Hard to the core

Det fick bli två inlägg om detta nu, känner att det blir så kompakt text, MYCKET text.
 
18-19 tiden på kvällen igår kom vi till Runsor.
Det var redan folk där, men ganska chill stämning fortfarande.
Vi drack, och Nicke var ganska full redan.
Vi hängde med alla möjliga folk, såg en hel del bekanta.
Tycker dock att det skulle ha fått vara mer folk, på evenemanget stog
det ju att 360 st deltar, men det såg verkligen inte ut att vara det!
 
 
Mestadels drack vi, (man fick ha med eget dricka in, och det såldes ingen dricka där).
Satt på bänkar, hängde i electro-rummet, var ut i rökrutan.
Meningen var att vi skulle åka till Emmas födelsedagsfest emellan, men sen sa ju vakterna att vi inte får komma tillbaks in om vi åker därifrån. :S Så fick skippa det, förlåt Emma!!
Vid midnatt elr nåt så skickade vi hem Nicke, han hade fått i sig för mycket alkohol.
Resterande 6-7 timmarna spenderade jag mest på dansgolvet.
Även Daniel fick i sig lite för mycket alkohol och mådde illa ett tag.
Själv var jag helt klar i huvudet, jag bara smuttade på lonkero nu som då. Drack inte alls många, höll mig till vatten. Gillar inte alkohol vid såna där fester, alkohol gör en trött. Dessutom kan man inte dansa ordentligt om man är full, rörelserna blir så långsamma och tröga. Bäst att va nykter då!
 
Istället blev det nästan som ett träningspass för mig! Speciellt på hardcore-scenen, det blir ju verkligen cardio träning med hög puls! Jag varierade mellan de olika scenerna. Jag hade inget intresse för hardcore innan detta evenemang, men visst fan var det skoj! Dansade väl mest med random tjejer där. Men hardcore är på det viset att man lika gärna kan dansa ensam.
 
Även electrorummet var najs, där hängde jag också en hel del. Vi for hem halv 7 på moron! Då va jag rätt uppe i varv av musiken (å tinnitus nästan) men lyckades somna iaf, var så hima trött i kroppen!
Blev ju 12 h supande och minst 6-7 h dansande!
 
 
 

I'm just dancing

Igår var jag på ett underground-party. Hard to the core wedding celebration! Det var i en gammal 2-vånings lokal i Runsor. De hade två scener, en större där det spelades hardcore och en mindre där det var electro, typ trance, house, techno. Jag trivdes jättebra på stället, åååh nu saknar jag det! Jag var där i exakt 12 timmar, utan att gå ut annat än till rökrutan. Man fick inte gå ut för att sedan komma tillbaka. Den regeln hade de för att det inte skulle bli mer droger i omlopp typ. Eller nåt sånt. Det var alltså ett rätt stort evenemang, med riktiga vakter och narikka. Inträde var 15 euro.
 
Jag var där med Nicke och Daniel.
Sånahär undergroundfester är nog inte i allas smak egentligen.
Jag trivdes mer och hade roligare än vad killarna gjorde.
Det handlar lite om vad man gillar antar jag, och jag gillar ju att dansa!
Jag hade högklackat så nu bränner det under fötterna efter alla timmars dans!
 
 
 

Dessa bilder är tagna på stora scenen när vi precis hade kommit dit, alltå 6-7 tiden på kvällen. Därav ingen som dansar.

Ollis UV-party


Min lillasyster och jag drack massa olika mjölkdrinkar med flertalet olika likörer. Efter det var jag riktigt lullig, så vi fick skjuts till Ollis. Där stötte vi på flera stycken! Många bekanta ansikten.
 
Tog en lonkero med Jens från Korsnäs.
Dansade och rökte med Hanna.
Talade med Johan.
Hittade två finska killar som vi spenderade stor del av kvällen med.
Jag talade finska och vi fick goda drinkar av dem.
Vi dansade en stor del av kvällen, det var riktigt trevligt :)
 
Efter sista låten gick vi ut. Folk frågade om efterfest, jag var inte så taggad...
Påväg mot mej mötte vi en lustig kille som sa att nu skulle vi gå hem till honom och dricka.
Eftersom han bodde nära mig så hängde vi på.
Det var inte så jätteskoj å ingen god dricka heller, så vi drog hem och sova istället! :)

You better work bitch


Idag har jag varit på föregångarna på möte. Det är lite all over again, var dit på ett möte för några veckor sedan, och då lovade de att vi skulle ha flerpartsmöte idag. Men näe, var bara ett kort diskussionsmöte med en person därifrån. Det enda vi kom fram till är att det ska vara ett nytt möte om två veckor.
 
