Drunker than drunk

Jag är hemma igen nu efter två dagars intensivt supande. Det har varit helt galet! Hundarna har varit med också. :P
Onsdag:
Jag, Maija och Daniel förfestade hos mig. Gick till Pullo sen och drack söta drinkar. Maija for hem ganska tidigt medan vi andra stannade där. Så det var jag, Daniel, Anton och Sofie. Vi shottade och alla fick black-out. Sen gick vi till Daniel på efterfest när krogen stängde. Var där i två timmar men minns ingenting. Sen hade jag tagit Jack och gått hem (lämnat Trolla där haha)
 
Torsdag:
Även min iphone hade jag glömt. Så kl 13 dagen efter vaknade jag av att Daniel, Anton och Trolla kom in i lägenheten. De sa att vi sku supa igen. Så ja skicka iväg dem och började fixa mig. Sen tog jag hundarna och for till Daniels. Gick till stan och köpte en 12-pack lonkero. Sen lämna vi hundarna hos Daniel och vandrade iväg till beachen!

Vi tre satt på stranden i flera timmar. Jens från Korsnäs kom dit och satt med oss en stund och sen kom Sofie! Så kul att supa med Sofie igen! Tony och Nicke kom dit en sväng cyklandes haha. Och sen kom Tommy också. Efter ett tag bestämde vi oss för att gå in till stan, eller till Daniels lägenhet rättare sagt. Vi fortsatte festen där ute.

Dock vet jag inte riktigt vad jag sysslade med, jag satt inne och chattade med folk istället för att va social ute med gänget.. Voivoi. Nåja sen börja drickorna vara slut så Tommy sa att han hade nå starksprit hos sig så han och jag tog hundarna och gick över till honom. Hundarna hade fullt upp och lekte hela natten, för Tommy har en labrador, så det var lite hundkaos hehe. Vi drack och hörde på musik och slocknade sen haha.

Vaknade nu på morgonen och gick hem med dogsen. Antar att det blir nykter fredag idag eftersom det blir megafest imorgon.
 
 
 

Loca

Igår var en riktigt bra dag! Jag gick i massa affärer med mamma hela dagen, och sen när jag kom hem till lägenheten väntade ett brev från kela. Jag har beviljats 245 euro i bostadsbidrag varje månad!! Så nice, så slipper jag slösa på mina pengar lika mycket, nu är det ju mycket mindre jag måste betala i hyra varje månad, så det är chill.
 
Sen var jag på BodyBalance också, sååå bra feelis. Tänkte gå på gymmet idag med, men vaknade förkyld med ont i halsen, inge bra.. Så blir att dricka en massa tee idag och kurera förkylningen. Jag har nämligen lovat att gå ut med Maija ikväll. Det blir hennes första utgång på krog och vi ska testa massa drinkar på HulluPullo. :) Löften bryter man inte så jag får se till att bli frisk nu så jag kan supa! Får väl ta en jäger eller salmix shot där, då brukar man inte ha ont i halsen mera :D
 
De dumma hundarna har hållit på och lekt här hemma. Trolla löper och Jack är intresserad även fast han är kastrerad. Gissa vad de ställde till med idag?? Jo de fick till en lyckad parning med hängning (alltså att de fastnade i varandra)! Sjukt. Men vilken tur att Jack är kastrerad, annars hade det nog blivit massa problem.
 

Vardag

Det var skönt med en måndag för omväxlings skull tycker jag idag :P Skönt att ha rutiner i ett par dagar innan det är dags för nästa fest.

Idag har jag gymmat, var på BodyPump 45 min. Nu ska jag strax åka hem till Korsnäs över natten, chill.
 
