Monday

 
En helt vanlig dag med skola. :P
Har även varit på Wasa Sports Club. Tänkte gå på en timme, men mitt ena knä har blivit värre idag, det typ bränner/svider inne i knät, vet inte vad det är för fel nu:P Så var bara i gymmet.
 

Hold On, Pain Ends

 Efter en utekväll inser man vad som är viktigt i livet. Alltså, visst det är kul att festa och sådär, men hela ens liv får inte handla om att söka kickar i alkoholen. Jag har alltid levt livet för att försöka "ta igen" min högstadietid då jag var väldigt utanför, jag ville också bli lika cool som de coola tjejerna. Men det gick överstyr och åren flög iväg och jag insåg inte att jag redan är 21. Eller jag kanske insåg, men förnekade det och levde som en fjortis. Kanske jag borde vara nöjd över de åren jag fått nu som s.k. partygirl, och sluta leva i en fantasivärld.
 
Partygirl-livet är spännande och omväxlande, men det är väldigt ytligt. Man står på egna ben och har ingen fast punkt, inga riktiga vänner utan bara "fyllekompisar". Jag har varit väldigt självisk och pushat bort människor som kommit för nära, troligtvis en försvarsmekanism. Någon gång måste man inse att man inte kan leva så, alla måste växa upp någon gång. 
 
Jag känner en stark vilja att förändras, att avsluta mitt galna festande och settle down. Ha en normal vardag och slippa känna otillfredsställelse över livet. Om andra kan så kan väl jag också? Utan förändring så kommer jag tvingas leva hela livet ensam, och det är ju inte särskilt meningsfullt. Jag har insett vad som betyder något, vad som är meningsfullt påriktigt, inte bara på ett ytligt plan. Samtidigt släppa allt det självdestruktiva, som jag tidigare sett som en självklarhet. Självdestruktiviteten och festandet är bara ett sätt att slippa hantera sina känslor, att fly från det som gör ont.
 
Nåja, nu har jag iaf fått ett ordentligt wake-up call. Nästa gång jag får ett förhållande så vet jag precis hur jag bör leva. Å andra sidan var detta mitt första normala förhållande, tidigare har alla mina förhållanden varit rätt dysfunktionella och man har bara festat tillsammans, ganska destruktivt m.a.o. Detta var en helt ny erfarenhet för mig och jag har tagit till mig erfarenheten och förhoppningsvis tagit stor lärdom av det.
 
Jag har en hel del att jobba med och har haft mycket tid att tänka och analysera. Ett första steg är att hålla kontakten med människor och vara social även nykter. Nu på kvällen var jag ute på en långpromenad, hann gå 40 minuter och sen hämtade Nicke upp mig. Vi har kört runt och även träffat några bekanta på matkis. Helt trevlig kväll och säkert nyttigt att komma ut lite:) Nu ska jag sova och sen ta tag i skolarbeten och gymmet de kommande dagarna. Dags att få en hållbar normal vardag - i längden!
 

After-pampas på Fontana

 
Shit vilken kul kväll det blev igår alltså, en riktig fest var precis vad jag behövde! :D
Vi började förfesta jag och min syrra hos mig. Hade olika folk på g som skulle komma hit men det blev liksom inte av. Sen plötsligt kommer Nicke och Mange, Nicke helt i fyllan haha:D Vi for ut å köra, Ellinore fick sitta i baksätet med Nicke eftersom de båda var fulla. Själv blev jag inte så värst påverkad. Vi talade en del och sen for vi tjejer till Fontana. Mycket folk fast klockan bara var strax efter 11.
 
Vi gick till dansgolvet som redan var crowded. Dansade och hade skoj, sen träffade vi Antti, och hans kompisar. Vi dansade uppe på scenen med dem, var ut på cigg och sånt. Hängde med dem lite nu som då under kvällen. Sen träffade vi Carla och Anders, satt vid ett bord med dem en liten stund.
 
