Team Finland 2014


Här är en bild av de flesta som åker med oss till Nature One! Stort gäng!:D


Dag 1 tysklandsresan


Miika och Stina hämtade mig på förmiddagen. Vi fixade klart det sista och mötte upp folk. Många som skulle åka från vasa, tre bilar fulla med folk. Jag satt bredvid Melina, vi blev snabbt goda vänner och hade riktigt kul under bilresan ner till Tammerfors flygplats. Vi tog några pauser, köpte glass bl.a. 

Sen flög vi med RyanAir, det tog 2,5h att flyga till Frankfurt (Hahn). Efter det mötte vi upp Miikas vänner och fick skjuts till ett hotell på en liten ort nära flygplatsen. Det är gamla byggnader här och känns som om det är ute på landet. Imorgon åker vi till festivalområdet som är ca 20km härifrån. 

Ikväll har jag varit och handlat lite på ett supermarket, och nu ligger jag på hotellet och ska sova. Delar rum med Melina och Tero. Helt nykter idag förutom en par klunkar rödvin i bilen mot Tammerfors.:)

Goodbye-party


Jag har mest varit sjuk i helgen och inte haft så jättemycket för mig. Så söndagen tänkte vi då festa till det lite som ett avsked för mig som åker till Tyskland på onsdag. 

Från Dragnäsbäck gick jag med Johnny, Jouni, Laura och Laura till Smulterö-stranden i Brändö. Där träffade vi först några typer som söp, sen gick vi till stranden och la oss ner i solen, drack fanta och cider som vi hade med oss i kylväska. 

21-tiden var vi och åt glass. Sen följde jag med till nån lägenhet. Vi handlade lite mat innan vi for till Johnnys lägenhet. Vi var även till en lägenhet i brändö ganska länge, samt en sväng in till Junnus. Det hände inte så jättemycket, i slutet var det bara jag och Johnny och ena Laura som satt på hans balkong och rökte i mörkret. 

Jag gick både till och från Dragnäsbäck denna gång, bra med motion! Nåjaa, men nu kommer jag inte kunna festa med detta gäng på åtminstone en vecka.:p





Hippiknik på Sandö

 

For ut med Mats, Johnny och Mattlar på torget idag, mycket folk där.
Jag for hem emellan eftersom det inte hände så mycket.
Senare mot kvällen så hämtade Mats och Maria mig.
Vi for med Johnny ner till hamnen. Satt en stund i nå stolar där,
sen gick vi till Hoviska, och lite senare till Sandö.
På sandö var det Hippiknik så det var massor av folk!

Satt på lite olika ställen och det var riktigt kul att hänga med dem.
Jag drack väl 3-4 lonkero under kvällen och blev lite på lyran, hehe:))
Sen hängde vi i stan, rökte, talade med folk,
va in i nån trappuppgång och kollade på utsikten från högsta våningen.
Sen satt vi hos mig med lamporna släckta och massa tända ljus, så fin stämning!
Klockan 2 for de vidare för jag ville fara och sova. :P


Trolla

Igår eftermiddag kom Johnny och Tony till mig. Vi försökte göra en grej på datorn, så satt mest och sysslade med det, samt satt ute på gården i solen och rökte. :) På kvällen var även Tomas och hans nån kompis in en stund till mig. :)
 
Idag är jag i Korsnäs hela dagen, ska fira min syrra som fyller år. 
 


Här är ett par nytagna bilder på Trolla :)
 
 

OMG värmen alltså :DD

Vad ska man göra en sån här vanlig vardag egentligen? Inte kan man sitta inne när det är sån här värmebölja iaf! Miika kom till mej på dagen för att diskutera lite praktiska detaljer inför Tysklandsresan. Sen skjutsa han mej till Dragnäsbäck. Följde med Jouni, Johnny och Tony och handlade. Sen gick jag med Jouni och Johnny för att grilla vid vattnet, men engångsgrillen råka bli förstörd haha :D 
 
Så istället for vi till grillstället på gården. Jag ringde åt Heidi så kom hon också ut och grillade med oss. Satt där på gården i flera timmar, Mattlar kom också dit på slutet. Jag fixade skjuts hem, va väl hemma typ 22. :)
 