Bild på Jack här om dagen när han hoppade i ett lerigt dike i brändö, smutsig hund :P

Wanting to get higher

Okej, gårdagen alltså. Jag sov ju inget under natten, och sen på dagen satt jag bara framför datorn, städade och sånt. Det bestämdes att jag, Tomas och Ida skulle till sky. Så vi drog ut på stan efter 10 nån gång, jag drack klart min lonkero och sen gick vi in på klubben. Vi satt på uteserveringen och chillade med varsin kesälonkku, sååå goda!<3
 
 
 Sen dansade vi en del och drack och rökte och hade skoj!
Dock ville de gå hem så tidigt, redan 1-2 tiden tror jag det var.
Jag stod inte ut med tanken på att gå hem och vara ensam och inte kunna sova,
så jag stannade kvar och dansade ensam.
Träffade Ceddis sedan så umgicks med honom å hans gäng den sista tiden.

Sen blev det ljust ute, inte samma stämning på en nattklubb när det börjar ljusna tycker jag.
Så när det blev mer folktomt gick jag också hem.
Åååh jag var nästan helt nykter där i slutet, så tråkigt!
Men det är nog för att jag drack fram tills på morgonen dagen innan så alkoholen verkade inte lika bra.
 
 

Inflyttningsfest & Maijas B-day

Jag har haft ett intensivt dygn och livet leker and so on :D Jag har varit vaken i 30 timmar nu! Härliga tider. Visst är jag lite trött, men eftersom det planeras på en eventuell dåka päivä så vet jag inte om jag vågar gå och lägga mig, isf ork ja väl int stig upp.
 
Nåja iaf, jag hade fest hos mig. Det var kombinerad inflyttningsfest och födelsedagsfest för Maija. Maija fyllde 18 igår, så blir myki krog i sommar! Det var skitskoj och det kom massor med folk! Alla teinin i vårt gäng, åså Sebbe och sen faktist också Tommy från Åland, som jag brukade supa massor med i Korsnäs när jag var 15! Kul återseende.
 
Vi satt mest inne och hörde på musik och talade och instagrammade i början. Sen när det blev efter midnatt satt vi faktist ute på gården. Rökte, talade om viktiga saker och hade det mysigt. Härligt med massa folk, och jag behövde bara en 6-pack cider (okej kanske liite mer) för att bli full, så det var awsome! :D
 
Klockan var halv 4 när de sista gick hem. Jag hade messat med min vän jag brukar hänga med ibland, som var på krog just då. Så jag tog Mimmi i koppel och så mötte vi upp honom och tog en taxi hem till honom. Det var fan gryning redan, ljust ute, åååh vad jag älskar sommar! :D Vi satt hos honom hela natten, hörde på musik och sånt så det var trevligt.
 
Vi sov ingenting. Lite drack vi väl hehe.. :) Men nåjå sen typ 8 på moronen så rök hans hund ihop med min lilla chihuahua.. Det var inte så lyckat, det var rätt mycket blod och chihuahuan var i chock. Jag ringde jourveterinären och tänkte åka in. Fast sen när det slutat blöda så var inte såret så stort att det behövde sys, så jag kan nog ta hand om det själv tror jag, så avvaktar angående veterinär. :)
 
Iaf, mina föräldrar hämtade mig halv 10 och skjutsade hem mig, jag fick Jack på samma gång. Ja se oli siinä!
 
 

Cold

Jag tar långa varma duschar. Badrummet blir dimmigt av värmen. Inuti mig finns kylan kvar. Den försvinner inte hur mycket jag än duschar.
 

En vanlig måndag

Idag hade jag 4 hundar för ett litet tag. Moster kom med mig på morgonen och så gick vi ut med alla 4 samtidigt! ;P
 
Sen fick hundarna lämna hemma medans vi gick på bodypump :)
 
Resten av dagen har jag spenderat med att promenera massa. Jag var till stan och umgicks med Maja och Reidar en stund, Mimmi hade vi med oss. Satt i solen, såå skönt! Idag har jag haft bara ben, shorts och en topp. Det är så kul att det redan är sommar! Allt är så härligt, solen, sommarlovet, festplanerna. Ååh.
 
Trophy har åkt hem nu,alltså min andra chihuahua då, som bor hos mina föräldrar.
 