Det jag vill ha hjälp med är pengarna först och främst. Idag går jag minus 200 euro på min månadsbudget (hyra, mat, alkohol) Jag får alltså ta 200 euro från mitt sparkapital varje månad. Det enda jag får varje månad är bostadsbidrag, och det är ju inte mycket. Det räcker ju några år iofs, men jag vill ju helst inte slösa på mina sparpengar.
 
Förutom att diskutera lite snabbt där, träffade jag en del vänner, och hängde med Jeanette. Vi gick ut på en cigg, och jag tog en cigg och kände mig hög som vanligt (röker ju så himla sällan). Får se till att inte börja röka när jag går där!

En helkväll på sky

Igår kände jag för att dansa, och bestämde mig för att gå till SKY! Nicke ville supa så han hängde med. Men först kom han till min lägenhet och hade sprit med sig, så då var det bara att börja dricka drinkar! Vodka + fun light för min del.
 
 
Jag blev väldigt snabbt packad, så kan det vara ibland. Liksom, jag har nog några små minnesluckor från förfesten och hur vi gick till krogen. Men på SKY köpte vi skumpa iaf. Satt på uteserveringen ett tag med en filt runt mig, så himla kallt! Vi
 
Vi dansade och flummade runt en hel del, ganska mycket minnesluckor! Mot slutet fick vi förflytta oss till det andra rummet (det var mindre kallt där) och så satt vi bara och chillade. Jag fick inte ner skumpan längre, det smakade inte gott och det var så kallt... Hela jag var iskall, mina händer hade tappat känseln för de var så frusna! Inte så kul.
 
Efter krogen hamnade vi i ett hotellrum med ett gäng Umeå-bor. Både tjejer och killar, men inte fan minns jag nåt om dem längre haha. Nicke slocknade i korridoren och nån vakt hjälpte honom hem. Själv hängde jag på hotellrummet till klockan 6 på morgonen. Då gick jag hem i ösregnet. Det verkligen spöregnade, blev genomblöt innan jag var hemma.
 

Wasa By Night 2013

 
"Ska vi fara ut och börja samla stämplar nu?" hördes det redan från lunchtid igår. Klockan 14 infann jag mig på sky och träffade Jeanette och Janet. Köpte en supergod hallonshot med grädde på. Därefter besökte vi Ollis, Malleys, Potero, Lobby bar och Rocktails. Sen skulle de hem en sväng, så jag själv gick också hem och öppnade en lonkero ;D Träffade årets generations fjortisar en sväng också för lite business, de är 98:or haha, så söta :D
 
Efter ett tag kom Daniel till mig och sen gick vi ut och mötte upp Erika och SebbePotero. Vi hängde med dem ett litet tag bara, för sen skulle vi träffa min syrra och hennes kompisar. Fast först gick vi till Lady Pink och fixade en stämpel och träffade på Paavo :) Sprang via Public Corner på en Pople Lime shot, och sedan gick vi hela gänget (Daniel, Ellinore, Anders, Natalie, Tim och Linda) till Cinema Bowling, där jag köpte en lonkero och fick min tröja :D
 
Jag, Janet och Jeanette

Därefter blev det lite supande på spriten jag hade med i väskan, samtidigt som vi gick runt till lite olika krogar. Tomas ringde, så jag och Daniel mötte upp hans gäng istället. Vi gick hem till mig på lite business och fyllesnack haha :D Resten av killarna for iväg sen och endast jag, Tomas och Daniel stannade kvar. Vi hörde på musik och jag drack en massa sprit. Tillslut for även Daniel iväg, och då gick jag och Tomas till Rocktails. Där hängde vi med Maija, minns faktist inte vad som hände egentligen :P

Sen har jag något minne av att vi skulle ha gått till mig igen, och jag diskuterade med en svensk kille som var med. Klockan var över midnatt och snart begav vi oss till bankomaten. Därefter skiljdes vi åt, men jag och Tomas gick till Fontana. :) Vad vi sysslade med där är lite oklart, jag var ganska så jäkla full! :D Men vi träffade min lillsyrra iaf. Vi hängde nog ett tag där, men sen gick jag och Tomas iväg till en mörk gränd och satte oss ner för att röka och flumma lite :D Jag laga någon helsvart underlig bild på instagram (?) haha. Sen sa jag hejdå åt Tomas innan jag vinglade in på Fontana för att svepa i mig lonkero med min syrra. Jag dansade lite.