Nån gång på natten ville jag dra iväg på egna vägar, så jag gick ut på cigg och sen gick jag ensam till dansgolvet. Sånt jävla bra drag, energin bara flödade och alla var så himla glada! :D Det kom en kille i gris-dräkt och dansade med mej haha, sen började vi dansa med två tjejer oxå. Rätt som det är står ena tjejen och hånglar med killen i grisdräkt, så jag och den andra tjejen kan inte annat än skratta för det ser så kul ut haha :DD
 
De drar iväg sen och jag står och dansar i trängseln och det är awesome! Särskilt full är jag nog inte, men vad gör det liksom :D Krogen stänger en timme tidigare eftersom det är sommartid. Kön till garderoben går inte att jämföra med nånting, så jag hänger säkert en halvtimme i sofforna med Antti och de andra i deras gäng innan vi når fram till garderoben. Sen säger jag hejdå till dem och går istället med Carla och Anders. Ellinore väntar ute. 
 
Väl ute händer det en hel del. Jag träffar på gamla klasskamrater, min syrra går runt och frågar alla om efterfest, och det är allmänt mycket folk. Vi lämnar och tala med flera olika människor, och tillsist är det bara två stycken kvar som tjatar. En kille med bakåtslickat hår vill ha hem min syrra, och sen är det några som vill ha med mej på en efterfest till brändö. Jag är trött så jag blir irriterad på dem och går iväg.
 
Ellinore och jag får gå omvägar hem eftersom de två killarna som är mest ihärdiga följer efter oss. De lyssnar inte när vi säger nej. Men nåja, sen lyckas vi bli av med dem och går hem till mig. Klockan är 5 när vi kommer in, måste ha stannat väldigt länge utanför fontana! :P Relativt nykter går jag och lägger mig, trött som fan efter alla promenader och hela kvällens dansande.

Somewhere I lost myself, trying to stay positive now

Idag har jag tvingat med min hund Jack på två stycken 40 minuters promenader, haha, han är ganska lat, men bra ändå att han får lite motion, han kan behöva tappa nåt kilo :33

Jag har även varit på core + venytys på gymmet, bra så!:)

Nu ikväll blir det att dricka, första gången på rätt länge som jag dricker, hoppas nu det blir bra fastän feelisen int finns där. Flaskan kan vara en bra tröst så länge det int blir för mycket. Kanske ser jag världen lite klarare efter det.
//Heartbroken living sad girl

 

Forgetting is difficult, remembering is worse

Även idag vaknade jag mellan kl 6 och 7. Gick ut med hunden och sen tog jag en timmes promenad utan hund. Klockan 11 var jag på Body (60min) på gymmet. Däremellan har jag promenerat en del, var till stan bl.a. På eftermiddagen träffade jag min mamma och vi gick på spinning (45min) och core (30min). Det har blivit väldigt mycket träning de senaste dagarna och det känns verkligen av i benen. Jag var ju i nån sorts träningsmissbruks-period förra året så jag skadade knäna, och den skadan gör sig påmind nu.  Så över 2 timmars gymmande, + 2 timmars promenerande, tjaa åtminstone 4h motion idag då. Good way to spend your time.

Kan inte sova


Förjävlig dag, vaknade efter kl6. Har varit ute på joggingtur, promenad me hunden, städat, gått på stan och sen gick jag tillochmed till skolan fast jag var ledig idag! Dock var jag bara en stund där innan jag gick ut på stan igen. Då var klockan 10. Vad fan ska jag göra nu, varje gång jag stannar upp gör det så ont att jag vill dö.

It's over

Tre månaders historia börjar lida mot sitt slut, och nu bläddrar vi fram till ett nytt blad och ett nytt kapitel. Ett gemensamt beslut som var bäst för oss båda.
 
Trots sorgen kan jag titta tillbaka och le åt de roliga minnena vi skapat. Dessa minnen, de kommer föralltid att finnas med mig. Ett av de första minnena var 12-slaget på nyårsafton, när jag stod och blickade upp mot fyrverkerierna med finaste killens armar runt mig, glädjefyllt och lyckligt, bästa 12-slaget ever.
 