 

Åkte iväg till Maxmo

Slapp hem sen endå. På eftermiddagen for jag, Johnny, Nipa och Hanna mot Maxmo. Det tog lång tid innan vi slapp iväg för jag och Mats grälade... I maxmo for vi först till Hägen en stund. Sen Johnnys villa. Jag satt mest tyst i början, gick ut å gå ensam i mörkret, var på dåligt humör pga grälet. Där mitt i natten tänkt jag far hem, men istället kom Maria och Mats dit så vi redde ut allt och de stannade och festade med oss. :)
 
Började ha riktigt kul, satt vid bordet och snackade finska med Hanna och Nipa :) Kul kväll!
 
 
 
Nästa dag var vi allihopa kvar där. Vi for till butiken och handlade mat och alkohol. Sen for Hanna och Nipa hem. Vi andra stannade vid villan och stranden. Jag och Hägen for hem till honom ett tag också.
 
Efter det for jag till villan och stranden. Mats och Maria for till Hägen. Efter att ha solat på stranden började vi dricka, himla gott med ISbitar i värmen alltså. :D Grannen kom förbi och senare även ett festgäng jag inte riktigt snacka så mkt med. Mats och Hägen kom också mot kvällen. 
 
Vi for hem 22-tiden. Vi for några stycken till Dragnäsbäck istället, men alla var så trötta och lugna så jag blev alldeles rastlös haha. Stannade ändå kvar, satt typ bara framför datorn där. Sen promenerade jag hem, gick via stan och krogarna men int verka det händ nå där heller :pp
 
 
 

We're up all night to get sun

 
Jag sov bort nästan hela dagen och när jag vaknade hade folk ringt, så jag blev övertalad att följa med ut. 22-tiden träffade jag Nipa och Johnny och vi for via nå hus å skjutsa lite folk, sen for vi till hoviska med Suvi, Mats och Hanna. 
 
Efter det for vi allihop i två bilar till Johnnys dit också Heidi, Jouniiii Teppo, Tony och Mattlar kom. Det var alltså mer folk än vanligt och ovanligt bra drag:D 
 
Jag följde med Mattlar och Mats hem till Mats. Samtalade med Maria en stund, annars satt vi vid bordet och snackade om gemensamma vänner och livet i allmänhet. Var där två timmar innan vi for tillbaka till Johnnys. Nu var det bara Jouni, Tony, Mats, Mattlar, jag och Johnny. Jag hängde med Mats, hörde på musik, var på balkongen, allt möjligt kul:D
 
Mats skjutsade hem alla och sen vid gryningen for jag med Johnny och han till Maria. Åt jordgubbar och smultron och drack faktist kaffe:) 
Vi körde sen till brändö hamn, la oss ner i gräset i solen och kollade på molnen och rökte:) (bilden därifrån)
 
Sen närmare lunch körde han oss till Ida och hennes kille o deras hund. Var där en stund innan vi for hem till Johnnys (med Heidi, Jouni & Tony) för att planera dagen och nu håller jag på att dö av stress för att alla är långsamma och inte kan planera alla jävla detaljer!! (De andra har ju sommarlov men mitt vanliga liv fortsätter ju även fast jag är ute på sommaräventyr, lämnar lite efter i planeringen då.) Slipper alltså inte hem riktigt just nu, allt blir förstört då jag inte har bil)

Nykter helg

 
 

LÖRDAG 
Vid lunchtid for jag till Tonys i hemstrand, satt ute på terassen och rökte en cigg. Efter det for jag med Heidi till Johnny. Där drack de kaffe och jag gick runt och försökte hitta på saker att göra. Mats var in en sväng men han kunde inte stanna tyvärr.
 
Sen for vi till ett par som bodde i Roparnäs. Satt hos dem och snackade i minst två timmar, de var jättetrevliga att lära känna! :) Vi for sedan till Daddes i stan. Följde med till hans kompis som också bodde i stan och sen körde vi via nån butik och då råkade vi helt random träffa på Sofie!! :DD Snackade med henne en stund innan vi for vidare. 
 
Det var jag, Johnny och Dadde som for till lägenheten i Dragnäsbäck. Där lämnade vi i flera timmar på äventyr fastän vi skulle snabba oss på. Vi fick bråttom till stan sen för att hänga med Tony. Vi var på Shell bl.a. När Tony lämnade oss så for vi till torget. Mötte massa folk och var utanför Ollis. Usch vad jobbigt med alla fulla människor, man märker inte att det är sådär högt ljud och stök & stoj då man själv dricker. :s
 
Vi for till Leipätehdäs uteservering och satt istället. Jag fick vatten för jag ville inte ha nåt. :P Var ut en sväng och träffade Daddes kompisgäng som vi även hängt med på torget tidigare. Annars satt vi bara och talade på terassen och jag tyckte det var jätteskoj :)
 
 

SOLUPPGÅNG SÖNDAG

När det blev valomerkki träffade vi Daddes gäng och for hem till han. Jag frös och skulle få låna en jacka av Dadde eftersom vi var påväg till en park för att möta soluppgången. Fast vi var några som lämnade i Daddes lägenhet i över en timme ;D Sen mötte vi upp de andra och for till parken och satt på filtar och snackade, vissa spelade frisbee men jag var rädd för den och sa att jag inte ville dö av att få en hård frisbee i huvudet haha lol:D

Jag orkade inte med festande folk så himla länge utan for hem emellan för att få en paus. När klockan sedan blev godkänd tid så for jag o Johnny till Ristinummi och träffade paret från igår. Var kanske nån timme där me nå gäng i en lght. Skjutsade hem Johnny sen och for med in dit och pustade ut, jag var helt slut av alla sociala kontakter... Ganska fort for jag iväg och lämnade tillbaka bilen till min syrra, nu är jag bara hemma och vilar resten av dagen. :)

Solig fredag

 
På eftermiddan kom Johnny via mej åså for vi till Daddes. Satt ute på trappan nåt gäng där:) sen for jag å Johnny till hoviska för att fånga dagens sista solsken. Satt med nått par där (jag vet inte vad de heter för allt gick på finska hehe). Nå iaf, vi satt på en filt där på gräset och tiden bara flög iväg. 
 
Efter 21 nångång lämnade vi paret och for istället och satt med Eli vid bryggan. Alltså solen var nog uppe länge! :O :D Den hade inte gått ner under horisonten ännu kl23 då vi for därifrån.
 
Efter det for vi till Dragnäsbäck och mötte upp Mattlar. Var inne en stund och sen gick vi alla ut till grillstället på gården. Killarna gjorde upp en brasa och lekte med elden, haha;D När det blev glöd så grillade vi nåt kött.:p Ville (som bodde granne) kom också ut och jag fick försöka snacka finska igen:p
 
Varken Mattlar eller jag drack. Så jag fick testa hans skoter men det gick åt helvete för den var för tung för mej haha. Ei vittu, sämst jag är alltså xD haha :D Det var himla varmt hela natten, 18-19 grader fastän det blev mörkt ute nån timme också. Så jäkla fint med sommarnätter!
 

Snälla sommar, ta inte slut

Har inte varit på gymmet på en vecka, är så jävla förkyld. Har bara mig själv att skylla. Höll på och tappa rösten i helgen, ändå stannade jag ute med gänget flera dagar. Helt ärligt är jag lite rädd för att slösa bort tiden, är ju bara ett fåtal veckor kvar av sommarlovet nu. :( 

Usch för alkohol

 
Tisdagen hängde jag med Juuso och Sofie och chauffören igen en stund, gjorde inte så mycket, bara körde runt.
 
Igår onsdag var det dags för en dagsfylla. Fick skjuts ti Johnnys på dagen, satt där en timme men sen for jag ut i det varma vädret. Vår chaufför hämta mej å sen for vi efter Sofie och Juuso, så va ja ut å körde me dem i mååånga timmar. Jag drack för att bli full, första gången på flera veckor. De va int så lyckat. 
 
Fick i mig 9 cider/lonkero. Int blev ja särskilt full int, bara fnittrig, glömsk & fjortis, jobbigt! Jag har nog växt ifrån detdär fylle-stadiet nu. For hem 21-tiden. Kunde knappt sova heller, får bara ångest av alkohol. Särskilt idag dagen efter har jag mått förjävligt! Ingen krapula på de viset, men allt känns tugnt och svårt och för första gången sen innan midsommar så har depressionen kommit tillbaka. So that settles it, no more fylle-drinking for me.

Söndag


Vår goda vän Mats har inte kunnat vara med oss de senaste festerna pga olika grejer, så idag tyckte jag det var tid att catch up with him. På eftermiddagen for jag ut till hans och Marias hus, Johnny kom också dit. Vi fikade och snackade om vad vi haft för oss på sistone. Sen satt vi ute i trädgården i solen.
 
Jag var nog rätt trött, men killarna fick lust att ta en par öl.. :P Så vi körde via en butik och sen till hamnen. Jag var så happy och lycklig fastän jag var helt nykter, allt är så underbart på sommaren, livet känns värt att leva nu! :D
 
Nåja nåjo vi satt vid hamnen och kollade på solnedgången. Jag drack bara en lonkero, har ingen lust att dricka på söndagar egentligen. Vi gick in till Laituri en sväng också så de fick varsin sista öl, sen närmade sig klockan midnatt så då for jag hem och sova! :)

Villaliv och festhelg

 
Styrde bilen mot Dragnäsbäck-kvarteret så fort jag hade vaknat och fixat mig klart. Efter många om och men så kom vi oss finally iväg till Johnnys villa i Maxmo. Vi for till stranden och solade och bara chillade hela gänget. Det var fint, men tyvärr lite kyligt. Satt inne framför brasan sen och drack tee, är lite förkyld:P
 
21-22-tiden körde jag hem oss till Dragnäsbäck. Vi for till Laura och drack lite, sen vidare mot Johnnys. Satt där i flera timmar och sen varierade vi med att hänga hos Junnu nån gång också. Vi var nog ett tiotal olika personer, de samma vanliga :)
 
Ovanligt lugnt i kvarteret denna helg, så det blev vi som stod för oljudet under natten ;D Var på äventyr i trapphuset och i tvättstugan, kollade på utsikten från högsta våningen. När det blev soluppgång gick vi ut för att grilla och sitta i solen, fin avslutning på kvällen. 
 
Nu på morgonen återsågs vi efter nattens festande och diskuterade gårdagen:P Vid 13-tiden lämnade jag sällskapet och for hem. Kul helg! :)

Så skönt att ha bil<3

Torsdag
Lånade en bil och for till stan och direkt till gymmet! :D Hela kvällen var jag ute och körde med Juuso och Sofie, vi hade kuski, jättekul sommarkväll med goda vänner. Klockan 21 for jag hem för att kunna gå och lägga mig i tid.^^

Igår, fredag
Jag hade bestämt med R att vi skulle ses. Jag har ju bil denna helg, så hämtade honom 15-tiden så for vi till stranden bakom sjukhuset. Satt på en filt i sanden och han drack och jag drack själv 2,5 lonkero (jo jag blev nästan full, pinsamt haha). Efter det höll jag mig till muminlimsa och vatten de närmaste timmarna för jag skulle ju köra bil senare. Sofie och Juuso var också ute i svängen så de kom med oss en stund och snackade över en tobak i solskenet.

När det blev skuggigt vid typ 8-9 sa vi hejdå vid stranden och jag styrde min bil mot Dragnäsbäck-kvarteret. Hade lovat att vara fyllekuski åt gänget där.. ;D Vi hann vara i både Johnnys, Junnus och Heidis lägenheter. Bra då de bor så nära varann. Under kvällen körde jag dem även till tre andra fester i brändö och hemstrand. Språkbarriären var tydligare nu, som nykter blir jag än mer blyg och försiktig när det gäller finskan
I slutet satt vi i dragnäsbäck och spelade Yatzy. Jag var trött och körde hem halv 4 på natten, de andra såg inte ut att vilja avsluta festen, själv ansåg jag att mitt uppdrag som driver was all done! ^^


Pigg och fri från baksmälla idag, får se om det blir min tur att festa idag eller om de vill ha mig som chaffis nu när jag en gång har bil;) nåjaaa vi tar det spontant:DD


Fan vad allt är vackert just nu

Är fortfarande i Korsnäs och OMG  så fucking jävla skönt det är att vara ensam här! Jag skulle kunna stanna här ensam i flera veckor. Love this!
 
