Random rave party, day 2

 
Jag började dricka hemma medans jag fixade mig, anlände till festplatsen typ 21.30. Där satt folk ute i solskenet och drack, så jag joinade dem.
 
Det var lite mera människor denna dag, många bekanta. Däremot var folk tröttare idag och stannade inte lika länge. 
 
Musiken var hårdare och jag spenderade fler timmar på dansgolvet än vad jag gjorde natten innan, det var skoj!:D 
 
Hängde med Malin och Sami mestadels av kvällen. Dansade, var ut på cigg, satt längs med väggen och vilade typ:p
 
Var trött i slutet så satt mest bara ner, men råkade träffa Silli. Har inte träffat han sen jag var typ 16, men han kände igen mig ändå. Hängde med honom resten av kvällen och försökte snacka finska. :) Gick hem när klockan var halv 7 och solen sken.:)  
 




Random rave partyyy day 1


Har varit ute på rave hela fredagsnatten. Först var Tomas till mig ett par timmar och förfestade lite, sen for han hem och kl22 kom Miika o hämta mej. Vi for till ravestället och gick runt och träffade alla folk. Jag blev introducerad till andra som ska följa med till Nature One-festivalen i Tyskland i augusti, vi är ju ett rätt stort gäng från Vasa som ska fara och jag kände inte alla än:)
 
På festen dansade vi, jag hängde med Sami och Malin mest i början. Sen under natten hängde jag nog med hela gänget, massa olika folk! Kul att lära känna alla :D Det var inte så jättemycket folk, men det var bra gäng och det är det viktigaste. :)
 
Snart blev det morgon och folket tunnades ut. Jag talade med Stina och Essi och dansade lite där emellan. Satt med några killar och snackade finska också. Jaa just det, språkbarriären fanns ju där hela kvällen för den större delen av gänget snackade finska, men det funkade riktigt bra ändå! Jag verkar ha lärt mig finskan lite bättre:P

Jag for hem klockan 7, väl hemma så somnade jag direkt jag la huvudet på kudden, och sov 10 timmar i sträck xD Helt förståeligt :D Nu håller jag på å fixar mig, gänget är redan tillbaka på festplatsen och själv sticker jag nog iväg igen riktigt snart :)

En kylig torsdagskväll

 Feelisen satt i efter den lyckade resan, så på kvällen följde jag med ut. Johnny hörde av sig och ville hitta på nåt, så han mötte upp mig på stan så for vi till CityMarket där jag köpte 3 päroncider och han köpte öl. 
 
Sen gick vi hela vägen hem till honom. Det var egentligen en massa folk som skulle komma ut och grilla med oss på gården där, men jag vet int var fan de lämna :P Så vi satt hos Johnny med Heidi.
 
 
 
Så var vi till nån lägenhetsfest å hälsa på en liten stund, träffade nå gamla bekanta från den tiden då jag o Sofie hängde på stan som typ 15-åringar haha :D
 
Tillslut blev det natt-grillas ute på gården med Junnu å Johnny å mer folk påväg. Jag tyckte att alla var lite väl fulla, jag frös och ville hem.
Daniel och Roxy var ute med fyllekusk, så de hämtade upp mig klockan 02 och så var vi ute och körde några minuter innan de for till krogen. 
 
Själv tackade jag nej till utgång, for hem och sova istället, för att vara utvilad inför helgen då det är min tur att fara ut och festa! :D Idag har jag träffat Sofie en stund, vet inte vad jag ska hitta på resten av dagen :P

Jabobstad och PowerPark utflykt!

Snapchatbilder från Erikas snapchat
 
Sommar-gänget på föregångarna skulle ut på en sista utflykt innan sommarlovet. Vi startade från stan på onsdag morgon. De hade hyrt en bil med typ 8 eller 9 sittplatser, så med den åkte vi mot Jakobstad! :) 
Där besökte vi Nanoq-museumet, Fäboda, After Eight och Korv Görans. Vi övernattade på Hostel Lilja. Jag delade rum med Jenny, det var jättekul! :) Vår grupp hade hela hostellet för oss själva (ett tvåvåningshus) så det kändes som vi var nån sorts udda storfamilj! ;D haha
 
På kvällen spelade vi spel, åt mat och så vidare. Lite senare for jag, Jenny och Robert ut på stan, vi gick hem till Martin på kaffe och cigg. :) Det var kul att vara ut i Jeppis lite, har aldrig riktigt hängt där en vanlig vardagskväll förut.
 