 

När Fontana stängde så gick vi hem med ett par killar till en lägenhet nära hoviska. Jag minns bara små fragment av det, minnet är riktigt blurrigt. Jag rökte iaf, och blev snurrig som fan! Sen mådde jag illa och vinglade ut i trapphuset. Men min syrra orkade inte gå hem i kylan så hon stannade kvar. Själv satte jag mig på trottoaren ute innan jag klarade av att gå. Trodde jag skulle spy, men gjorde inte det. Kanske jag slumrade till några ögonblick också! Efter det har jag iaf kommit hem gåendes även fast jag hade högklackat.

 

Jag är supernöjd med dagen och kvällen! Jag festade sammanlagt i 14 timmar, och hade gärna fortsatt om jag inte hade blivit illamående. Jag som alltid brukar bli så trött, men denna gång blev jag inte det, kanske hemligheten var mina piller, KOFFEINPILLER :D (de funkar eftersom jag aldrig äter koffein till vardags)

 


#wbn13

Dags för årets Wasa By Night! Idag blir det att supa, dricka och bli svinfull antagligen... :P En kväll helhjärtat ägnat åt alkoholen, för en gångs skull. Ska träffa en hel massa folk. Lite osäkert ännu när vi drar ut, men får se! :)
 
 

Hundsällskap

Jag är sjuk, har varit förkyld sedan i lördags morgon. (Ja, jag gick ut på krogen fast jag var sjuk, ska ut på onsdag också). Som tur är blir jag aldrig sådär riktigt mega-sjuk, utan det hålls på en nivå så att jag klarar av vardagen ändå. :)

Idag har Trolla varit hos sin kompis Lisa. Det är en tjej som brukar låna Trolla någon dag i veckan. Kul för Trolla med lite extra aktivering och sällskap! De har varit ute och lekt i skogen och simmat idag. Jack har fått lite extra kul med en långpromenad ned till havet där även han har fått trampa runt i vattnet :)  Det är så himla mysigt att va ute och gå på kvällarna nu! Jag har börjat gå långpromenader där runt 20-21 tiden med hundarna. Mörkt ute och bra musik i lurarna, skön höststämning! :D

Dat B1tch Molly just left me hangin!

 
Igår var jag ganska taggad på utgång i alla fall. Jag började dricka ca 8 tiden på kvällen, hann få i mig 4 cider innan krogen. Nicke kom över sen, för han skulle skjutsa mig till krogen. Vi var ute och körde ett tag innan jag ensam steg in på Leipätehdäs efter kl 23. Beställde vatten. Dansade och hittade nästan genast Josse och Ida som jag hängde med ett bra tag.
 
Dansade en hel del med randoms också. Träffade Sonja och hennes kompis inne på toan, och samma visa där, gick till dansgolvet och dansade med dem också :)

Vid 1-tiden började jag ha huvudvärk och må lite illa. Gick till det andra rummet och satte mig ned ensam för att chilla och dricka mer vatten. Fan, fick i mig minst 3 liter vatten den natten, helt sjukt. d:
 
Messade Nicke att han fick komma efter mig tidigare, och 20 före 2 var han utanför krogen. Vi körde runt lite och jag började må lite bättre, fastän jag fortfarande var sjukt törstig o hade hög puls. Vi gick till Malleys för att söka efter Miiku och hans gäng, men de var inte där! Stannade en stund innan vi körde runt lite mera. Ganska mycket folk i stan, fullt på alla krogar ju :)

Men nåja, vi orka int far ti nå mera ställen så Nicke skjutsade hem mig. Lite för pigg för att somna, fastän jag var trött i kroppen, men tillsist somnade jag väl.
 

Om mig

Kopierade en lista av Kix.
 