Närpes hundutställning

Vaknade 7-tiden denna söndagmorgon, lite vinglig men det var väl skojj haha. Drack lite tee och sen åkte vi till Närpes, jag, mamma och de två stora hundarna. Trolla var den jag skulle tävla med, Jack var bara med för träningens skull, + för att träffa andra stövare. Vi slapp in i ringen redan efter 9 nångång, så det var ju skönt att vi inte behövde vänta så länge.
 
Denna domare tyckte inte så jättemycket om Trolla dock, så hon gav bara ett blått band. Det var snabbt klart. Sen gick vi bara runt med hundarna i hettan. Det var härligt, varmt och skönt och så många söta stövare! Folk var fashinerade av min väldigt stora stövare, så vi talade med mycket människor och det var skoj! :)
 
 
 

Åminne säsongsöppning


Finally dags för lite sommarsupande utomhus! Först körde vi hundarna till Korsnäs, sen tillbaka till stan för att hämta upp de på bilden ovan. Anna, Ville och Anna. Daniel skjutsade oss till Åminne och väl där satt vi vid bryggorna och förfestade. Lizzi kom också med oss. Sen kom det mer och mer folk när kvällen fortskred.

Vi hörde på bra musik, blåste såpbubblor och hade riktigt skoj. Vädret var underbart, u gotta love summer! Träffade mycket folk. Jag hade inte med särskilt mycket dricka, typ 5 cider bara. Fast sen drack jag Oscus sprit, för han blev jättefull och spydde, och behövde nog nån som hjälpte honom dricka upp tror jag bestämt. :) (A)
 Jag och Patte satt ute med honom, han var ganska rolig efter all sprit.

Min pappa hämtade mig nån gång efter 12. Så då åkte jag hem till dem och sov, för att orka upp kl 7 dagen efter :)
 

Party hard


Guud så varmt det är! Jag och tjejerna (och Ville haha ;)) ska till Åminne ikväll och sitta vid bryggorna och supa i det fina vädret.
Det kommer bli asnice!

Min mamma kommer hämta mig redan vid midnatt typ, eftersom vi imorgon ska åka klockan 8 på morgonen till Närpes för en hundutställning med Trolla. Men det löser sig, jag får se till att inte ta en enda ciggarett, eftersom om man röker är det större risk att man får baksmälla. Fast jag brukar inte bli bakis på sommarn så det är nog chill! :) (+ att vid 8-tiden på morgonen brukar jag ännu vara full, HAHA)

Only teardrops

Oj, en hel dag har gått igen, det går så snabbt! Även fast jag inte somnade förräns 3 ish igår så vaknade jag efter 9 imorse. Kan inte sova längre hah;P Men jag har gjort en del ändå. Bl.a har jag vart och handlat alkohol inför imorgon. Det var så sjuuuuukt varmt på stan idag, värsta sommarvädret! Skippade gymmet också, orkar inte gå dit i denna hettan.

Sen har jag och Jenny varit hos Daniel ett tag. Å så har jag träffat min syrra och moster för en hundpromenad. Ja, okej då jag har väl inte gjort så jättemycket idag ändå :P

En galen bild från hundutställningen vi var på i onsdags :P Jag tror att jag försöker sakta ned hans steg men han råkar "bita" i min arm :D

About yesterday

Jag hade en perfekt dag igår! Förutom massa värk i benen idag efter allt promenerande bara ;D
 
Först förde jag hundarna till Daniels, typ 10 på morgonen. Sen var det dags för gymmet, där blev det en timmes BodyBalance, härligt! :D Efter det hem och fixa till mig lite, sen drog jag till stan och mötte Jenny. Vi satt vid frihetsstatyn, träffade Tapio osv, riktigt trevligt! Vi åt glass också, samt delade på en mexico-lonkero bara för att testa hur den smakar. Den var söt och god! :D
 
Sen gick jag och mötte upp Maija och Mill. Vandrade i evigheter runt på stan med dem. Sen chillade vi bara i solen, urhärligt väder alltså! :D Runt halv 7 gick jag till Daniel och hämta hundarna, då va vi ännu ti hundparken en sväng så di fick springa av sei:)

Nåjååå sen hörd jag på musik hela kvällen. Ja ha fått svårt att sova igen, så måst väl börja ta mina sömnpiller igeeen. Det blir så när de e ljust ute och man hör fågelkvitter då man ska försöka sova, fast de e mitt i natten!! :P
 

Chasing summer

Idag har mina morföräldrar varit i stan så de kom och hälsade på i min lägenhet. Sen skulle de ha med mig på lunch så då gjorde vi det.
 