Jag, glad som fan på nyårsafton 

Bättre stunder

 

En cigg ute i morgonkylan
Parfym och musik ger mig flashbacks till enklare tider
Lägenheten spökar av gårdagsångestens monster
Går till skolan, där skräms demonerna bort
De gillar inte den sociala tillvaron
Min motivation höjs, kanske jag kan stå emot allt idag
Gör upp planer för en normal vardag, det kan väl inte va så svårt?
Skoldagen lider mot sitt slut och jag är ganska peppad
 
Öppnar dörren till lägenheten och allt raseras
Demonerna kastar sig över mig
De äter mig levande, jag drunknar
Måste hålla mig sysselsatt, måste ut härifrån!
I takt med att frånvaron på gymmet växer sig allt större
Skriker rösterna i huvudet allt högre
Ingen är mer besviken på mig än Ana
 
 
Jag lyckades inte hålla monstren borta idag heller
I ren panik sväljer jag en lugnande tablett
Det stora problemet finns kvar, jag är fortfarande alldeles för stor
This skin that I so reluctantly live in
Det funkar inte, duger inte, aldrig tillräcklig
Somnar och vaknar upp till en ny dag, gårdagens misslyckande finns kvar
Speglar hela min morgon
Sen börjar allt om, en ond cirkel
 
How do you kill your demonds, without killing yourself??
 
 

Vit månad


Nu tar jag en välbehövlig paus från utelivet. Några nyktra veckor spenderandes på gymmet blir ett skönt avbrott. Förhoppningsvis får jag spendera mycket tid med Hilzu också <3


Fredagen i Seinäjoki



Ända sedan förra sommaren har jag och Nicke planerat att fara till nattklubben Karma i Seinäjoki och nu äntligen var det dags! Vi tog med oss min lillasyster, förfestade lite hos mig och i bilen såklart. Bilresan gick relativt snabbt och halv 11 var vi i Sjoki. Hittade till Karma, men tyvärr slapp vi inte in pga att de tyckte Nickes skor inte motsvarade deras höga standards, haha ;D

Så vi körde till ABC och funderade hur vi skulle göra. Vårt andra val blev nattklubben Ilona. Det var en härlig stämning, så mycket bättre än Vasa! Bilderna är tagna i början då det var lite folk, vi kom ju dit ganska tidigt så. På natten var det mycket mera folk och cool stämning, men då glömdes kameran bort.

 
När vi kom in var det nästan genast tid för en dance off. Nattklubbsvärdinnan kom och drog med mig med orden "Det är nästan alltid tjejer som vinner, så kom nu!" :D Jag lät mig dras med till dansgolvet, men de andra människornas dance skills var så jävla imponerande! Sånt man bara sett på film, och aldrig i vasa. Helt sjukt hur både killar och tjejer var så duktiga. Det skrämde mig så när hon försökte få mig att gå ut på golvet och dansa så var jag bara "Neej vittu, en haluu haha:D" så jag slapp. 

Det delades ändå ut vodkashot och jag försökte dricka den snabbt i flera klunkar, huhu, har ju lite svårt för shottar.. Men sen stog jag bara med några finska tjejer där uppe och hejjade på deras kompis. Hon tog hem delad seger tillsammans med en kille som oxå dansade bra. :D Jag dansade med de tjejerna lite senare under nattens gång också.
 
