Villaavslutning 2014


När jag väl kom fram till Dragnäsbäck så hängde jag med två finska killar jag inte kände från förut, som var hos Johnny. Jag var ut en stund på cigg med Mellis, kul att träffa min festivalfriend!<3

Jag gick in till Johnny och kvällen fortgick. Heidi kom dit och vi satt där hela kvällen. Nån finsk kille tuli käymään igen, annars var det ganska lugnt. Det var bara jag, Heidi och Johnny, och vid midnatt gick vi ut för att grilla korv. Vi tände facklor och ljus och hade vår egen lilla villaavslutning.

Efter det gick vi alla tre upp till Johnnys. Hörde på musik och rökte och drack rödvin och tog det ganska lugnt. Både Heidi och jag stannade över natten.

 Vi hade ju egentligen planerat att fara till Maxmo-villan men vi hade ingen bil. Så det blev lugn fest hemma istället.




Hektiska dagar

På morgonen for Mats till jobbet och jag hängde med Laura en stund innan jag gick till Johnnys. Vilade bara några timmar i väntan på att det skulle ske nåt. Å och Roope kom dit på dagen och stannade tills kvällen. På kvällen kom Katri. Hon och Johnny for sedan tilll Heidi ett par timmar medan jag lånade Johnnys lägenhet för å vila. Var så jävla slut efter att ha varit social så länge utan att få va ensam.. Det blev bättre av att vila, så sen for jag ut och träffade Thony. ^^ Sen gick jag till Heidis lägenhet och hängde med dem resten av kvällen. Kollade en film lite senare och sov över hos Johnny.
 
Dagen efter, lördagen, cyklade jag hem när jag vaknade. Fixade och gjorde mig redo för att festa igen, tagga villa-avslutning! Nu ska jag cykla iväg till Heidi och Johnny igen, får se vad som sker ikväll :)

Torsdagsnatt

På torsdagsförmiddagen träffade jag min mormor och morfar, följde med dem till bl.a. Prisma. Sen fick jag skjuts till Johnny där jag träffade Mattlar, Junnu, Heidi, Laura och Jouni. Sofie kom också förbi en sväng:) Satt på balkongen där det för en gångs skull var solsken. 

När Mats slutat jobbet kom han också dit. Vi gjorde väl inte så jättemycket. Det var jag, Johnny, Laura och Mats. De for hem och såg till kattungarna en sväng medan jag följde med Johnny till butiken. Sen var jag så trött så jag låg och vilade i sängen ett par timmar när de andra var hos nån annan granne. Efter det skulle Johnny iväg nånstans så jag och Mats spenderade kvällen/natten hos Laura, som bor i lägenheten bredvid Johnny. Jag och Laura provade en massa kläder. Och så fick jag köra Mats bil en sväng in till stan ;D

Spontant hullu


Det var just o just så jag stannade hemma och bara vilade på onsdagen. Sen for jag ändå iväg till Johnny, och Mats och Vennu kom dit. 

Kl22 for jag och Mats till Hanna och Nipa där även Jouni var. Vi var där en stund och Nipa snackade om Pullo men inte trodde jag nu att det skulle bli av:p

Sen var det bara lugn och chill hos Johnny. Han och Mats spelade yatzy på datorn och jag lekte med min telefon. Ovanligt tyst utan en massa sedvanliga dörrknackare;D

Sen ringde Nipa plötsligt och då var de tre redan inne på pullo! så vi for hem via mej så jag kunde hämta ID och byta till högklackat (äntligen en anledning att ha klackar igen, har ju inte varit på krogen på myyycket länge). Så for vi in på pullo och hängde med de andra. 

Jag träffade säkert över 10 olika bekanta. Konstigt hur krogvärlden inte ändrats nåt sen jag lämnade den. Samma kända ansikten och vilsna själar. :p men det var trevligt ändå tyckte jag:) tiden gick dock rätt långsamt nu när man inte hets-drack sig full, så jag gick hem halv tre, och en timme senare kom de andra från baren också. Vi funderade vad vi skulle göra men tillslut for de flesta hem.


