To my perfect day dream

lördagen kom Toni till mig på kaffe på förmiddagen, sedan for han iväg på begravning och sånt. Resten av kvällen blev lugn, jag var bara ensam hemma och gick och la mig tidigt.

söndag följde jag med Daani o Jack till hundparken.
Senare på kvällen hängde jag med Johnny. Vi var till Shell och sedan och hälsade på Sami på kvällen. 


Måndagskvällen spenderade jag med Toni, vi gick och köpte godis och såg sedan på filmer. :)

onsdagen fick jag skjuts av mamma till Johnnys. Dit kom även Eli, Mattlar och Toni. På kvällen tog vi buss till stan, jag, Toni och Johnny. Vi for till mig. Toni stannade sent och vi lämnade framför varsin dator och tog reda på olika saker på nätet typ:p

You set me free

torsdagen steg jag upp tidigt och följde med och handlade. Var sedan via stan och därefter kom J till mig en stund. Kvällen spenderade jag med Toni. :)
 Runt midnatt var han ut på en öl med nån kompis, och jag halvsov. Han kom tillbaks kl 03 och då satt vi uppe och filosoferade om livet som vanligt:p Vi kom in på ämnet anatomi och det slutade med att vi satt vid köksbordet med mina gamla biologi-anteckningar och videor på nätet. Så nu har vi friskat upp minnet vad gäller blodomloppet, hjärtat och syresättningen, haha..


FREDAG
Eftersom det var väldigt sent då Toni for hem så sov jag till framåt eftermiddagen nån gång. Då blev jag väckt av Johnny. Han kom förbi en sväng men jag hade inte riktigt tid. Lite senare kom Toni till mig och vi hade jättekul som vanligt där vi satt och snackade om allt möjligt. Vi var även ut på en tobak med Tomas när han var in till stan.

Toni for ut å träffa en vän på en bar på kvällen, och under tiden kom Johnny till mig men han var rätt full. Jag ville inte följa med någon av dem på bar eftersom jag mådde lite illa och var trött, det har varit lite intensivt med det sociala umgänget på sistone, haha:p

Toni kom tillbaks och Johnny gick ut i nattlivet igen. Jag och Toni tog det lugnt, internetshoppade, kollade på gamla bilder, och hörde på dnb så jag blev riktigt energisk och partysugen haha:DD Men 05-tiden var Toni trött så jag följde honom hem och sen gick jag hem för att sova:)

Perfect freedom

Onsdagen blev en väldigt lång dag.
Efter att Toni for hem har jag vilat, städat och varit ute på en promenad. Klockan 16 mötte jag upp T igen och så gick vi till Jukka. Kana kom förbi en sväng också. På kvällen nån gång fick vi skjuts hem till mig. Vi var båda på glatt humör och skämtade och skrattade.:D
Daani och hunden kom förbi en liten stund och hjälpte till att fixa med internet. 

Kl23 gick jag och Toni hem till honom med hans dator för han skulle fixa med nå delar elr nåt. Han visade mig deras balkong, så himla fin utsikt, högt upp! Jag vill också bo så.

Han skruvade med datorn och alla dess "nervsladdar" haha, medan jag såg på och drack grön mehukatti. Sen gav vi upp och lämnade datorn mera sönderplockad än innan. 

Vi gick till mig och chillade lite. Sen skulle vi kolla en film, han ville visa mig Scarface eftersom jag inte sett den haha... Men vi höll på att somna efter halva. :s Så då steg vi upp och jag följde honom hem för att själv få en promenad. När jag var påväg tillbaka träffade jag Daani som skulle hem efter en fest. Vi tog en cigg och därefter gick jag hem och la mig, det blev lite väl sent för att va en mini-vardagsfylla;D

Stad i miniformat eller komplicerad hjärna?.. :p 


Live a life you're proud of

Lördag vilade jag hela dagen och sedan mot kvällen kom först Johnny och sedan Toni till mig. Vi hade en rätt lugn nykter kväll, pratade, rökte, satt framför datorn, det vanliga. Jag och J följde hem Toni gåendes sedan runt midnatt. Vi stannade vid shell. Sen for J till Vanha Mestari på en öl och efter det kom han hem till mig över natten. 
söndagen kom Toni och Daani och hunden Jack till mig på kvällen. Vi körde på lugna spåret och satt och talade, läste på nätet och i böcker, samt såg dokumentärer på youtube. Daani for hem ganska sent, men Toni stannade ända tills nästa morgon och inte sov vi väl särskilt mycket :p 