 
Kvällen gick mest ut på att dansa. Jag och min syrra dansade med random folk bara. Nån kille vi dansade med råkade vinna en champagneflaska så han hämtade 4 glas och så fick även jag, Ellinore och Nicke varsitt glas då :) Jag var inte så jättefull, minns nog hela kvällen. Var kul att vara i en så annorlunda miljö, tala finska och se folk som var glada och trevliga. Kul också att de hade nattklubbsvärdinna. Hon var cool och dansade bra. Alltid om det blev för lite folk så kom hon till borden och drog upp folk på dansgolvet, hon fick oss verkligen att tagga till! :D

Vi var flera gånger ut till rökrummet också. Nicke var iväg på egna äventyr nu som då, han var ju chaufför så han kunde inte dricka mer än några öl. Knappast så kul att bara sitta vid bordet och se oss tjejer dansa hela tiden;P
 

Nån gång strax efter klockan 3 ringde Nicke att jag skulle komma ut till bilen för vi skulle fara hem. Försökte få med min syrra men det tog ju evigheter för hon snackade med nån kille, så jag tappade tålamodet och gick ensam ut istället. Tids nog kom hon ut och då körde vi till Vasa. Vi var till ABC och annars också körde vi bara runt en stund. Trötta, glada och alkoholpåverkade avslutade vi kvällen och for hem och sova. Bra så. :) 
 

It's the moments together that change us forever


Jag hade en underbar helg, jag var till Seinäjoki i fredags och det var så himla bäst!<3 Men det bloggar jag om imorgon istället.
 
Igår var jag ute och körde med några från vårt gamla fjortisgäng. Jag träffade även på Tomas och hade djupa diskussioner om livet, meningen och samhället. Jag kom hem runt 1 då jag gick och sova bara. 

The living dead girl

 
Döden står bakom hörnet och lockar förföriskt
Jag kämpar emot, jag är inte redo än
Men när jag vaknar i den mörka världen
Med ögon röda och svullna
Då lever jag i ett gränsland, jag är the living dead girl
 
Min kropp är ett trasigt skal utan själ
Kylan i mitt inre vägrar att försvinna
Trots att jag duschar i alldeles för varmt vatten
Det går inte att råda bot på en sådan kyla
The living dead girl, kall, blå och levande i gränslandet

Fyller min vardag med things to do

Bipolär seminariumet igår var väldigt intressant! Kul att höra andra berätta om saker man känner igen sig i. Rebecca var verkligen en superbra föreläsare! De brukar oftast vara det i sverige, lite annat än finländska föreläsare har jag märkt. 
 
Senaste dagarna har jag mest bara hängt med Hilzu. Har väl inte gjort så speciellt mycket. Idag är jag på föregångarna. Jag och Elina ska gå och handla mat hit haha, och så ska vi baka nånting tror jag.
 
Jag har tråååkigt. Jag jobbar så himla snabbt nu så jag gör veckans skoluppgifter på några få timmar. Blev klar med dem i måndags redan. Längtar till helgen så jag får dansa två kvällar och göra av med lite energi.
 
 
Once a raver, always a raver!
 

Bipolär sjukdom

 
Tror inte videon ovan syns för alla, så här är en direktlänk: http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2149809&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se 
 
Imorgon ska jag på ett event/föreläsning om bipolär sjukdom. Jag håller som bäst på och läser Rebecca Anseruds bok Ett bipolärt hjärta. En läsvärd bok som jag rekommenderar!  Det är bl.a. hon som ska föreläsa imorgon så jag passar på och gör lite research. Se filmen här ovan! :)

Det är väldigt fashinerande hur jag känner igen mig i det som beskrivs i boken. Allt från den ena motpolen, som att världen runtom en går alldeles för långsamt, människor talar för långsamt och jag tänker snabbare än jag hinner tala/skriva. Allt är vackert och jag är rastlös och vill uppleva allt och inte missa någon chans till häftiga upplevelser!
Den andra motpolen är depressionens svarta hål där jag gråter bara av svårigheten att välja kläder på morgonen, för att det är så svårt/tungt. Såna dagar kommer självmordstankarna som ett brev på posten. 
För mig svänger detta från dag till dag eller vecka till vecka just nu. Kan vara väldigt förvirrande! Ett tecken på att jag är i en glad period är när jag syns, tex är ute och festar och träffar vänner ofta. När jag är deprimerad försvinner jag nästan, tar avstånd från mina vänner och vill inte träffa någon alls, absolut inte supa. Jag vill bara vara ifred. (som i höstas då jag bara motvilligt följde med ut och festade en gång i månaden, resten av tiden satt jag ensam hemma, ingen skola, inga vänner) Det är de värsta perioderna.
Sen kan ångesten dyka upp i båda perioderna, vilket krånglar till allting rejält. En avancerad vetenskap som jag inte själv förstår mig på. Men så småningom kan jag nog lära mig att hantera svängarna, det är bara så nytt ännu eftersom jag inte haft rapid cycling förut, utan skoven kommit mer balanserat och i längre perioder tidigare.
 