Hanna, Jouni och jag på Pullo :)



Vad sker på en vardag?

 
Det har varit väldigt lugna dagar på sistone, bara varit hemma och vilat. Idag hade jag massa energi men visste inte riktigt vad jag skulle hitta på, så gick till Föregångarna en stund. Sen träffade jag Johnny, vi for till Piccolo för han skulle dricka kaffe. Sen hängde vi hos mig en stund, kollade på tv och satt framför datorn. Sen for vi till Ida. Efter det gick vi till Dragnäsbäck och hängde med Heidi och Junnu. 
 
De var ganska trötta allihop, så jag for iväg själv vid midnatt ungefär. Då hämtade Nicke mig och så var vi ute och körde tills klockan var halv 4 och han skjutsade hem mig. :P

Lugn lördag

Idag har jag varit och handlat med mina föräldrar. Det var varmt och soligt ute, jag ville ta vara på det så for ut och satt med Johnny som råkade vara i stan just då. Han kom med in till mig ett tag, men annars har jag bara tagit det lugnt och varit nykter. På kvällen träffade jag Thony igen, han kom till mig en stund och vi var ute i mörkret och rökte!:) Tackade nej till utgång och istället stannade jag hemma och fick lite saker gjorda.




Kattungar



Först träffade jag Miika, var ut och körde en stund och sånt :) Sen for jag till Dragnäsbäck till Heidi och Johnny. Vi satt på balkongen, var till affären m.m. Därefter kom Å till Johnnys och det hände inte så jättemycket förräns Mats plötsligt kom dit. 
 
Efter en stund for jag, Mats, Johnny och Heidi hem till Heidi. Jag lekte med hennes katt Ronja, sen bestämde vi oss för att åka hem till Mats eftersom de har kattungar där. Så kul med små söta kattungar, 4 veckor gamla var de.:D Vi satt hos Mats till midnatt ungefär, då for vi en sväng till Tonys innan vi for tillbaka till Johnnys lägenhet. Tony och Jouni kom också dit efter en stund.
 
Vi satt hela natten där. Det regnade ute, men jag och Mats for ändå en sväng till Shell för att ha något att göra. Sen blev det rätt sent så festen avslutades och Mats skjutsade hem oss alla.

Onsdag med mycket på gång


Veckan har börjat bra. Ena kvällen spenderade jag hos Dadde, och gårdagen/onsdagen hängde jag med folk hela dagen. Först med Johnny, vi gick till Daddes dit även Tony kom. Var ut o träffa Kata emellan, och sen var jag, Tony och Johnny hos mig ganska länge. Sofie kom förbi också.

8-tiden på kvällen så cyklade jag, och Johnny gick, till Dragnäsbäck. Knackade på hos både Heidi och Junnu men ingen var hemma. Efter en stund kom de båda till Johnnys och så satt vi där hela kvällen. Jag fick lite tråkigt, så var ut å körde en sväng med Daniel o Niko. Sen tillbaks till de andra, som nu joinats av Vennu. Vi såg på filmtrailers och alla var ganska lugna o tråkiga så jag var ut på ännu ett eget litet äventyr. Träffade Thono som jag lärt känna på rave-festerna. :))

Jag och Heidi ville göra saker, men Johnny satt bara klistrad framför sin pad/phone.
 Jag var över natten hos Heidi och hennes katt Ronja ^^, för det kändes ovärt att cykla hem i regnet och bli blöt. 

Im no good being spontanious

Vaknade på söndagen hos Johnny med finfint humör och pepp inför en vardaglig vecka. Sen kom Mattlar helt random och plötsligt var det fest..
 
Den lugna morgonen förbyttes i stress och ångest, jag hade ju inte alls förberett mig på fest den dagen. Så jag for hem med Daani snabbt så ja kunde byta om och fixa till mig. 
 
