Today

 
 

Påsk

Är och firar påsk hos familjen på landet. Vi har ätit mat och haft en påskbrasa ute.

Jag åker hem till stan ikväll, för imorgon är det ju utgång somsagt! :D


Life is a drug

 
Igår hade jag plugg-dejt med Fredrika. Dock blev det nog lite mer chatching up än matte-pluggande. Men det är skoj det med! :)
Idag har jag hängt på stan med Jenny. Inte för att det finns särskilt mycket att göra där, men det var kul ändå! Man märker ju att sommarn är påväg. Det är varmare ute och mer folk än vanligt.

Bostad

Idag har jag varit till VOAS för att fråga om lägenheter. Jag söker ju lägenhet i Vasa nu, vill spendera våren och sommaren här.
 
Men på voas var det en sur tant som sa att hon minns mej och problemen med mig, så "det blir nog int nå". Nähä? Nåja, vad kan man. Får söka vidare på andra ställen då.
 
Sen har jag varit ute med moster, vi var ut och gick med alla tre hundarna :) Det är verkligen sommar på gång här!
 
 

Blue

Jag orkar inte. Varför kan inte livet va lika bra som det var år 2008. Jag blir så himla avundsjuk på mig själv när jag läser texten i det tidigare inlägget. Nu är allt åt helvete och jag kan bara svälja piller och försöka ta mig igenom dagen.
 

En ljusglimt från förut

Jag har inget annat vettigt att skriva, så jag kopierar in en text från mitt favoritår i livet, år 2008. Det var nog en sommar när jag verkligen levde livet och mådde bra. Det saknar jag. Nåja, hoppas på att denna sommar blir någorlunda bra ändå :)

Åminne igår

Lauantai 30.08.2008 14:54

d va skoj igår fan, först förfest hos mej, sen ut å köra till amppes, sen alla ti åminne. iisa å jag dansa först, men sen fick iisa astmaattack, så ja fick gå me henne ti röda korset där. sen for hon hem tror ja, å jag lämna där å dansa precis vid högtalarna å DJ:n. de va sååå skoj! D kom no fram massa folk t mej å, åså träffa ja belle vicki sara emmi å många andra. Natu va å där men ja minns int att ja hann träffa henne så mkt. de flesta av mina kompisar for hem ganska tidit, men vad gör det då man får dansa å träffa nytt folk ;) ;) ;) heheheh
sen försöka ja smita undan nån kille, åså hitta ja soffi så vi måsta stå å tala me han killen ändå. tror han va full, fast han sa han bara had drucki två tequila på baren där vid åminne. aija, skit samma, sen kom mamma å hämta mej, så ja satt å tala me henne i fyllan, fast ja va no ganska nykter den tiden. de va 3 på natten då, å ja had börja dricka exakt kl 3 på dagen.
Ganska skit, ja tappa bort min nya kamera! Ja had bara hunni ha den en vecka. (min förra blev stulen från lägenheten för ett par veckor sen) Men nu fan slarva ja bort min nya å. :(  Åså blev min handväska stulen där inne på dansgolvet. ja had en cider i den å pengar. jaija,d får man int ta så hårt, nu ska vi supa igen. ja älskar livet, så skoj här nuförtiden, fastän ja längtar bort från vasa, sku vila supa i nån ny stad nu, me nytt folk. :P

Training

Idag är jag tillbaka på banan med kalorier och träning. Jag var tillbaka på gymmet också. Det kändes att jag inte tränat intensivt på sistone. Det har varit på mycket stockholm. Men nu får det ge med sig, för nu har jag ett kortsiktigt mål, HulluPullos påskevent som är snart! Exciting!
 
Idag var jag på BodyCombat, nytt program! Imorgon blir det lugnare träning och sen på lördag blir det mycket och intensivt!!
 
 

Home

Det var en hektisk dag igår, bilvägen hem först såklart, men sen kom resten av mina hundar till stan. Jack som varit ifrån Mimmi några dagar nu blev väldigt glad, och hans hanhundsinstinkter tog över. Han har hållit på och juckat hela gårdagen och även idag. Mimmi är med på noterna, så det är inte en lugn stund här. Men Jack är ju kastrerad så några stövare/chihuahua-valpar kan det inte bli :)

Igår var jag även till skolan. Biologi stod på schemat. Det börjar närma sig periodens slut. I nästa vecka har jag prov i matte och filosofi, så det blir en hel del pluggande nu.
 