1. Vad var det senaste du slängde i soptunnan? - Söndertuggad plast a'la hundarna:)

2. Vilken låt är mest spelad på din iPod? - iPod äger jag inte, däremot på iPhonen hör jag typ bara på TuneInRadio.

3. Favoritcitat? - Eating isn't very Chanel

4. Om du mötte dig själv som en annan person, skulle du då bli vän med den personen? - Jag skulle nog ha väldigt roligt med någon som tänkte och tyckte samma saker som mig :)

5. När känner du dig obekväm? - Bland folk som jag inte förstår. Alternativt att de inte riktigt förstår mig.

6. Vilken är din favorittid under dygnet/veckan/året? - Sommaren är bäst i alla lägen. Tidiga promenader i gryningen gillar jag. Men även helgkvällar med ett härligt rus i kroppen.

7. Vad finns på ditt nattduksbord? - Harper's Bazaar tidning, en bok som heter Hungrig (handlar om mode-industin), och finska-boken från skolan.

8. Var skulle du vilja befinna dig just nu? - Utan hundar på ett utbytesår i USA.

9. Om du kunde vara osynlig, skulle du då använda den gåvan till att göra gott eller ont? - Jag skulle nog mest använda förmågan av egoistiska skäl. Har drömt om det många gånger när jag inte kunnat något svar på en provfråga i skolan.

10. Vad skrämmer dig? - Köttindustrin och djurfabrikerna. Men även personliga saker, som att inte nå mina mål, att inte lyckas tillräckligt bra i skolan, att inte få ett perfekt liv, osv.

11. Vad är det första du skulle göra om du vann på lotto? - Anställa någon att hjälpa mig med hundarna. Och så vill jag köpa lägenhet i Stockholm och därefter sikta in mig på resor till London och usa.

12. Vad skulle du göra oftare om du kunde? - Äta helt veganskt! Tillbringa mer tid till Stockholm och inte oroa mig över allt jag missar i Vasa.

13. Om du kunde få svaret på vilken fråga som helst, vilken skulle du välja då? - Jag funderar mycket på framtiden.. Kommer det vara värt att fortsätta leva, kommer jag lyckas med det jag vill? Is it worth it?

14. Vad ångrar du i livet? - Why regret something you once wanted? :)

15. Rekommendera en bok/film/serie genom tre meningar eller mindre. - Äta Djur, av Jonathan Safran Foer. Den var en livsförändrande bok för mig, en ögonöppnare. Även fast jag tidigare visste att det försiggår grymhet i världen, så var den ett sakligt bevis. Läs den!

16. Nämn något du gjorde under din uppväxt som försatte dig i trubbel? - Jag var en bråkig tjej, jag gjorde allt och inget, jag njöt av livet och tog för mig. Jag gjorde allt sånt man inte får göra.

17. Vad var den första skivan som du köpte för egna pengar? - Det har jag faktist ingen aning om. Britney Spears kanske, eller Atomic Kitten? :)

18. Om någon skrev en bok om dig, vad skulle i så fall titeln vara? - Vad brukar biografier heta, typ namnet på den det handlar om? :D Haha, nåja, oavsett så skulle det bli en otroligt bra bok!

19. Finns det något som folk tenderar att tro om dig som inte är sant? - Rykten har väl florerat om mig i alla tider, och ett konkret exempel måste väl vara när en kille efter att ha raggat på mig en hel kväll var lite besviken över att jag inte gick hem med honom och sa: "Du är ju inte alls så lätt som folk säger!"

20. Finns det något du tycker att folk bör veta om dig? - Ibland orkar jag helt enkelt inte festa, jag mår inte särskilt bra psykiskt och då känns det lättare att hålla sig ensam hela tiden. Gymma bort problemen typ... Men jag kommer tillbaka till nattklubbarna då jag mår bättre! :D


Finska

Denna period har jag bara en finska kurs. Det är 6 inlämningsuppgifter som ska vara gjorda, och jag har lämnat in 4 stycken. Kvar har jag en enkel, att recorda och skicka in när man läser en finsk text, och en svårare uppgift. Den svårare är att skriva en kort uppsats.
 
Jag har redan skrivit och lämnat in en annan uppsats, där jag skrev om balett. Det gick relativt enkelt med hjälp av google translate och finska wikipedia :) Med andra ord så blev orden ganska rätt, men grammatiken blev knappast lika bra.
 