Stressade iväg sedan tillbaks till Johnnys där det nu plötsligt var massa människor, ganska stressig miljö. Var ut på en cigg med Heidi och Mats och funderade vad vi riktigt skulle göra. Men sen försvann alla i en snabb takt och plötsligt var det lugnt!:) sen kom I och Å och deras hund. Vi slötittade på tv, de andra talade finska och jag satt mest med mobilen.
 
Sen gick vi till Vennu där vi stannade ganska länge, jag mådde fysiskt illa så som jag brukar göra när det är stress och oförutsedda händelser och allt för mycket folk!
 
Efter det gick jag och Johnny för att träffa Tony i Dragnäsbäck. Vet inte om det hände så mycket mer den kvällen.

Chilla och grilla

Idag gick jag hem från Dragnäsbäck för att duscha och fixa mig för en ny fest. Sen gick jag hela vägen tillbaka oxå:D

Dessvärre var det ganska kaos då jag kom dit, flera finska typer som grälade och det var allt möjligt fram å tillbaka. Närmare 19 fick jag nog och gick ut för att gå till stranden, Johnny följde med mig. Men satt bara en stund på Vikinga-stranden, det blev rätt snabbt kallt. Sen gick vi via en kompis innan vi for till Johnnys. Jag var ute o mötte Mats på en cigg först, sen gick vi till grillstället där Johnny var. Strax därefter kom också Heidi ut. 

Det var mörkt och kallt, jag frös men stod nära elden mest. Vi grillade korv. Sen for Mats hem, och vi andra gick upp till Johnnys och rökte och såg på tv fram till 3-tiden.. Sen fick jag återigen låna sovrummet, så naajs. 




Glass i solen


Efter några nyktra dagar och en natt i Korsnäs var jag utvilad inför helgen! Vittu min bil starta int så vi kunde inte fara ti Maxmo som planerat. Istället fick ja skjuts ti dragnäsbäck där vi (jag!!) försökte samla folk å fest å happenings. Folk var inte så taggade fastän jag sa att det var fredag, wtf! :D

Så när vi var o handlade mera cider köpte vi alla varsin glass och satte oss på vår medhavda filt på gräset utanför sale! Det var jag, Johnny, Heidi och Mattlar. Så skönt att ligga ute och njuta av solen! Jag har verkligen enjoyed att sola detta år, förut brukade jag bara supa bort hela somrarna, de e ju verkligt slöseri på sommaren och solen!! Haha vilken helomvändning jag gjort.

Vi var in till Rista o Minna en sväng oxå för de bodde nära. Annars satt vi faktist ganska länge på vår filt, det blev nog en par timmar, killarna träffade flera bekanta till dem som gick förbi så tiden flöt på snabbt.

När det började kyla gick jag och Johnny vidare till Tonys och Lauras, där också Dadde var. Där hängde vi ett tag o drack en par Sommersby, det var jättetrevligt att bara sitta och chilla på terassen, alla tog det relativt lugnt denna fredagen. :)

Sen for vi hem till Johnnys å träffa nån tjej, sen kom Miika förbi på en öl. Vi fixade med led-lights i lghten i brist på saker att göra. Det blev snyggt nu till hösten.

Johnny och jag begav oss sedan ensamma till Brändö. Där for vi via en lägenhet å träffa nå typer å sen till ett ställe där det alltid är fest och nya människor, jag har varit dit förut men alla pratar finska. Träffade en kul kille som gör egen musik, intressant. När vi höll på å gå där i brändö sen på natten så mötte vi på andra suputer, ett gäng i min ålder som talade svenska. Vi hängde med dem ett tag och hjälpte dem med en bil som fastnat. Det var en kul nattpromenad i brändö med igelkottar, harar och katter. Inte alltför kallt heller. 