Jag tror att enda lösningen är KBT, men som Rebecca berättar i filmen här ovan, så har hon själv inte fått det ÄN, fastän hon varit sjuk längre tid än mej. Läkarna gör inget annat än slänger mediciner på symptomen. De underliggande problemen är så pass dyra och tidskrävande att ta itu med, så dem struntar man i.
 

Letar efter sammanhang i smutsen på gatan

Jag ångrar att jag inte gör mer saker i livet. Jag ångrar att jag inte hade mer kul på sportlovet. Saker som gått förbi kommer aldrig igen. Minnen man lät bli att skapa kan man aldrig ta igen.

NU: Tillfällig svacka.
Nån gång i livet: Återta min dröm.
 


 

.

Jag har ingen aning om vad jag ska blogga om nu för det händer inget i mitt liv.
Jag har skrivit klart Modersmålet i studentskrivningarna nu, så gymnasie-modersmålet är ett minne blott. Känns lite tråkigt, jag gillar ju att skriva. Båda proven gick bra iaf. :)

Det har varit mycket humörsvängningar och gräl de senaste dagarna. Igår kom Hilzu till mig ganska sent, han sov över, det var nog bra för oss.

Team no-sleep

Började förfesta med min syrra, sen kom Nicke som erbjudit sig att va chaufför åt oss. Vi var ute och körde en sväng och sen släppte han av oss vid krogen. Väl på krogen gick vi till båda dansgolven och dansade. Sen hitta vi nån gammal bekant å va ut å rökt å sånt. Min syrra å jag for på skilda vägar runt kl2. Jag ville hänga på hardstyle-dansgolvet! Där var det trångt, varmt och immigt. Väldigt häftig stämning, e nog int så ofta man ser det i vasa. Jag dansade och hade skitskoj!

Även då det var valomerkki for vi åt skilda håll. Jag som inte var så jättefull, följde med ett litet gäng till industriområdet. Där var det hemligt afterparty med DJ's och dansgolv. Jag fortsatte att dansa mig svettig i mina högklackade skor, det var som ett evighetslångt härligt träningspass! Lovely, men det känns i benen idag må jag säga.

På efterfesten stannade jag till klockan 7. Då vandrade jag hem i dagsljuset:p Sommarfeelis att det är ljust då man går hem:p




I need a day between saturday and sunday.


Omg, har inte sovit många timmar inatt! Kom hem på morgonen och har alltså druckit i 13 timmar, dansat under typ 6 av dom timmarna. Så jävla bäst party!

Nu ska jag försöka ta det lugnt och vila ut mig. Nästa vecka är det studentskrivningar, både imorgon och på onsdag!:)
Bloggar mer om gårdagen snart!

Kom igen!

Har inte orkat blogga på sistone, känns dumt att blogga om mitt tråkiga vardagsliv när läsarna här bara vill läsa om fester och galna upptåg :) Förra helgen var jag nykter men nu taggar vi till igen! :D Leipätehdäs blir det ikväll.
 
Tagga med lite fjortis-partymusik!





 

Vi är så nära nu, det är så långt kvar

Har haft en ganska bra dag, läkarsamtal, möte, några kilometer på löpbandet på gymmet, hundparken.. :) Eftermiddagen och kvällen var inte lika lätt men det är den aldrig. Finns inget att göra då. Jag längtar till helgen.
 
 

Insane