 

Stockholm dag 3

Efter hotellfrukosten checkade vi ut runt klockan 11. Spenerade tid i kungens kurva och fikade på ikea. Sen har vi varit till bl.a. Fridhemsplan, Götgatan och Nacka forum. Klockan 5 åkte jag och Mimmi till Fruängen för att träffa hennes hane en sista gång. De försökte i typ 1,5 timme men det lyckades inte riktigt denna dag. Vi hoppas på att parningen dagen innan räcker, att det var rätt dag för henne. Så får vi se om ungefär en månad om hon börjar bli rund om magen, hehe ;P

Efter parningen drog vi till hamnen och checkade in på viking line, time to go home!

 


Stockholm dag 2

Idag har vi gått i centrum och ätit mat på stureplan. Vi har kört runt och shoppat hundsaker i kungens kurva, det finns en hel del här faktist!
 
Nu på kvällen har jag och Mimmi varit till Fruängen, där hennes hane bor. Vi var där endast en timme, för de fick till en lyckad parning ganska tidigt! Sen ville de inte mera, så vi bestämde att ses imorgon innan vi ska åka till båten.
 

Stockholm dag 1

Anlände till stockholm tidigt imorse med båten. Var till Vitabergsparken och hängde i hundparken en stund med Mimmi ;P
Sen har morgonen mest gått ut på att fördriva tiden innan butikerna öppnat.
Sen blev det södermalm och kista galleria.
Vi checkade in på ett hotell i närheten av kungens kurva sedan.
Sov ett tag och sen har vi hängt på ikea och det stora köpcentret Heron City.
:)
 
 

Mimmi

Om ett par timmar eller nånting så åker jag till sthlm med min chihuahua Mimmi. Hon löper ju, så vi ska på parningsresa haha ;P Det blir omparning med samma hane i sthlm som jag använde sist, då när det inte blev några valpar. Förhoppningsvis lyckas det denhär gången, det blir lite senare i löpet nu än vad det var förra gången.
 

Doggylicious

 
Aaw, de små vovvarna är kära i varandra, det är så kul att se<3
Iaf, jag har funderat på dethär med hundarna, och kanske är det så att jag har för höga krav på mig. Inser att andra kanske inte ger sina hundar så mycket som jag gör, men ändå mår hundarna bra.

Mitt mål har alltid varit att varje hund ska få göra något 5 ggr per dag. Dvs promenad eller godissök ute eller träning. Ofta lyckas jag med Jack, dvs han får ofta 4-5 promenader om dagen. Mimmi är så liten och verkar inte bry sig om hon får komma ut eller ej, det enda hon kräver är att få sitta i famnen, så där stannar jag på typ 3 promenader/dag.
 
När jag bodde på Lidingö var jag lite mer aktiv, då gjorde jag något 5 ggr per dag och hund. Dvs nästan 15 ggr för mig. Jag antar att jag körde slut på mig själv då, därför jag tappat hundintresset efter det. Nu får jag nog släppa på kraven, kanske kanske klarar de sig nån dag med endast tre promenader? Eller jo, såklart gör de det! Det måste de ju, eller tänker jag egoistiskt nu?
Efter Jacks kastrering har han blivit så snäll! Han drar inte längre i kopplet som en galning, så jag kan återigen gå med 2 hundar åt gången! Dvs jag slipper gå 3 morgonpromenader osv. Just nu har jag bara Mimmi och Jack i stan, så jag går med dem tillsammans och det funkar finfint :)
 
Så nu är allt bra med Mimmi och Jack. Enda problemet är lilla busiga Trolla. Blir hon lämnad ensam biter hon sönder skor. I kopplet drar hon gärna om hon inte blir lockad med godis. Hon är allmänt knasig och vild inomhus. Men det är väl så det är med unghundar? Jack var likadan, han slutade bita på saker när han var 1,5 år. Så det är väl bara att vänta på att Trolla växer upp så blir hon oxå lugnare :)
 
 

we go oh

Spenderade gårdagskvällen hos en kompis i brändö, kollade ett par filmer och drack lite, det var trevligt:)
Idag ska jag kanske åka och hälsa på iisa och barnen, de åker ju hem imorgon :(
Fast själv kanske jag också åker över till sthlm i helgen, vi får se.
 
Nu ska jag bara dricka massa vatten, skönt att inte vara bakis iaf ^^
 

Love is in the air

Mimmi löper. Löptiden är så rolig här, för det är underbart att se kärleken mellan Jack och Mimmi. Löptiden är den tiden när de verkligen connectar. De umgås hela tiden, de leker och slickar varandra. Nu är ju Jack kastrerad så vi slipper det fanatiska juckandet, det är ju bra! ;P Här kommer lite bildbevis på kärleksparet:
 

Kaos

Det är så stressigt för mig att komma hem efter en resa. Nu tänker jag på skolan. Visserligen har jag läst lite i filosofiboken på kvällarna i sverige, men inte tillräckligt. Inget jag gör är tillräckligt.
 