Nån gång på natten typ 3-tiden kom vi till Johnnys men då hade tydligen Heidi och alla somnat. Vi försökte få tag i mer festfolk och när inte det lyckades försökte jag hitta skjuts hem, men det var störtomöjligt! Ville inte gå hem då det var bara 7grader ute, så Johnny var schysst och sov på soffan så jag fick sova ensam i sovrummet. Gillar ju inte att va borta över natten men antar att det blir mer sånt nu till hösten/vintern då jag inte kmr vilja gå de 3,5km hem till mig i kylan. Fan att man inte har råd med bil!


Mina bilder är kanske lite vääääl, 
 xD att ta dem med en nypa salt rekommenderas. Men jag gillade motljuset av solens strålar jag fick på bild, sooo summerfeelz!

En sista sommardag


Tog en cigg med Nicke på morgonen då han skjutsade mig till föregångarna. Jag gick ännu på sommarlovstid men det var kul att vara där en stund!:D

Sen snabbt hem å duscha å fixa mj innan jag skyndade iväg till Sandö. Där väntade Mats, Johnny och Mattlar. Vi satt där i flera timmar under dagen, men där 16-17-tiden gick vi åt skilda håll.

Jag gick hem å vilade, sen efter en par timmar kom Johnny förbi, och även Sofie och Juuso. Det var nog tänkt att vi skulle göra något, men största delen av kvällen lämnade jag ensam hemma bara och väntade, tråkigt. -.-


Update
Jag fick faktist sällskap sen, Mats kom och hälsade på ganska sent när jag precis skulle sova. Vi bestämde oss för att fara till Dragnäsbäck på en godnatt-cigg till Johnny, Heidi och Junnu. De satt bara och kollade på tv så jag och Mats satt ensamma på balkongen och snackade. Så småningom for vi hem och sova i den mörka sommarnatten.

Random, spontan & lugn söndagsfest


Jag har varit nykter hela helgen, ända sen i torsdags. På kvällen kom Mats till mig med cider. Vi satt hos mig, var ut och rökte och lite sånt. Och så kom Mellis förbi på en tobak!:D 

Mats och jag väntade på Nipa, som länge varit påväg. Vi fick vänta ett bra tag, men så runt 22-tiden dök han upp tillsammans med Hessu. Vi satt inne hos mej och hörde på musik och det var jätteskoj!:) Sen var det meningen att vi allihopa skulle fara till Johnny. Men så kom inte Nipa och Hessu med.. Jag och Mats fick skjuts av Nicke dit istället. Vi satt sedan med Johnny resten av kvällen, men det blev inte särskilt sent denna gång. 

Man märker att det är höst nu, blir mörkt väldigt fort. Så jag har tänt massa ljus under kvällen å haft höst-feelis haha. 


Festival Nature One 2014

Dag 2
 
Dag två på Tysklandsresan vaknade vi, jag och Mellis gick ut och försökte hitta någon klädbutik för att köpa varmare kläder. Det blev så kallt ute på natten så vi trodde inte vi skulle klara oss om vi tältade. Var in i massor av butiker, tillsist hittade vi nånting iaf..
 
Hela gänget skulle sedan ta sig till festivalområdet, kanske 30km bort? Svårt. Gick fram och tillbaka, fick tillsist ett par chaufförer som åkte emellan och skjutsade oss i omgångar. Väl framme i Kastellaun var det fortfarande 5km att gå till campingen. Jag höll på att svimma flera gånger, inte är det lätt att gå i gassande sol med 10kg packning.
 
Sen kom vi fram och satte upp tälten. Gick till matställena och åt. Sen festade vi resten av kvällen. Jag var bl.a. med Mellis och dansade, och sen var jag med Robin och Tommy och gick genom en stor del av campingen i mörkret, det är verkligen jättestort! Resten av kvällen satt jag med Robin utanför tälten, rökte och snackade, orkade inte hänga med alla ut och dansa, måste spara krafterna. :) Gick och la mig 3-4 tiden.
 
