoner, gick inte i bastun. 
I eftervärmen trivdes jag perfekt, så jag gick in i bastun med kläderna på flera gånger, det var nästan skönare att sova där än i sängen;D både T och jag sov över hos J, nästa morgon tog vi alla sovmorgon!

Love in cold blood

Halloween-fredag
Jag vaknade upp ensam i lägenheten för J hade somnat vid ett köksbord på nån fest haha nåmeeen:'D Jag spenderade morgonen med att läsa på nätet och städa. Sen kom J hem, och på dagen nån gång for vi till stan och till mig. Gick i rewell center i flera olika butiker å handlade saker. Hade nån konstig typ som förföljde oss där en stund oxå. :o På eftermiddagen tog vi bussen tillbaka till dragnäsbäck där jag var taggad och redo för Halloween! :D inte för att vi tänkt göra nånting särskilt, men bara det att det är en skild orsak att fira gör det extra spännande!:D 
 
Jag gick nästan all in; har klippt och klistrat massa pynt dagen innan, och nu har jag rosa slingor i håret, färglinser och testar lite olika outfits och smycken. 
 
I början kom Katja en stund och sen for hon och då kom Teemu och var här i ett par timmar åtminstone.
 
Nån timme före midnatt knackade det på dörren. När jag öppnade stod Heidi där, med en riktig dvärg!  Hahaha:D  han dvärgen var riktit trevlig, fast sen inpå småtimmarna var han mest underhållande och rolig;D så det var en kul och annorlunda kväll kan man säga, det var vi fyra som firade halloween tillsammans långt inpå fredagsnatten. Heidi och jag stannade hos Johnny över natten.
 


Halloween-lördag
 
På lördagsmorgonen gick jag i duschen o fixade mig, sen promenerade jag till stan för att träffa F, han kom till mig och vi hann väl va där ett par timmar innan Daani kom o skjutsade oss till Dragnäsbäck.
 
Där gick jag själv tillbaka till Johnnys och hittade Heidi spelandes på tfn på exakt samma plats i soffan som hon var då jag gick iväg på morgonen xD haha.. Vi tog det ganska lugnt under eftermiddagen, hände inget speciellt. Tiden gick fort och Heidi for hem till katten ett par timmar. På kvällen gick jag ut och träffade Jenny en stund. 
Senare kom Heidi och Patte, och Risto.
Andra Heidi kom förbi med nån kille närmare midnatt, jag var ut på cigg med henne och talade finska. Alla for iväg sen, ovanligt tidigt, det var lugnt och tyst redan kl01.
Sen var jag nog så jävla trött så jag somnade i soffan när Johnny och jag såg en film. :P