Jag har gått och lagt mig tidigt varje kväll och sovit länge om mornarna.
Dagarna har jag spenderat med en bra bok ute i solen och bara vilat!
Så skönt med tystnaden, jag själv är också tyst, behöver inte säga ett enda ord under min vistelse här.
Låter datorn vara stängd och lämnar telefonen ljudlös inomhus. :)
 
 
Önskar att denna dröm varade lite längre, men snart är det dags att bege sig till stan för en fartfylld helg. Jag gillar kontrasterna, denna lugna, lata sommardröm varvat med partykvällar i en intensiv takt. Just nu är jag ju alltså husvakt/djurvakt i Korsnäs eftersom familjen är på resa. Dessvärre kommer jag inte få uppleva denna lugna tillvaro länge till, för imorgon kommer de hem. Bäst att jag flyr fältet innan kaoset anländer, det  är så himla jobbigt att vara här när de är här.
 
 
 
Detta var precis vad jag behövde, massa sömn, vitaminer och nyttig mat. Börjar känna mig riktigt utvilad och taggad inför helgen nu så småningom!

Leave the lies to the liars

Igår träffade jag Juuso, Sofie, Johnny, Mats och några fler.
Vi har suttit i hoviska, varit på Strampen på en lonkero samt gått i stan. 
Det var tydligen söndag igår så alla for hem å sova redan runt midnatt.
Själv for jag ut och köra med en kompis i några timmar, det var kul avslutning på en bra helg! :D
Kollade på soluppgången igen. Vackert.
Nu ska jag till Korsnäs å chilla några dagar:D
 
 

Sleeping with silence

Började min festkväll med att dricka hemma hos mig. 
Johnny skulle till stan nån gång så han kom via, och guud vad lättpåverkad jag var, började vingla efter 2 cider :s
Vi gick ner till hamnen och satt en stund i solen, sen hoviska och satt och talade med tre tjejer som Johnny kände.


Sen for vi hem via mej å lämna drickan, och när klockan närmade sig midnatt var vi inne på Fontana! :)
Beställde dricka och träffade Fredrika, Kent och Tomas.
Dessvärre var det tråkigt på Fontana, inga kända ansikten, och de flesta var typ 18 år gamla :P
Så jag och Johnny stack till Leipis, de andra ville till O'Malleys men själv gillar jag inte det stället:P

Leipis var det destu roligare! Hård musik, bra lightshow och folk på dansgolvet. 
Vi satt i nån soffa där och jag träffade många av mina rave-kompisar.
När det stängde for vi med Tony och 3 andra personer jag inte vet namnet på, mot någon efterfest.
Var till två olika lghter och när det blev soluppgång gick vi ut och satt på några bänkar i en park (jag mådde illa, så kändes bättre att sitta ute i friska luften). For hem typ halv 8 elr nå.

 


MEN VITTU jag mådde illa hela kvällen! Ännu idag har jag illamående. Läste lite på nätet och insåg att halveringstiden på de lugnande jag har är typ 12h, tog dessvärre en hel vit stav i fredags när jag skulle sova, så hade ju fan rätt mycket benzo i kroppen när jag började dricka igår, strax under 1milli... :O No good!  
Absolut första och sista gången jag tar mina lugnande när jag vet att jag ska dricka dagen efter!! 
Som tur är tar jag dem himla sällan, int ens 1gång/v, vill int att toleransen höjs, + att jag endast får ut ett ganska litet antal åt gången så det gäller att va sparsam haha.;D
 