 
Day 3
 
Miika och jag var vakna tidigt. Jag gick iväg ut på området och gick till duscharna. Faaaan vad kallt vatten det var:o iskallt. Men det gjorde mig pigg och jag gick därefter till vårt område och försökte få med de andra ut på äventyr. Det funkade, så jag for med Mellis, Robin och Pontus till centrum av Kastellaun, går gratis bussar mellan det och campingen. Vi var och handlade mat och massor av vatten!
 
Satt utanför tältet och solade med Rasku och Maisu under många timmar. Senare på kvällen var det dags att gå till festivalen, jag gick med Miika, Stina, Essi, Tero, Rasku och Niko. Fast först gick vi massa omvägar på campingen bland tälten. 
 
På festivalen visade Miika åt oss var allt var, vi som inte varit där förut. Killarna tappade vi bort en i taget... For sedan tillbaka till campingen. Jag var trött och slut och hade ingen bra feelis, så jag lämnade hem å sova... Men någon djupsömn har jag inte fått, då det spelas hög musik 24/7 på campingen, och man hör människor hela tiden. Men det gör inget, hade jättekul trots sömnbrist:D
 
Men nåjo jag for å sova redan kl01 då. Vakna och steg upp igen typ 4-5-tiden när jag hörde de andra komma hem. Satt och hade "efterfest" med dem ett par timmar innan vi allihop for och sova igen.
 
 
 
 
Day 4
 
På lördagen vaknade jag först och gick iväg och duschade. Tillbaka vid tälten var det väldigt slött, folk ville sova mera så även jag vilade lite. Blåsigt väder med lite regndroppar nu som då.
 
När klockan var 14 och det fortfarande inte blivit nåt liv i folket så bestämde jag mig för att åka in till centrum ensam och handla. Så jäkla varmt, var tvungen att stå över en halvtimme i kö till bussarna. Busschauffören livade upp stämningen på tyska, haha, sen spelade han hardstyle på hög volym, riktig partybuss!
 
Handlade mat och vatten åt mej och Mellis, sen for jag tillbaka till lägret och la mig i mitt tält och hade tråkigt, talade i telefon med ett par vänner i vasa:)))


Jag somnade sen och sov i tre timmar kanske, då hade festen börjat så bara att stiga upp och börja dricka!:D Satt utanför vårt camp och talade med några tyskar. Då det var mörkt gick jag med Niko, Rasku och två andra till festivalområdet. I början var jag svag och trött, mådde lite illa av sömnbristen. Efter ett tag fick jag nog feelis ändå. Vi dansade vid en stage som hette DirtyWorks. Vatten kostade 5e, omg vad dyrt, alkohol var billigare. Vi tappade bort folk och tillslut var det bara jag och Rasku. Sökte efter Miika och resten av gänget men hittade ingen. 
 
Gick runt till de många olika scenerna och jag hittade flera som jag trivdes på!:D
It was fucking amazing, tranceheaven uppe på kullen var så skön feelis!
De hade ett stort påsatsat fyrverkeri också.
Vi gick tillbaka till campingen typ kl04. Satt i tälten och skrattade med alla.
Kl05 gick vi tillbaka till festivalen.
Talade lite snabbt med tyska poliser som kunde snacka bra engelska (många tyskar hade svårt med engelskan).
 
Jag var och dansade med Niko, Meiju, Rasku, Stina och Miika. Allihop riktiga hardstyle-fans, så ofcourse stannade vi till stängning som var kl09. Sen var det ingen mening att gå och sova mera eftersom vi snart skulle åka till flygplatsen. Så jag och Rasku tog en låååång promenad genom campingområdet för att hålla mig vaken. For sedan med de svenska killarna, Mellis, Marica och Eddie med flygbuss till flygplatsen. Vi kom i tid, och på flyget satt jag bredvid Bella så fick tala finska och engelska. :)
 
Fick skjuts hem till Vasa med Bella, Topias och Markus.
 
 


 

Ehkä pitäis lisätä vauhtia?