Så på måndagen vilade jag, och efter att Johnny och Heidi kommit på  besök på eftermiddagen, så gick jag och la mig för att fylla på sömnkontot. 
tisdag vid lunchtid typ, kom Toni till mig. På eftermiddagen kom Johnny, och killarna gick iväg till Tonis för att hämta en scooter som de skulle skruva med. De höll på ute med den och jag sysselsatte mig inomhus typ. När de fick igång den på kvällssidan körde Johnny den hem till sig. Efter en par timmar gjck jag och T dit också. Framme hos J så bestämde vi oss alla tre att gå över till Junnu, som även hade Ville på besök. Honom har jag inte träffat sedan sommaren typ!:)

Jag fick tråkigt pga all finska så jag gick själv hem till Johnnys sen på natten och gick och la mig. J och T kom tillbaka lite senare och de googlade efter delar till scootern och såg på tv. Helt chill nog, och sen på morgonen gick jag och Toni hem till mig. Han kom in på kaffe en stund innan han for hem sen. :)

Toni har sluppit ut från fängelset! :D

Torsdag 
Heidi och Johnny kom på eftermiddagsfika till mig. Johnny stannade över natten, vi hade bara en lugn chill night.

                         
När vi steg upp på fredag morgon kom HeidiR nästan genast. Hon snackade energiskt både finska och svenska medan hon fixade sig för att fara på nån grej i stan haha;D 

--Medan hon var borta så plingade det i min telefon. "OMG VAFAN, TONI SKICKADE ÅT MIG!!!" sa jag med förvåning och förväntan i rösten. Han hade precis kommit hem efter att ha suttit en månad i polisstations-häktet/fängelset. Han sa att han genast skulle komma till mig. HeidiR och Jukka hann före, så vi alla fyra hälsade Toni välkommen tillbaka ut i friheten! Först gick snacket mest på finska, men så fort HeidiR o Jukka gått så bytte vi till svenska. Vi frågade ut Toni och lyssnade på hans berättelser samtidigt som vi ivrigt berättade alla nyheter som hänt här i stan under den gångna månaden.

Tyvärr slipper inte Laura ut på ett tag verkar det som:/ 

-Johnny for till föräldrarna för att skotta snö haha;D 
-Jag gick ut i regnet med paraply, mötte J, och så gick vi in till Toni som väntade hos mig
-Sen var jag själv med J ett tag, vi började dricka i väntan på Toni

Toni ville nämligen att vi skulle gå ut och fira med att ta en öl, så vi drack en par hos mig och sedan gick vi till o'malleys. Satt vid ett bord i hörnet längst in i lokalen och drack en! Sen träffade vi min syster och Marcus som var ute i fyllan och spelade nyktra sa de, haha. 


På natten följde jag och J med T till Valencia för en pizza.
Johnny ville sticka iväg ut igen så han for på egna villovägar medan vi gick hem till mig. Toni fixade med min julklapps-laptop som jag ännu inte orkat installera alla program på, hade väl pga lathet väntat på att han skulle dyka upp och fixa det;D

Sen kom Tomas, han var rätt full. Så kl04 kom Johnny tillbaka, men han slocknade inom en timme. Daani kom även han och hälsade på berusad. Allmänt fyllesnack vid mitt köksbord, och så jag som klagade på ljudnivån, nojjig över att grannarna skulle klaga. Daani gick hem i gryningen och Tomas somnade på soffan. 

Tiden gick så jävla snabbt för mig och Toni när vi under natten/morgonen satt och talade, det finns så himla mycket att ta igen! Vi har snackat inlärning, utbildning, gym, framtidsdrömmar och planer. Äntligen någon som tänker som mig och tar livet på allvar utan att supa sig redlös som alla andra:p

Jag och Toni började dagen lugnt med en morgoncigg innan han gick iväg hem några timmar. Johnny och Tomas sov fortfarande, så jag städade undan lite efter festen och sedan gick jag och la mig några timmar tills de andra vaknade.

Don't worry, be happy

Denna tisdagsmorgon började med en roadtrip till korsnäs med Daani. När jag kom tillbaks hem till stan dröjde det inte länge innan J dök upp. På eftermiddagen kom Enska och Dadde, de stannade hela kvällen. Heidi och Paavo kom också förbi en stund men for vidare sen. 

Jag och Dadde var ensamma ett tag medan J och E for ut och åka buss, sen kom de tillbaks. På kvällen tog Dadde med sig en vän, Babbo. Trevligt med nya bekantskaper. Kvällen hos mig avslutades rätt tidigt ändå. Närmare midnatt så gick jag och J till honom i dragnäsbäck och så for vi till Junnu på fest där även Heidi och Paavo var. 

Jag och J avslutade sedan festen hemma hos honom med HeidiR och Jukka


Morgonen därpå gick vi över till Heidi på aamukahvi med henne och Paavo
Sen har jag spenderat dagen och eftermiddagen tillsammans med Heidi hos Johnny. Bl.a Sami och Mattlar kom förbi. :) Min pappa skjutsade hem mig på eftermiddagen.

x

En ganska kaotisk vecka. Har mest hängt hos mig med Johnny, Har under veckan träffat T-Bone, Ninnu, Heidi R, Dadde, Ellen & Lina. En kväll var jag och Johnny till Daniel också. På onsdagsmorgonen (då jag fortfarande inte fått sömn) tog jag för mycket xanor så dagarna efteråt har flutit förbi rätt dimmiga. Hatar att närminnet påverkas så hårt, ungefär som med alkohol.
 