You're my serotonin

Whoo, partyy! Taggad igår när det var fredag, men de andra var inte lika taggade :P Mats hämtade mig 17-tiden så for vi till Johnny där vi lämnade på soffan i flera timmar bara :P Det var inte särskilt händelserikt med andra ord.:) Folk är alltid så långsamma, men nåjaa som tur är så är jag inte lika adhd-stressad längre :D 
 
Öööh ja, nå sen typ 22 for vi ut å köra till Smulterö och i stan och lite överallt. Vid midnatt for Mats, Johnny och jag till mig. Satt där rätt länge, sen blev Mats trött och for hem. Jag och Johnny väntade på Heidi som skulle köra oss, men det tog så lång tid så vi gick till stan. Satt på Hese för Johnny skulle äta, och då äntligen dök Heidi upp! Vi satt och snackade en stund där, blev nog väldans lugn/nykter fredag:P
 
Klockan 4 på natten sa jag hejdå åt dem och gick hem med musik i hörlurarna, helt kul kväll ändå. :)
 
 
 
Idag har jag städat och pluggat och nu håller jag på å fixar mig inför utgång ikväll, ska på krog för första gången på flera veckor är det meningen, får se hur det går xD Har börjat bli så rädd för alkohol, eller att få minnesluckor alltså. Och när man är på krog blir det lätt för mycket. Vet int, men jag har typ fått nåt kontrollbehov att jag inte vill bli för full längre, vill alltid va klar i huvudet. Dåliga erfarenheter av de senaste gångerna jag varit på krog och fått black-outs :P ei vittuuuu ska ja verkligen far ut idag?:P Nojooo:)

Min vardag:)

Igår gjorde jag inget annat än att vila, så idag var jag destu piggare :D
Har städat hela morgonen och förmiddagen och sen gick jag ut på stan och hängde med Elina.
Vi gick i affärer och snackade en hel del som vanligt. :)
På kvällen körde jag ett hårt magträningspass på gymmet och efter det har jag lämnat framför datorn.
Ska sova nu och sedan imorgon börjar jag dagen med ett gruppträningspass på gymmet.
Så himla kul att man ser resultat där även fast det blir rätt många dagars festande varje vecka. :)
 
Livet är awesome just nu, tillochmed vardagen känns hur kul som helst! Lyckas vara nöjd med att ha tråkigt emellanåt, eftersom jag vet att nya äventyr väntar runt hörnet hela tiden, ganska exciting :D

Hamnade på lite villovägar ;D


Veckan började bra, med tidig morgon på gymmet på måndag, ett hårt träningspass blev det!
På tisdagen sov jag lite längre och sen snackade jag med Johnny som tyckte jag skulle komma till han och hjälpa till att städa ;D Så han och Mats kom och hämta mej där runt 12 på dagen, så for vi till Johnnys och drack kaffe och snackade och lyssnade på musik. Särskilt mycket städas blev det inte förrän typ senare på kvällen.
 
Var en sväng till Heidi och hälsade på hennes katter. :) Sen tillbaks till Johnny dit Janne också kom. Vi var och handlade lite mat från affären, åt och satt och talade bara. Sen for jag, Johnny och Mats till hoviska med en Jenny som jag inte träffat förr. Vi satt och drack en par där innan vi gick till Laituri på varsin lonkero. 
 
Efter det hängde en full typ med oss o skulle ha skjuts. Körde runt i nå Vetokangas, släppte av han som var full. Samtidigt tappade vi bort Johnny. :P Så jag och Mats for hem till honom nån timme och satt vid köksbordet och drack varsin cider. For sen till Johnny och där var han ju, tillsammans med lite andra folk! :) Fortsatte kvällen där, tills alla hade farit hem.
 
Då var klockan typ 02, och vi tre for till Mats för "efterfest", satt mest och var trötta. :P 
Hade nog tänkt fara hem och sova, men så plockades bananlikör fram :P
Mats kunde inte köra efter det så det fanns inget annat att göra än att sova över :P
Halv 9 på morgon fick ja skjuts hem iaf. Sen dess har jag hunnit vara ut en sväng för å
hämta nå grejer ja glömd där, samt träffat på Sofie och Juuso lite snabbt :)