Summer 2014 has been the best time of my life.
I have never felt this happiness before,
never had this much fun.
Ironically, that makes me SAD.
Because, what if I have reached the top now,
and this is all the fun I'll ever gonna get?:S

A glimmer of panic shivers through my body
when I realize how fast the days fly by.
I'm trying so desperately to make each day memorable, and it breaks me when I fail.
Soon, very soon, there will be no more days left,
AND ALL THE FUN WILL BE OVER...

 


Konstens natt

Träffade Heidi och Johnny på dagen lite spontant sådär. Var ute och körde en kort sväng osv.
Jag for hem och de andra for till stranden. Fixade mig, skulle träffa ett par vänner.
Men det blev inte av. Så jag blev ledsen och stressad. 
Johnny kom via på tobak å försökte lugna mej men jag är ju ganska omöjlig när jag är på det humöret haha ;)
 
 
Torsdagen var det Konstens Natt. Men dit for jag inte. Istället hämtade Mats mig och jag for med honom till Hanna och Nipa. Vi satt där i sofforna ett tag och snackade. Sen kom Mats någon tjejkompis med två små barn dit, då blev det liv i lägenheten!
 
Planen var att fara till stan och se vad som sker. Men jag orkade inte följa med Mats, tjejen och barnen.. Så jag stannade hos Hanna och NIpa, det var meningen att vi också skulle fara så småningom. Dessvärre så råkade Nipa somna! Hanna och jag försökte väcka honom, utan resultat. :P 
 
Slutade med att jag och Hanna CYKLADE in till stan, från Roparnäs. Träffade Hannas kompis Suvi och satt ute och rökte. Sen blev det så kallt, så Hanna och jag sa hejdå och så for jag hem, klockan var typ 3. :) 
 
Efter en stund kom även Junnu förbi min lägenhet, men han stannade inte länge. Junnu talar bara finska, precis som Hanna och Nipa. De kan knappt ett ord svenska och inte särskilt mycket engelska. Vad innebär då det? Juu, että mä olin oppinut aika hyvin suomeksi lately, ja ymmärrän enemmän ja enemmän joka päivä, hyvää eikö? :D

Denna vecka hittills

Uppdatering om festivalen kommer snart, men har omöjligt hunnit det på sistone!
Söndagen for jag med mats och maria till johnny, heidi och junnu för att berätta om min resa, det var trevligt! Susa kom också in under kvällen. Många som bara talar finska! 

På måndagen var jag och johnny till vannu och sen for vi till sandö. Dessvärre började det ösregna... Fick skjuts hem där jag bytte kläder och försökte få upp värmen. (Kallt med blöta kläder ju). Sen for vi ut å köra alla tre, till vörå och där omkring, fina villor vid vattnet. 

Sen var vi hos johnny med hanna och nipa. Kul att hänga med dem igen, vi följde snart med hem till deras lägenhet. Vi var alla ute och körde när det blev mörkt. Besökte nån lägenhet med random folk:)

Det blev lite väl sent, och trots dagens regn var kvällen jättefin och typ glittrande.



Tisdagen for jag, sofie, johnny och juuso till en öppet hus grej. Därefter for vi allihop till mig och satt mest runt bordet o snackade, var ut å rökte å sånt. Sedan gick vi till sjukhusstranden, men det var inte så soligt så vi fortsatte mot laituri-hållet. Satt på olika bänkar och träffade massa olika människor vi kände. :) var där väldigt länge, satt vid bryggan och stolarna vid glasskiosken nära fängelset. Soligt!:) på kvällen lånade johnny en scooter för att vi skulle slippa till honom. Där hängde vi med heidi, jouni, ville och några fler som var in nu som då. Även hem fick jag sitta på med scootern. Hängde en del i lägenheten hos paret som ägde scootern. 


Ganska kul kväll, samma gäng nog. Hade tända ljus, provade lustiga outfits osv haha c(: