Prestationer

Denna period i skolan är slut. Igår hade jag mina två "tenter" för perioden, nämligen matteprov och hygienpass.
Hygienpasset godkänt, och i matten blev det vitsord 9! 27p av 30p, ganska bra gjort. Hade jag bara fått nåt poäng till hade det säkert blivit 10!
 
Nu taggar jag för ny pluggperiod! Har redan varit på biblioteket och hämtat 4 böcker om ledarskap. Ska gå dubbla skolor från och med nu, både aftis gymnasium och Åbo Akademi fristående universitetskurser!
 
 

Julstämning

 
Förra helgen hos mina föräldrar blev det pepparkaksbak, med hemgjord deg förståss!
Mycket hund-pepparkakor blev det ;)
 
 
 
I min lägenhet har julbelysningen varit uppe i ett par veckor redan.
Jag har även bytt gardiner i alla fönster, så nu är det mycket röda, juliga färger! :)
 
 

..

Hade en sjukt stressig dag igår, flängde hit och dit hela tiden och fick inte sitta still en sekund. Föregångarna, hundpromenader, psyk, träning och sist och slutligen möte på vasa gymnasium om studentskrivningarna. Så nu är jag anmäld till vårens studentskrivningar! Modersmål och hälsokunskap kommer jag skriva då.
 
Jag har ju flex-tid på föregångarna, jag ska vara där 3 dagar i veckan men kan förhandla om vilka dagar. Så idag tog jag ledigt. Det behövs verkligen! Min kropp är helt slut och jag har träningsvärk i varenda muskel. Var precis till biblioteket för att låna kurslitteratur till en kurs på Åbo Akademi. Jag andfådd på hemvägen, det var ansträngande att gå och bära på böcker när musklerna egentligen bara skulle orka ligga stilla. Jaja, bra med lite motion ändå, tänkte inte gå till gymmet idag nämligen.
 

Sommar på Sky
 

Hunden är hemma

Sofies hund är hemma igen! :D :D

Det började regna och efter en stund satt hon bara på trappan hemma hos Sofie :) Ibland kan det vara bra med hundar som inte gillar regn! :D
 
 
 

BLANDRASHUND FÖRSVUNNEN

Sofies hund Omega försvann 26.11 klockan 01 på natten, alltså natten till tisdag. Hon har sedan dess synts i Sandviken. Om någon ser henne, vänligen ring till Sofie på nummern 0451680992
 
Omega är en 3-årig blandras-tik. Hon ser ut som en schäfer men är mindre. Troligtvis ganska rädd för främmande människor, men man får försöka koppla henne om man talar försiktigt och lockar med godis.
 
Bilder på Omega:
 
 
 
 
 

En stövare på jakt

Igår släppte vi Jack lös i skogen. Det dröjde inte länge innan han hittat en hare! Stövarskallet ljöd högt över skogen, det var så vackert! Nu har ju ingen i min familj någon vapenlicens, så vi har inte jagat "på riktigt". Men såklart är det kul att få låta sin hund göra sånt som han är avlad för.
 
Däremot mådde han inte särskilt bra på kvällen, han fick ont i höften och haltade. Jag gav honom 50mg rimadyl och smärtan avtog. Idag mår han bättre. Men det är tråkigt att hans höftledsdysplasi ska göra så att han inte får jaga. Han hade eventuellt överansträngt sig i skogen, alternativt halkat någonstans. Blir nog inga mer lössläpp nu på ett tag.
 
 
 

KnowHow

Igår var det KnowHow mässan. Så skoj, talade med massor av skolor och ett par jobbplatser jag är intresserad av. Hanken, Novia, Vörå idrottslinjer (PT-utbildningen), ÅA och sen fick jag träffa en ansvarig för ÅA öppna universitetet dit jag redan skickat in ansökan till 3 fristående kurser! Det ska bli riktigt skoj, kurserna börjar nu i dagarna + någon i december.
 
 

Föregångarna

Idag var jag första dagen på föregångarna. Jag hann med en hel del. Bl.a. detta:

-Justera min CV
-Skicka in min CV till ett jobb
-Ringa till nämnda jobb
-Göra klart matte inlämningsuppgifter
-Anmäla mig till hygienpasset
-Plugga till hygienpasset
 
 
Nu längtar jag tills 28.11. Då har jag både matteprov och hygienpasset. Eller ja, längtar är väl lite fel ordval, för ju längre tid det tar, desto mer tid har jag att plugga. Men jag gillar prov och tenter. De ger en så trevlig adrenalinkick och man är verkligen fokuserad. Förutsatt att man förberett sig ordentligt förståss! :D Men misstaget att inte plugga tillräckligt gör jag inte om, den känslan är något av det värsta som finns...
 
 

Morgonträning

Tidig väckning idag, redan 05.30! Mamma hämtade upp mig och 06.45 befann vi oss på ett spinning-bodypump-pass på Wasa Sports Club. Det var mycket folk, nästan fullt i salen. Riktigt skoj och peppande sätt att börja dagen på!
 