På eftermiddan kom min syrra till mig. Hon skulle skjutsa till hundutställningen vi skulle på. Så mot kvällen åkte vi dit, det var på Minimanis parkering. Min moster kom också dit som hundhållare. Fullt upp med tre hundar! :D
 
Jag tävlade med Jack och Trolla. De var riktigt duktiga båda två, och blått band fick de båda två. Sen i konkurrensen valde han tyvärr ingen av mina hundar bland de som fick fortsätta, så då var det klart. En hel massa väntande för ingenting. Så är det på hundutställningar! :)


Speed

Jag är i ett sånt flow nu, jag har massor av energi oavsett om jag äter eller inte, samma sak med sömnen! Det är så härligt! :D Har promenerat med hundarna en hel del idag, samt varit på BODY på gymmet.
 
Fin början på sommarlovet! Nu är det bara att se till att göra så mycket som möjligt och festa mer än tillräckligt! Dock är det så himla tråkigt på vardagarna. Jag har liksom ingenting att göra. Det enda folk kan tänkas göra i vasa är väl att gå ut och festa.
 
Nåja, jag ska ut på stan och hänga med Jenny nån dag tänkte vi, och imorgon har jag hundtävling och sen är det inte länge kvar till helgen! I alla fall på lördag blir det fest. Sen på söndag är det hundutställning i Närpes när man är bakis, men det brukar inte va några problem :)
 

Earthlings

Idag har jag sett filmen Earthlings som går att se gratis HÄR: http://earthlings.com/?page_id=32

Den handlar om verkligheten för många djur på jorden, om människans grymma handlingar. Mycket av det som visades i bild står redan beskrivet i Jonathan Safran Foer's bok Äta djur, som jag läste för ett tag sedan. Det är verkligt och tragiskt.
 
Om du tycker filmen är så hemsk att du inte vill se på den, då är det kanske dags för ett aktivt val? Klarar man inte av att döda ett djur eller själv se ett djur dödas borde man inte äta djur.
 
Filmen visade också andra sätt som djur lider på. Tex hur läder kommer till, och att det mesta lädret kommer från indien tex. Även en del om husdjur, det känns förjävligt hur många hundar och katter som far illa och dödas på hemska sätt.
 
Jag är inte helt emot kött även fast jag förespråkar veganism. Jag äter mjölkprodukter, och visst blir det en köttbit nu som då. Men jag önskar att jag kunde sluta med kött helt. Som tur är har jag nog minskat min köttkonsumption med stoora mängder. Jag hoppas fler gör det samma, veganism is the future you know!
 
 
 
 

Ny bloggdesign

Har fixat en massa med HTML-koder hela morgonen, och samtidigt trixat ihop en ny header med bilder från tumblr. Kul med uppdaterat utseende här! :)

Trååkigt

Jag hade så mycket överflödig energi idag så jag gick till gymmet för lite träning. Heeelt chill nog.

Jag har int riktigt nå att göra i min lägenhet.  heehe


I'm not addicted, I'm committed

Igår kom en vän till mig. Vi drack cider och öl. Satt vid bordet och talade. Drack osv.. Sen när jag var ensam ville jag fortsätta festa. Sökte efter vänner på facebookchatten men resultatet var tragiskt. Fast jag lyckades ta mig ut ändå, med Gusse och Fredrika. Först O'Malleys och sen blev det ollis. Dansade med Fredrika, talade med random människor, och det var helt okej även om jag var ganska klar i huvudet. Ollis är ollis och det är inte världens bästa ställe men somsagt helt okej. Hey I just met u, and this is crazy, but here's my number, so call me maybe. Den spelade de, och sen var Fredrika försvunnen. Jag gick hem och klockan var tre. Det var kallt. Jag är glad att jag gick ut. Jag måste bli mera spontan, och detta var spontant.
 