Denna gång skriver jag min uppsats på svenska först. Sen ska jag översätta texten, då får jag ta hjälp av google translate igen... Liksom, om man ska skriva en uppsats på ett språk man inte kan, hur gör man då?? Det finns ju inga andra alternativ än google translate! :P
 
 
En rolig grej btw. I min förra uppsats skulle jag avsluta uppsatsen med en sammanfattning, så jag googlade vad ordet SLUTLIGEN var på finska. Google sa att det var VIHDOIN så jag skrev det. Som tur var hade jag en kompis som korrekturläste, och jag fick veta att VIHDOIN betyder ÄNTLIGEN. Haha, smart där google!!

Iphoneägare igen!

Har köpt en ny iphone idag, det blev en 4S denhär gången. Senast hade jag en vanlig 4, men den blev ju stulen på sky. Ska bli skönt att komma tillbaka till allt vad smartphones innebär, så som instagram och tunein-radio och Messenger!
 
 

En annan lördag

Även denna helg har jag spenderat i Korsnäs. Dagen däremot har jag hängt med mamma till Vasa. En tur till gymmet måste man alltid ta sig tid till :) Nu är jag tillbaka på hemorten iaf.
 
 

I can't find Molly

Hatar hösten och vintern, går i dvala nu för några månader framåt, orkar inte festa, orkar inte leva, nothing!
Jag står och trampar på samma ställe, jag kommer ingenvart i livet, eller med träningen heller för den delen.
 
 
 
 
 

Angående podcasts

Vad tycker ni om podcasts?
Jag tycker de är bra, jag brukar höra på dem när jag diskar och städar :)
Kissies&Peter08's hör jag förståss eftersom jag följer kissies blogg, men den podcasten som verkligen fångade mitt intresse var "En economistas podcast" som är gjord av Blondinbella och Pingis, som även skrivit boken Economista.
 
Jag gillade deras podcast för att jag kände igen mig i den! Jag har också alltid varit den som sparat alla pengar, tänkt långsiktigt och mitt mål har alltid varit att bli ekonomiskt oberoende. Jag impulsköper aldrig något, jag tänker  efter ordentligt innan. Jag är intresserad av aktier och fonder, jag skulle gärna börja spara mera aktivt, investera pengarna i någonting! Dock är jag så osäker på vad det bästa sättet är då man vill lägga undan några tusen. Jag hoppas denna podcasten (och boken) kan hjälpa mig med det :)
 
 

HIIT på LadyLine

Ikväll har jag varit på HIIT, ett nytt gruppträningspass med Aino på LadyLine.
Passet är ett högintensivt intervall-träningspass på 30 minuter.
Det var ett hårt pass, måste nog säga att det var tuffare än BodyAttack!
Men man orkade ta i ändå, eftersom man visste att det bara var 30 minuter.
Det är nog mycket psykiskt detdär.
 
Men det kändes verkligen, mest i låren skulle jag tro.
 
Under passet värkte det i bröstet, dendär känslan man får när man springer (alltså inte joggar, utan verkligen springer) mer än man egentligen orkar. Jag har inte upplevt den känslan särskilt mycket här i Finland, det var mer i Stockholm när jag gick på riktigt tunga pass. Nåja, kul att de äntligen hittat hit, dessa korta intensiva passen.
 
 
Gymmen i Vasa har fått flera nyheter nu till hösten! På sportsgym har de öppnat en klass som heter Kettlebells, och LadyLine erbjuder numera BodyVive, Prana Flow Yoga och HIIT. Dessutom en 45 minuters BodyAttack med Sebastian, den klassen kommer bli en favorit känner jag på mig! :D
 

Restaurang Vegana

 
Idag efter gymmet gick moster och jag till den nyöppnade veganska restaurangen i vasa. Det är en lunchrestaurang som heter Vegana.
Länk:  http://vegana.fi/vasa
 
Riktigt god mat, snygg buffe med mycket olika sallader. Man blev riktigt mätt! Kul att vasa har fått ett lunchalternativ för veganer! Det kan även få andra att öppna ögonen för den veganska/vegetariska kosten, när man ser att det kan vara både gott och mättande utan att innehålla animaliska produkter :)
 
Ska ni luncha i vasa, pröva Vegana!