Idag är det onsdag och vanligtvis brukar jag ha pluggat klart veckans uppgifter för minst ett ämne på onsdagar. Jag går tre ämnen denhär perioden, Biologi, filosofi och matte. Eftersom jag kom hem sent på måndagsnatten har jag inte pluggat nånting då, och på tisdagen hade jag bara ångest och mådde psykiskt dåligt. Alltså ligger jag efter och jag har panik!
 
Ikväll ska jag på biologilektion, det blir nog kul, få igång livet och rutinerna lite. Jag hoppas jag hinner plugga klart veckans tre ämnen innan söndagen, annars blir det fan kaos i mitt huvud. Jag vill att allt ska va perfekt, jag vill vara duktig och få bra betyg. Men det är svårt då jag har så mycket att fokusera på. Jag måste oxå komma igång med gymmet. Jag vill ju hinna bli smal innan sommaren liksom, och nu är det fan bara ett par månader innan sommaren är här!
 
Sen hundarna ska vi inte tala om, hinner inte med allt. Gym, hundar, matkaos, betygshets i skolan, vardagen...
 

Vad som hänt sen sist

Seeg uppdatering, vet.
 
Söndags: Fikade med typerna på bilden + Nina och hennes chihuahua. Träffades på stan i isande blåst, så satte oss på ett fik på drottninggatan typ direkt<3
Sen tog jag tåget till södertälje och spenderade kvällen med Patricia, Anders och barnen, varefter jag sov på deras soffa den natten.
 
Måndags: Vi steg upp tidigt som fan. Bar ner alla väskor till bilen och körde galet snabbt till Viking-terminalen. Checkade in och sen upplevde vi nya båten. Vi lekte med barnen i lekrummet, åt och fikade, samt träffade Cecilia med hennes dotter som steg på när båten var på Åland.
 
Vi hade riktigt kul, fin båt var det, nya Viking Grace. Sen åkte vi bil hem och jag satt i baksätet med barnen hela vägen, jag och lilla Wille hade riktigt kul! ;P Det var mysigt. Sen var vi äntligen hemma i kyliga vasa, vinter all over again.
 

Chillkväll

 
Ingen utgång ikväll, det räckte med gårdagens fest. Jag syns faktist på bild här ovan med en grön ciderflaska.
Imorgon blir det fika på stan med några vänner och sen åker jag till Södertälje.
Ska vara hos iisa sista natten och sen blir det finland igen!

Nattklubb Victoria



Det blev inte Pure igår. Vi gick till kungsträdgården istället och nattklubb Victoria. Dansade och hade skoj.
 
Vimmelbild av Sandra från igår

Det var jag, Sandra, Melissa och massor av deras killkompisar. Först dansade vi bara och drack cider. Mot slutet köpte några ett drinkbord så då satt vi där, drack skumpa och sånt:)
Rodney DaSilva från bigbrother var där oxå! Ganska stor skillnad på svenska clubar och finska sup-krogar haha, fast jag gillar lilla Pullo hemma i finland ändååå asså<3

Vi hade ju planerat att supa hela natten och gå vidare till White Room sen (som stänger 5). Men Melissa och sandra blev alldeles för fulla så de vinglade ut. De låg i en hög på marken och skrattade, fast sen svängde det så jag och Melissas kille fick agera hjälp när de båda skulle spy.  Så himla konstigt att svenskar blir fulla så lätta, fattar inte haha :D Jag själv var inte särskilt full alls.

Nåja, vi fick in dem i en taxi iaf, och that was the end of the night! Kul kväll iaf!

Party i sthlm

 
Idag har jag spenderat större delen av dagen med Shelley. Först satt vi på ett café och hade inte särskilt mycket att göra. På eftermiddagen drog vi till Missa. Jag tog ett rätt så starkt bantningspiller där och då, vilket resulterade i hjärtklappning och att mina händer blev helt BLÅ! Har fan aldrig vart med om det förut, fast jag tagit starkare förut, men asså händerna blev blå som fan, helt sjukt, och så började jag frysa helt galet.

 Sen köpte var jag och Shelley och handlade på systemet innan vi åkte till Fridhems där vi satt och drack. :) Allt kändes mkt bättre efter några klunkar alkohol. Nu sitter jag mest och väntar på att Missa och hennes gäng ska komma in till stan. Vi är skrivna på gästlistan till Pure på Stureplan ikväll så blir väl högst troligen party där hela natten :)