Paus från valpen


Jag och de två "snälla" hundarna har ledigt från Trolla denna vecka. Trolla fick stanna hos mina föräldrar. Jag, Jack och Mimmi tycker det är skönt att få lite lugn och ro från busiga valpen.

Som ni ser på bilden sitter de mest och tittar ut genom fönstret. Vi sov oförskämt länge idag också, när vi inte hade Trolla som väckte oss. Det är allmänt lugnare här, hundarna bara sover å vill inte gå ut i regnet. Men det kan ju vara bra det med :)
 

I am the architect of my own destruction

Har varit hos mina föräldrar i några dagar och nu är jag tillbaka i stan. Jack och Mimmi är med mig. Idag har Mill och Maija varit här :) And that's all I've got to say today.
 
 

Fästingsäsong

Hittade två fästingar på Jack idag som jag fick ta bort. Trolla har haft ett par krypandes på henne redan. Så det gäller att se upp, fästingarna är på hugget redan!

Vi var i hundparken igår, antagligen därifrån de kom.
 
 
 

Bodyattack igen

Jag var på bodyattack idag igen, och visst var min kondition bra mycket bättre än förra gången. Men inte tillräckligt bra, tänkte nästan svimma för att jag tog i för hårt. Men förhoppningsvis ger det resultat och på nästa pass kanske jag har återfått min gamla kondition så jag kan gymma lika hårt som jag brukar! :)
 
Det känns bra att det inte längre tar en evighet att bygga upp konditionen igen efter en paus. Hoppas det håller i sig såhär.
 
Annars då? Jo hundarna och jag trivs bra i vår nya lägenhet. Idag har vi lekt med grannhunden på gården, hon och Trolla fick springa lösa och jaga varandra och Jack var kopplad för att han inte skulle rymma :P
 
 

Första maj

Glad och med alkohol fortfarande i blodet klev jag upp morgonen efter vappen. Jag brukar va bakis, men med solen skinande utomhus kan man ju inte annat än att må bra! :D
 
Så jag tog solbrillorna på och Mimmi med mig och vandrade till torget. Först hängde jag med Fredrika och Kent en timme innan de skulle till båten. Sen var jag med Jenny, vi gick runt och hon talade med massa finska kompisar. Sen skulle hon iväg, och då lämnade jag med Maija och Reidar. Vi gick runt och träffade vänner, häftigt att så många från gårdagens fest orkat sig upp, fast de är väl för unga för att vara bakis...
 
I slutet stog jag, Maija, Reidar, Oscu och Mimmi och kollade på bilparaden. Det var skitkallt ute, så efter ett tag tog jag Mimmi under armen och gick hemåt. Stackars Mimmi ville bara upp i famnen hela tiden, det var nog för kallt för henne också.
 
Så det var några härliga timmar på stan en bakisdag :P

Jag på vappen år 2008, fun times, fun times...

Glada vappen!

Vi hade en riktigt kul vappen-fest hos Daniel med massa sprit och glada miner. Det var en bra stämning och det kom mycket folk. En del gick till hoviska, en del for på andra fester och en del kom tillbaka senare. Folk spydde och drack, haha precis som det ska vara med andra ord (;

Jag stannade inne, det var för kallt för mig att gå till hoviska, jag fryser ju tillochmed inomhus. Men på skolavslutningen förhoppningsvis. :D Det var en kul kväll ändå.

Jag hade med mig både systemkameran och digitalkameran och gudars vad mycket lättare det var att ta bilder med digitalkameran! Jag brukar annars bara ha systemkameran, men det blir ju perfekt nu med en gammal digitalkamera man kan ta med ut på sommaren och inte behöver va lika rädd om som systemkameran. Iaf, här kommer några bilder!