Sen for vi och sova vid midnatt, och nästa dag började vi med att käka frukost innan vi satte oss i bilen igen. Denna gång styrde vi mot PowerPark! :D Taggad till tusen!!
 
 
I början hängde vi hela stora gruppen tillsammans och åkte "mindre farliga" saker, eftersom många (exempelvis jag) var höjdrädda.
 
Efter ett tag gick min höjdrädsla över och jag åkte nästan allt. Förutom bl.a. Fritt fall, det skulle jag aldrig våga!
 
Jag åkte i de olika attraktionerna med Erika. De andra for och äta på buffé, men nåt sånt hade vi inte tid med, så vi köpte bara smörgåsar, glass och läsk på cafét. :) Så använde vi tiden till att åka olika attraktioner istället.
 
Lite senare joinade Mahdi och Joakim oss. Vi åkte en cool berg-och-dal-bana där man är upp och ner! Jag vågade åka en hel massa olika saker som jag inte hade vågat om inte Erika pushat på mig, så det var bra! :D
 
Mot slutet var det just vi fyra som sprang mellan attraktionerna för att hinna åka så mycket som möjligt innan hemfärden. Vi ville vara där lääänge än, men var tvungna att följa med hem. Ledarna blev nog lite besvikna på oss då vi kom en halvtimme för sent till bilen. :P

MEN DET VAR JU SÅ KUL! :D
Vill åka till ett nöjesfält igen innan sommarn är slut, vill nån hänga med?:D
 



Din framtid är självvald

Måndag morgon och klockan är strax innan 06.
Jag gick och la mig kl 20 igår, tänkte att jag skulle behöva sova ut.
Men näe, vaknade redan klockan 5 imorse, läste en bok och försökte somna om.
Fick en massa kreativa ideer i huvudet så lika bra att stiga upp och göra nånting vettigt efter min vecko-långa semester. 
 
Det har verkligen varit underbart med ett avbrott i vardagen, denna vecka var precis vad jag behövde för att väcka livsgnistan igen. Jag har börjat drömma om att flytta tillbaka till Stockholm.
Fast jag trivs utomordentligt bra i Vasa också. Gillar måndagsmornar när man har hela veckan framför sig och är utvilad efter helgen.
Livet blir vad du gör det till!
 
 

I had a happy midsummer

Midsommarplanerna har varit väldigt oklara hela veckan. Trodde inte riktigt det skulle bli nåt, men på lördagskvällen råkade jag av en slump snacka med Mats på facebook och han kom till mig en sväng och sen for vi hem till honom och Maria.
 
Efter en stund där åkte jag och Mats till en villa i Maxmoskogen och då började jag dricka (typ kl 20.30). På villan var väl festen igång lite grann iaf. Vi for å köra en sväng emellanåt. Sen tillbaka till villan där vi eldade brasa, grillade, delade livserfarenheter och hade en allmänt trevlig midsommar helt enkelt. :) Vi var tre tjejer, fyra killar och en liten chihuahuavalp på 4 månader! :) 
 
Festade hela natten men drack väldigt långsamt så blev inte så jättefull. Varvade med lite kaffe eftersom det var så kallt där, då kom festen igång ordentligt! Vi festade till långt framåt småtimmarna, för då fick man ju ny energi när det ljusnade redan kl 03, lite störigt att det bara är mörkt ute typ 3h/natt. :P

Stannade där över natten för ingen var i körskick, sen på morgonen tog det jättelänge för alla att bli klara så vi for därifrån först kl 12.30. Trött och sliten men det har varit skitkul att spendera en natt med att lära känna nya vänner!

Hemma lagom till midsommar

Från bron mellan St Eriksplan och Fridhemsplan

Har haft det supertrevligt i sthlm men nu är jag hemma i finland igen! Jag har fikat med Erik, gått på stan med Ems, och sista dagen regnade det tyvärr så då for jag till en par gallerior (solna centrum och kista galleria). 

Imorse hade jag väckning på kl04.40, då steg jag upp och åkte till arlanda. Det fullsatta flyget var i regniga vasa redan på morgonen. Jag har sömnbrist men är taggad och glad ändå! Haft fullt upp hela dagen med att packa upp, åka till korsnäs, gått 5km med mamma å hundarna, och nu på kvällen har vi varit på villan. 