Ikväll har jag mattelektion i skolan, så dagen kommer jag spendera med flertalet timmar mattepluggande. Bra med några hundpromenader emellan så man piggar upp hjärnan och inte somnar, haha :P
 
 
 
Ett par bilder på mina hundar som speglar deras personlighet tycker jag :P

Söndag är ganska chill

Lördagen spenderades hemma hos föräldrarna med finmiddag för att fira farsdagen. Jag hjälpte till och fixade fördrink med havtorn ^^
 
På kvällen åkte jag till stan igen, med Trolla och Jack. Idag har det varit en sedvanlig söndag. Jag steg upp kl 9 (som jag alltid gör när jag är ledig) och har gått hundpromenader, pluggat och läst bloggar hela dagen. Nu på kvällen har jag varit till gymmet och gått på HIIT. Jag sa ju att jag inte skulle gå på det passet mera för jag fick värk i knäna efter förra gången. Nu gick det mycket bättre för det var en annan instruktör. :)
 
 
Jag har planerat lite angående min skolgång nu. Är superpeppad och vill lära mig allt, vill bli bäst på allt nu! Haha... Jag är så himla nyfiken och det finns så otroligt mycket jag vill plugga! Finans, hälsokunskap, medicin, psykologi, biologi, ledarskap, administration... Nåja, jag har anmält mig till några fristående kurser på universitetet som jag kan läsa parallellt med mina gymnasiestudier som går på halvfart. Kanske jag kommer på något ämne som jag vill plugga vidare inom då.
 
Men jag vill ha minst 2 högskoleutbildningar i bagaget i framtiden. Först något inom finans eller hälsokunskap (det är det jag ska bestämma mig för efter några kurser på öppna universitetet) och sedan vill jag komma in på veterinärlinjen (genom högskoleprovet) efter det. Skiter i hur lång tid det tar, men det ser faktiskt hoppfullt ut! :)
 

4-hunds-vardag


Just nu delar jag min lägenhet med 4 hundar, för chihuahuan Trophy är här på besök!
Alltså alla hundarna på bilden + Mimmi som inte ville vara med på bild.
Skönt med några fler hundar att dela sängen med ;P
Det blir dubbla promenader nu. Jag går två gånger per promenad, alltså en gång med de två stora hundarna och sen en gång med chihuahuorna. Blir alltså minst 8 promenader per dag, så det är fullt upp :D
Däremellan blir det gym och skola!

Hard-o-ween

 
Lat som jag är orkade jag inte festa igår. Jag tål inte kyla, har väldigt svårt för att gå ut när det är kallt. Har typ ingen lust alls att festa under vinterhalvåret, det slutar bara med att jag sitter och skakar i ett hörn för jag blir så nedkyld.
 
Känns bra mycket bättre idag, får tillbringa dagen på gymmet istället för att ligga och vara bakfull :D
 

Alkoholdiskussion

Imorgon ska det ju vara halloweenfest, men det verkar vara mycket strul med vilken plats det blir. Poliserna har lagt sig i lite väl mycket. Festen jag talar om är Hard-o-Ween, ett rave-party av samma arrangörer som Hard to the Core. Hoppas festen blir av, för den förra var ju superkul!
 
Här är en länk till en artikel om festen.
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/jarjestaja-pohjanmaan-poliisi-syrjii-konemusiikin-ystavia-1.1492930
 
 
En polis har skrivit följande på facebook:
 
"Konstapel Mikael Appel
Lagliga fester är tillåtna, olagliga är otillåtna
Det skall tydligen ordnas fester i var och varannan knut i helgen. Vi på polisen har de senaste dagarna fått tips om ett flertal mer eller mindre olagliga fester som skall ordnas. Då vi började kolla upp tips hittade vi flera olagliga fester som var under planering.

I Vasaregionen har det kommit tips om ett olagligt Rave-party för ca 400 personer med inhyrda DJ:n på ett ”hemligt ställe”. Polisen har fått reda på var det här ”hemliga stället” finns. Ingen tillståndsanmälning för offentlig tillställning har inkommit till polisen, vilket polisen meddelat åt fastighetsägaren.

I andra samlingslokaler i Österbotten har man tänkt ordna olika privata fester. Problemen i dessa fall har visat sig vara att festerna inte är privata, utan har marknadsförts via sociala medier i öppna eller slutna grupper, inträde har ingått och i viss fall verkar alkoholen flöda fritt. En privat fest i en allmän samlingslokal (ex. en ungdomslokal)med alkoholservering kräver anmälan till polisen (Alkohollagen 59§). En privat fest kan inte ha inträde och inbjudan måste vara personlig.

Förutom ovan nämnda fester i allmänna lokaler ordnas hemmafester. Hemmafester är helt okej så länge det inte förekommer underåriga som dricker alkohol och antalet deltagare är på en passlig nivå. De hemmafester polisen fått kännedom om verkar tyvärr vara sådana där underåriga samlas i större mängd och dricker alkohol. Är ditt barn på väg på en sådana fest i helgen?"
 
 
 
Det är förjävligt att poliserna sätter stopp för så många fester. Vi bor ju ändå i Finland, här finns det inte så mycket alternativa sätt för ungdomarna att ha kul på, än att dricka alkohol tillsammans. Tänk efter, om du inte räknar med skola/jobb, vad gör du då oftast när du träffar dina vänner för att umgås och ha kul? För mig är det iaf så, att om jag planerar att träffa en vän så brukar vi oftast bestämma att gå ut på krogen tillsammans. Det känns som "standard"-sättet att umgås när man är ung!
 
Jag tycker heller inte att det är något fel på det. När man är ca 18-25 år så hör fester till livet. (ja såklart börjar det ju redan tidigare, men för att vara moraliskt korrekt skrev jag 18). Det hör ungdomen och studielivet till att få vara ansvarslös och supa till det. Nu super inte jag så ofta längre, men jag dömer ingen som super flera gånger i veckan. I somras gjorde jag ju själv det.
 
Alla växer upp så småningom. Kanske skaffar partner, får barn etc som gör att man inte kan umgås med sina vänner och festa lika mycket. Men innan man gör det har jag bara ett råd: Lev i nuet och festa så mycket du vill!
 
För att klargöra: Jag syftar alltså på festdrickande, socialt drickande. Att sitta deppandes ensam hemma varje dag och smygsupa är inte hälsosamt varken psykiskt eller fysiskt!