 

"Popcorntime... Typ som spotify men för filmer :D"

På måndagen steg vi upp och påbörjade dagens schema. Johnny for till stan och sen iväg och hjälpa en vän att flytta, själv har jag haft storstädning i lägenheten. Mot sena eftermiddagen kom Johnny tillbaka till mig. Vi diskuterade och var nu bara nyktra och trötta efter gårdagen. Heidi kom sedan hit, det var skoj! :)  hon for strax innan kl21 och sedan skulle även Johnny hem så jag följde honom en bit på vägen.
 
Man fick sån good feelis av att promenera ute i den isande kylan, så jag ville inte gå och sova när jag kom hem. Istället sökte jag vänner på facebook och det slutade med att Tomas kom hit.
Vi tänkte fara till Malleys men då vi var klara att gå så var det bara en timme kvar innan stängning, så vi struntade i det. Istället satt vi och talade gamla minnen (såg på våra gamla fyllevideon), delade låttips åt varandra på spotify samt sökte efter folk som ville festa. 
 
Det var jävligt chill och lugnt, så vi råkade slumra till där runt 04-tiden. Vaknade efter typ 3h när Tomas kom på att han måste börja gå hem. Jag följde med en bit på vägen i den bitande frosten. Det var verkligen uppfriskande. Jävligt kul att variera umgänget oxå!
 
 
Vi har diskuterat mycket psykologi och kommit fram till fina insikter.
-Man fastnar så lätt i gamla hjulspår och blir lat/bekväm, som jag nu tex, är tråkig och vill aldrig fara ut och göra nåt nytt. Men man måste våga gå utanför ramen, på så vis skaffar man sig nya upplevelser och erfarenheter.
-När något är tråkigt eller inte funkar, då måste man byta synvinkel och se på det från ett annat håll. 
-Om tankarna trasslar till sig är det bästa man kan göra att ta en promenad, då kommer man oftast på bättre tankar och slutar upp att älta saker och ting.
 
Precis vid denna tidpunkt ifjol hade Tomas och jag en liknande kväll tillsammans. Synd att det blir så sällan.
En annan som jag hängde med ifjol är Reidar. Inatt tog vi upp kontakten igen, på facebook. Vi förundrades över hur mycket som kan förändras under ett år.
 
För ett år sedan.. :)

På tisdagen har jag varit hos Johnny med Kili och Kata. Jag har även varit till Heidi och så har jag träffat Miika och Stina. Jag for hem rätt tidigt för att sova.

Only here for the fun


Hittills har år 2015 inte levererat särskilt mycket roligt, kanske det är på inkommande. Helgen har passerat obemärkt, jag har varit ute och shoppat med mamma och moster, träffat Johnny, och sedan gått och lagt mig tidigt.

På söndagen beslöt jag mig för att det var dags att höja humöret lite från den tråkiga vardagsfeelisen. Under eftermiddagen besökte jag Daniel och Jack. Därefter festade jag till det lite med Johnny hos mig. Vi hade mycket tid att ta igen, vi hörde på musik och surfade på nätet. På natten gick vi ut på stan på äventyr. Vid hullupullos stängning kom Susa ut, hon följde med på pizza innan vi gick hem för att sova. :)

Nyårsafton 2014-2015

Jullovet spenderades med ett par händelselösa dagar hos J, och sedan ett par händelselösa dagar hos mig. På onsdagsmorgonen vaknade jag upp med förväntan, äntligen nyårsafton!


J for iväg en sväng så jag kunde städa och duscha, sen kom han tillbaks och jag blandade lite allt möjligt innan vi for till stan och han köpte dricka. Vi satt hos mig hela kvällen förutom en träff med Heidi på dagen och en promenad då vi mötte Eli på kvällen. 

Vid 12-slaget gick vi till torget och såg fyrverkerier. Därefter promenerade vi till hoviska, gick via fängelset och sedan mot stan igen. Johnny blev full, jag har aldrig sett honom så full förut, tur det haha;D

Nån skum typ förföljde oss, och efter en par timmar gick vi hem till mig igen. Tråkigt att det inte hände mer än så, hade velat festa mera, men gick och la mig så småningom.


Idag, dagen efter, har jag följt J en bit på vägen då han gick hem. För första gången sedan Toni försvann känner jag mig ändå rätt glad. Jag har varit helt kaos utan honom, men förhoppningsvis släpper de ut honom och Laura denhär månaden.. *fingers crossed*