Har inte druckit alkohol alls idag, utan är redan påväg hem till stan. Måste sova tidigt och ta igen lite sömn:)) life feels so good nu efter sthlm, nästa gång jag ska dit är sept/okt, längtar!!


Såhär soligt och fint var det ovanför vasa idag, men så fort flyget kom nedanför molnen så blev det grått, mulet och regnigt.. :/

Foood



 
Älskar maten här i sthlm, har typ levt på dessa sockriga onyttiga kesella! Kesella är ju samma som kvarg, men den kvargen jag dagligen äter hemma är ju 0,3% fett och dessutom naturell. Denna är 7,5% fett och innehåller socker. Men det är okej, på resor får man unna sig! :D

Nattliga stockholmsfunderingar

 
Igår åkte jag från Vasa till Stockholm, men flyget var försenat två timmar! Så fick sitta hela förmiddagen på Vasa flygplats.
 
Resten av dagen i Stockholm checkade jag in på hotellet, gick i massa butiker och shoppade lite smått, åt italiensk glass och tog en tidig kväll framför tv:n och datorn på hotellet.
 
Karlaplan
 
Idag hade jag tänkt göra lite samma sak, jag trivs verkligen i mitt eget sällskap. Det ger mig inre frid att få vandra runt i stan ensam och göra precis vad jag känner för utan att behöva kompromissa med ngn. Fast jag har ju en hel del gamla kompisar och bekanta i stan, folk som vill träffas, även fast jag själv är dålig på att ta initiativ till sånt. 
 
 
Så nu på kvällen klev jag ur min comfort zone och hängde med en killkompis till en lugnare krog/restaurang på Östermalm. Vi drack varsitt glas jättedyrt vitt vin. Det kändes bra, även om jag såklart var lite stressad och ville hem för att hinna sova så mycket jag planerat. Måste sluta med mina tvångstankar om att vara "ansvarsfull" för det stjälper mer än det hjälper.
 
 
Det kändes jättebra iaf när jag satt på 4:ans buss hem från Karlaplan sen. (Jag bor på Fridhemsplan)
Det var mörkt ute, klockan var runt 23 och jag var glad att jag hade varit ute och gjort något annat,
varit social. Förra gången jag var här, (februari) gjorde jag faktist inte så mycket, höll mig till gamla vanor och tog tidig kväll på rummet hela tiden. Det har man ju inga minnesvärda minnen av, liksom.
 
Jag saknar Stockholm, och mitt gamla gym! Ååh, vill flytta tillbaka hit.
Nu är jag iaf hemma på hotellet och ska läsa en bok och sova, imorgon väntar nya äventyr på stan!

Sommar

Imorgon flyger jag till stockholm! Kommer bli awesome. Har inte uppdaterat bloggen särskilt mycket på sistone, men det jag sysslat med är väl typ att hänga på föregångarna med Jenny. Vi går olika aktiviteter där några dagar i veckan, typ besök på konstmuseum, minigolf, grillat i hoviska, kollat film, och jaa, minns int ens allt. Veckan efter midsommar ska vi till Powerpark, de betalar åkband och lunch och allt möjligt åt oss, ganska najs att få hela resan gratis :D Kommer bli skoj.
 
Annars har jag varit på gymmet. Morgonträning är favoriten, få stiga upp i gryningen och känna att man gör något betydelsefullt. Har även äntligen träffat Elina på stan, det är synd att vi ses så sällan nu när hon jobbar :/
 
 
Har häftiga planer för sommaren, det rör sig om flera festivaler, åååh jag blir så lycklig bara av att tänka på det!
 

TikiBar opening at Ollis


Torsdagsfest, jag och Jack fick skjuts av Jens till min syrras lägenhet. Jens kom med in en stund medan min syrra och jag drack. Sen for han hem och så kom Daniel, vi gick ut med hundarna längs vattnet.
 
Efter att Daniel farit hem så for jag och Ellinore ut å köra med Nicke. Vi körde runt i stan och så var vi och vandrade igenom hela Sandö. Nicke skjutsade oss till Ollis efter midnatt.
 
I början var det tråkigt eftersom alla såg på matchen. När matchen var över gick vi runt och talade med folk, träffade flera bekanta. Mot slutet träffade vi några killar som var på arbetsresa till Vasa, de bjöd på champagne och cranberry-vodka drinkar. Ollis stängde typ halv 3 eller nåt sånt, och då hängde vi med killarna till Fontana där vi dansade och fick ännu varsin cranberry-vodka drink.
 
Efter Fontana skulle de ha efterfest på Radisson där de bodde. Så vi hängde på en stund. Dock var jag rätt full så jag ville fara hem. Vandrade hemåt i den ljusa sommarnatten sen. Eller jag for till min syrra över natten, eftersom hundarna var där.
 
Nu är jag i Korsnäs, ska va nykter i helgen eftersom jag reser till Stockholm på måndag<3

På konfirmationsfest dagen efter en fylla

Efter den lyckade kvällen jag beskrev i det tidigare inlägget, kom jag hem mellan klockan 2 och 3 på natten. Ställde larmet på halv 8 och la mig och sov i några timmar. Sen var det bara att stiga upp och börja fixa sig! Jag skulle nämligen tidigt till Korsnäs för att gå i kyrkan på min lillebrors konfirmation.
 
Det gick förvånansvärt bra, men som tur var så hade jag ju hunnit bli nykter när jag kom hem igår så det underlättade ju avsevärt. :) Efter kyrkan hade vi kalas med massa mat och tårta hemma hos oss.
 
Såhär såg jag ut idag

Pienet festarit preerialla


Lördagen började med att jag gick till Hoviska för att träffa Jenny. Hon satt med Nea, Lina, Ellen, Julia, Paano och ett stort gäng finska typer. Vi snackade, drack och hörde på finsk rap.
 
Sen for vi tjejer in på området för att höra på Jodarok. Det var feelis! Efteråt följde vi Jenny till bussen innan jag och de andra tjejerna for hem till mig för att värma oss en stund. Vi tog nån drink där och sen gick vi tillbaks till Sandö.
 
På vägen frågade vi nån kille om cigg, och han var så full så han gav oss pengar eftersom han inte hade några cigg haha! Så det räckte till ett maxi paket för oss att dela på. :DD
 
Väl tillbaka vid Sandö så for vi in och dansade och hade skoj, satt i gräset, gick runt lite och snackade med folk och var sociala. Det var jätteskoj, så himla mycket roligare än gårdagen. Jag hängde hela kvällen mest med Julia och Ellen, vi gick runt lite överallt på området:D
 
I slutet såg vi Juju och stämningen var på topp :D Dock börja vi nog snart va ganska trötta i benen, samt frusna och nyktra. Så efter klockan två när spelningen var över vandrade vi tillsammans hemåt i gryningen. :)
Det blev en awesome night med nyfunna vänner! :)
 



Eclipse @ Fontana

 
Jag har varit nykter i 5 hela veckor, tiden har liksom bara flugit förbi och jag har inte ens saknat att dricka. Igår var det då dags att festa till det. Haha, det motsvarade inte mina förväntningar å jag sku nog gärna ha gårdagen ogjord med tanke på krapulan och att det inte ens var särskilt kul.
 
Förfestade med Anna, Emil och Natta hos mig. Sen gick vi till Fontana där de hade ett evenemang som hette Eclipse. Träffade min syrra och Marcus där, annars var det tyvärr inte så mycket folk ute.
 
Jag gick därifrån redan kl 2. Gick en sväng till Daniel där det var han å några tjejer men jag tyckte det var tråkigt där så gick hem nästan genast:P

22


Jaha, idag är det min födelsedag. Ska nog inte göra nåt skilt, fara till stranden en sväng eftersom det är så varmt men inte mycket mera.
 
Har låtit bli att promenera och träna kondition denna vecka då jag har så himla ont i benen och knäna (överträning). Var tvungen att vila denna vecka för att klara av att dansa imorgon! :) Det blir första utgången på flera veckor imorgon.

Lugn helg

Har bara tagit det lugnt denna helg och sett filmer och varit på gymmet och sånt. Igår var det den officiella skolavslutningen. Första gången på 7 eller 8 år som jag inte festat på skolavslutningen. Nåjoo ingen skillnad. 
Fråga mig något på ask: http://www.ask.fm/lexigirl92 
 
Fan vad jag fryser föresten, det är tur att de har bastu på gymmet! Värmen hålls uppe en par timmar efter att man har varit där också :)